2015. június 18., csütörtök

Joghurtos házi jégkrém gyümölccsel és juharsziruppal

Néhány hete, ahogy már írtam korábban, kísérletezek a házilag készíthető jégkrémekkel. Volt már, hogy banánt turmixoltam össze joghurttal, de tejszínes alappal is próbálkoztam. Raktam bele eperpürét, gyümölcsöket, csokit, és a bár a legnagyobb ötletemnek az tűnt, hogy Smarties-t (az egyik kedvenc édességemet) is szórtam a formába, sajnos végül le kellett mondanom róla, mert leolvadt a drazsékról a lényeg, a szín, és fagyott formában nem is valami finomak. 

De végül rájöttem, hogy nekem a legjobban a letisztult joghurt íz jön be, a gyümölcsök pedig akkor a legfinomabbak, ha nincsenek belefagyasztva a jégkrémbe, hanem frissen mellérakjuk. Mindenképp görög joghurtot vegyetek, mert sűrűbb, nem olyan vizes. A lidliben ráadásul olcsó is, és van 5 dl-es kiszerelésben (na tessék, már megint őket reklámozom, mikor leszek már lidl háziasszony?). 

Szoktam tölteni a jégkrémkészítőbe is, a kölykök úgy szeretik a legjobban, de ha kicsit desszert-jellegűre szeretném készíteni, akkor muffin formákba rakom (nekem van gumis, ami bírja a hőt, meg ezek szerint a zimankót is), és így tálalhatóak kistányéron, plusz mehet melléjük a bármilyen típusú gyümölcs. 

Úgy csinálom, hogy összeturmixolok fél liter görög joghurtot 2-3 nagy evőkanál mézzel, beleöntöm a formákba, majd mehet a mélyhűtőbe. Nagy nehezen kibírom 2-3 óráig, kiveszem, kistányérokra borítom, szedek mellé málnát a két kis bokorról a kertből meg mentát szintén onnan, ha van épp otthon (nálam mindig van), meglocsolom juharsziruppal, és voilà. Annyira, de annyira finom. Pilla, sokkal finomabb, mint a lidlis fagyi. :)




ő anyukámnak készült

12 megjegyzés:

  1. ha ezeket a fotókat te lőtted, akkor le a kalappal, ebben is tehetséges vagy!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én, én, köszönöm szépen :) Ez a hónap bókja! Pedig visszaváltottam jpg-re is :)

      Törlés
  2. Úristen ezek a fotók! Úristen ezek a fagyik!

    :)

    VálaszTörlés
  3. Nem is tudom, mi a jobb a képek, a fagyi, vagy az ötlet. Újra és újra rácsodálkozom, milyen kreatív vagy. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen! Á, ez csak azért van, mert halálosan tanulnom kéne. :)

      Törlés
    2. A tanulás fokozza a kreativitást és a tisztaság utáni vágyat! :))))

      Törlés
  4. gyönyörű minden (és csorog a nyálam :))

    VálaszTörlés
  5. Ennek gasztro blog lesz a vége. ( ... )

    VálaszTörlés