2015. június 10., szerda

Dr. Csont

Voltam ma csontkovácsnál, annál a fickónál, aki tavaly nyáron teljesen véletlenül megkovácsolta a csontjaimat, és hát . Úgy döntöttem, nekem az lesz a hobbim, hogy csontkovácshoz járok. Ha járnék mondjuk havonta 3x, az pont annyiba kerülne, mint a havi gázszámlám, de nekem sokkal nagyobb szükségem van csontkovácsra (talán emlékszünk, karácsonyra is azt kértem), mint gázra. Jó, igazából nem kell ilyen gyakran járnom, csak most az első 3-4 alkalommal, utána elég lesz ritkábban. 

Szóval súlyos volt, eléggé fájdalmas, vagy inkább kellemetlen, ez ilyen, nem egy svéd masszás, de nagyon megkönnyebbültem, eltűnt a gerincemből és a nyakamból a feszültség teljesen. Eszembe jutott, hogy Anna írta egyszer, hogy volt csontkovácsnál ő is, és sírt a végén a megkönnyebbüléstől, és tényleg olyan. És ami plusz, hogy általában nem bírom a csontkovácsokat, nagyon furcsa emberek, szerintem rossz a kisugárzásuk, de ez a fickó oké. Nagyon barátságos volt, úgy éreztem, mindent megtesz érte, hogy én jobban érezzem magam, viszont nem erőszakos. Nem bírom, mikor ilyen lelki okokat kezdenek el boncolgatni, amire én nem vagyok nyitott, és nem akarok ott ilyen szempontból kitárulkozni. Picit beszélgettünk azért rólam, de nem lépte át azt a határt, ami már nekem sok, magamtól meséltem. 

És kaptam a bokámra kinezotape-et, tudjátok, ilyen szalagokat, amik tartják a bokámat, mert mostanában szokott fájni reggelente, mikor felkelek (basszus, öregszem). Tavaly nyáron a vizslás fiúnak volt a térdén, és nagyon viccesen barnult le, mindig kinevettem, hát most én is csíkos leszek.

10 megjegyzés:

  1. ó, hát én nem is tudtam, hogy a csontkovácsok fejtegetősek. Azt hittem, csak tapiznak meg roppantanak :O

    VálaszTörlés
  2. Én is azt hittem, hogy csak recsegtetnek.

    Nekem egyszer becsípődött egy idegem a lapockam környékére. Az első doki felírt paracetamolt. A második gyulladáscsökkentőt és kezeléseket (ultrahang, masszázs, 220...), de semmi nem hatott. A harmadik doki, aki szintén házidoki volt, mint a kollégái, felfektetett az kezelőazstalra, mondta, hogy fújjam ki a levegőt a tüdőmből, átkarolt és megropogtatott. Kész is voltam. Egy kerek hónapig tartott míg rátaláltam. Addig bőgtem éjszakánként és zsibbadt 3 ujjam is.

    VálaszTörlés
  3. Kérlek mondd, hogy dolgozik Bp-en is, és kérlek mondd, hogy megadod az elérhetőségét!
    Mióta nagyjából minden ízületem össze van/volt törve, a másik fele meg műtött, vmi olyan kényszer tartásokban létezem, hogy bármit csinálok fáj a hátam. Meg gondolom az ülő munka sem segít!
    Szóval most kiskutya szemekkel nézek Rád, plíííz! :)

    VálaszTörlés
  4. Bezzeg, Mike: Előbb-utóbb ki szokott belőlük törni az állat, és átmennek pszichóba is. :)

    M. Gray: Írtam prájvitli.

    VálaszTörlés
  5. persze elfogult vagyok, de gyógytornász > csontkovács. tényleg, egyetemet végeznek, jobban értenek hozzá (már amelyik, érdemes olyat keresni aki manuális technikákból továbbképezte magát). és főleg az, hogy hosszú távú megoldás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Főiskolát, nem egyetemet, de egyébként egyetértek. Pláne, mert a húgom gyógytornász:-)

      Törlés
    2. +1 pedig én nem járok a cukifiúval:)

      Törlés
    3. csontkovi instant megkönnyebbülés
      mellé a gyógytorna persze alap, csak van, hogy beszarsz a fájdalomtól, 2 roppanás, és utána olyan mintha felhőkön járnál

      Törlés
    4. Zsuzsa: létezik fizioterápia msc, ami egyetemi diploma, bár tény, hogy nem sokan végeznek ilyen szintű továbbképzést :)

      Törlés
  6. +1 szavazat a gyogytornasz/fizioterapeutaknak. egy rengeteg ismerosom altal ajanlott csontkovacs mikroseruleseket okozott (egyebkent is vacak allapotu) csigolyaimon a ropogtatassal, azota gyanakvo vagyok.

    VálaszTörlés