2014. május 7., szerda

Betty Draper naplója

Ma az volt, hogy felügyeltem a töri érettségin, ami nem egy túl izgalmas tevékenység, bár a kisdiákok egymás utáni pisilésének koordinációja és adminisztrációja nem is olyan egyszerű feladat, mint azt az ember gondolná. Történt még olyan is, hogy végre rávettem magam, hogy teljesen kisuvickoljam a hűtőmet, ami már igazán ráfért, kidobáltam mindent, amit egy ideje már kerülgetek, és tudom, hogy legközelebb mondjuk jövő húsvétkor fogom megkívánni, és csak a szép, guszta és egészséges cuccokat hagytam benne. És persze egy üveg Nyakast*, egy bubis ásványvizet, egy Aperolt, meg egy palack proseccot. Just in case. Most olyan jó kinyitni, csak még kicsit fel kellene tölteni finomságokkal. 

*Fél év alatt 1300-ról 1800-ra ment fel az ára, mondjuk még így sem drága szerintem, de ár-érték arányban azzal az árral verhetetlenek voltak fehérborban, most már nem vagyok róla meggyőződve, hogy nem találnék konkurenciát. Írjatok, ajánljatok, ha tudtok ilyet, van kedvencetek.

11 megjegyzés:

  1. Nem az a bridget jones, mikor full önsajnálat üzemmódban az ember csokoládét majszol a kanapén laptoppal az ölében, eltüntetvén egy üveg vörösbort, miközben a Love actually megy a tévében és hegyekben áll a mosatlan a konyhában? Én eddig ezt a tevékenységet hívtam bridzsitezésnek...
    Ehhez képest te Betty Draper vagy :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, csak a hűtőm tartalmáról asszociáltam Bridgetre. Betty meg hoool takarítana hűtőt? :)

      Törlés
    2. nemnem, bridzsetdzsónszhoz szerintem erősen a vodka kapcsolódik. Vagy újra kellene néznem :O most elbizonytalanodtam :(

      Törlés
  2. vannak bizonyos sparok meg cba-k, ahol lehetseges 1200 koruli aron szerezni Oli-t, legalabbis itt nalunk a sarkon annyi szokott lenni, meg talan a Blahan a cba-ban is igy lattam. ha esetleg veletlenul arra jarsz, tankolj fel. :)

    VálaszTörlés
  3. Sauska rosé, Bodri Rozi, hogyha a rosét is szereted. Meg a Günzernek van egy gyöngyöző irsai olivér habzóbora. Na az legalább olyan jó, mint a Nyakas, csak bubis. Friss, illatos, könnyű.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A rozékat ismerem, a Günzerre nagyon kíváncsi vagyok! Köszi!

      Törlés
  4. nálam is a Nyakas Irsai volt a befutó sokáig, de ár/érték arányban kicsit elcsúszott az utóbbi időben. az Aldiban árult Irsai (zöld címkés, pitypangos, 600 forint) viszont messze a legjobb, amit más pincészetektől kóstoltam ebből a típusból, az ára meg pláne tesztelésért kiált ;)

    VálaszTörlés
  5. Én Dúzsi Tamást ajánlom, meg a Lisicza rozét, nekem ezek a kedvenceim.

    VálaszTörlés
  6. A villányi, Halasi Pincészet borai. Teljesen rá lehet kattanni.Tessék kipróbálni!

    http://halasipince.com/

    VálaszTörlés
  7. Köszi mindenkinek, szorgosan jegyzetelek! :)

    VálaszTörlés