2015. június 11., csütörtök

Szép a ruhád, szép a lovad.

Felénk hiperszuper svájci vonatok járnak, ami bringaszállítás szempontjából extrán jó, nem kell emelni a kerékpárt, csak feltolod. Van egy tágas rész a bringáknak, ahová oda is tudsz ülni, csak egy sor van, ülések egymás mellett. Felszállok, tolom a bicajt, mindenütt ülnek, mind pasi, egyiknek a táskája a mellette lévő ülésen. Nem, senkinél nincsen kerékpár. Nem, nincsen tele a vonat, másutt is van egy csomó hely. Megállok előttük, mellettem a bringa, nézem őket, hogy majd biztos rájönnek, de nem, felnéznek, majd vissza, mindenki rezzenéstelen arccal nyomkodja tovább a telefonját. Mikor már veszem a levegőt, hogy szóljak, egy bringás fiú szól, hogy rakjam a bicajt az övére, és üljek mellé, ott elférek. Így ketten osztunk meg úgy másfél ülést, ő a wc ajtajához préselődik. 

Ha lesz fiam, én jól megnevelem.

16 megjegyzés:

  1. én is ki tudok az ilyeneken akadni, meg akkor is, amikor a metroban terpeszt valaki, oldaltáskája hanyagul maga mellett az ülésen, körülötte meg mindenki összepasszírozva. megkérdezném olyankor, hogy vajon a táskának is vett bkv jegyet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is egy csomószor be akarok szólni utazó tàskàknak, de papìrkutya vagyok :(

      Törlés
  2. Én őszinte leszek, és nem illik ilyet mondani, mert az élet csodája meg a legszebb dolog a világon meg blabla, de az én halálom a kibeba... BABAKOCSI. Egyszerűen minden nőnek teljesen elmegy az esze, mikor gyereket szül, és az összes boltban, áruházban, repülőtéren ész nélkül kitolják, keresztbeállítják, otthagyják a legszűkebb helyen (közben telefonál meg trécsel meg nyomogat meg címkét nézeget), miközben kisebb tömeg próbálja nem lekésni a járművét, megvenni a vacsoráját, élni az életét... de ha rá mersz szólni, hogy vannak más emberek is a földön, akkor azt a lesajnáló, villámló, szentősmadonnaősanya nézést, hogy ki más lenne a legfontosabb a földön, mint ő meg az icipici babakocsija. Már most szóltam az ismerősömnek, hogy ha elkezdek így viselkedni majd egy percre is, pofozzanak fel azonnal. Szóval a nők is megérik a pénzüket (tisztelet a kivételnek).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel egyetértek! Én olyan vagyok, hogy babakocsit elengedek, arrébb megyek, sőt, segítek is felvinni/levinni, de nagyon sokszor tapasztalom, hogy átesnek a ló túloldalára és azért, mert ő babakocsival van, mindenki más préselje magát arrébb, menjen át a túloldalra..tán még a buszról is szálljunk le, ha sokan vannak...

      Törlés
    2. nekem nem ment el az eszem. :(( (és babakocsink sincs.)

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. A babakocsi ugyanígy a halálom, de én első sorban szegény nőket sajnálom, akik tényleg a tömött villamosra akarják felszenvedni vele magukat. Miért?? Ha beleképzelem magam a helyükbe, elfog a szorongás, hogy majd nekem is egy ekkora monstrummal kell majd végigküzdenem magam a boltok keskeny sorain, a metrón, a vilin? Aztán rájövök, hogy van olyan ismerősöm, aki egyáltalán nem használ babakocsit ilyen helyekre, csak olyan sétákra, ahol ennek van elég hely, és akkor tényleg nem értem, miért van olyan ember, aki ennek kiteszi magát.

      Törlés
    5. Csak tipp,de mondjuk fáj a háta a hordozástól? De én is sajnálom a nőket, amikor a buszon már mondjuk van egy-két babakocsi,és várhatnak a következőre. Arról nem is beszélve, hogy alig segítenek nekik az aluljárókban a lépcsőkön, vagy akár csak a buszra fel is cipelni a kocsikat.

      Törlés
  3. Ugyan ez a szitu terhes nő esetén. Két napja, az orvosi rendelőben senki nem állt fel nekem, 1,5 órát álltam a falnak dőlve, 70 fokban, pedig nem csak öreg nénik voltak ott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez mondjuk extrán durva. És őszintén szólva, hihetetlen, azért a nagy pocakos nőket le szokták az emberek reagálni.

      Törlés
  4. Én gond nélkül szólok ilyen esetben (illetve a faszt gond nélkül, mert a kimondott mondatom előtt is 170 a pulzusom meg utána is még vagy 10 percig, de akkor is szólok). Pedig én tényleg kis penészvirág kislány vagyok. De közben akaratos is, azt hiszem.

    VálaszTörlés
  5. de hát simán szólhatsz ilyenkor kedvesen, hogy heló, ne haragudj, arrébb tudnád tenni a táskádat? +mosoly
    az esetek nagy részében működik

    VálaszTörlés
  6. penészvirág 2 :D nekem érthetetlen módon ez is hangulatfüggő, néha bármit szó nélkül benyelek, néha a maga természetességében letárgyalom, de a pulzusfelugrós középút is gyakori... mondjuk nem tudom, a sztoriban szereplők úgy mégis mit gondoltak... tudták egyáltalán, hogy a bringatárolós részen ülnek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenesetre amikor ott álltam előttük a bringával, leeshetett volna nekik.

      Törlés