2018. május 25., péntek

mi történik

Jött reggel fél 7-re egy diákom, és 20 percig azt ecseteltük egymásnak angolul, hogy mennyire ki vagyunk égve, mennyire stresszesek és motiválatlanok vagyunk, és hogy bármit megtennénk, hogy ne kelljen dolgozni menni - pedig ő tök más típusú munkát csinál, mint én. Őt eljegyezte a pasija nemrég, és mondta, hogy az a terve, hogy ha kell, mostantól fogva évente szül egy gyereket, csak hogy otthon maradhasson. Oké, nyilván túlzunk mindketten, és biztos a szar idő, meg az eső is közrejátszik, de gáz, hogy ennyire elkeseredettek vagyunk, nem? És nekem még csak-csak oké, mert legalább várhatom a nyári szünetet, amikor pihenhetek majdnem két hónapon keresztül, de az átlag halandó max 1-2 hétre mehet el nyaralni, az év többi része pedig konkrét, végeláthatatlan, kibaszott mókuskerék. 

Amúgy kussolok, mert ma csak 10-re megyek. A kutya itt horkol a szőnyegen, próbáltam kiküldeni pisilni, nem hajlandó kimenni az esőbe, vajon úgy tervezi, hogy visszatartja majd egész nap? Ma reggel kijött az angol érettségihez egy újabb, módosított javítókulcs, szerintem szórakoznak velem. Ma délután lesz még két tanítványom, aztán úgy tervezem, hogy utána már alváson és evésen kívül nem csinálok semmit, max holnap. Már toltam egy kis rizses csokit, egy habos kávét meg egy rántottás szendvicset - úgy értem, a reggelimen felül. Van baj.

Annyira várom az estét.

10 megjegyzés:

  1. Hű, szívemből szóltatok. Októberre várjuk a második babát, 2 és fél éve nem dolgozom, de már rosszul vagyok a gondolattól, hogy 2,3 év és újra kell... Még vagy 25 évig...
    Hogy vége lesz ennek a szabadságnak itthon.

    VálaszTörlés
  2. mondjuk azon elmosolyodtam, hogy vki azt gondolja, hogy otthon lenni gyerekekkel az pihenés. :D
    az ám csak a 0-24 szolgálat, ahol nem hogy szünet, de hétvége sincs. mert oké, hogy szar a meló, meg mókuskerék, de ott vannak a hétvégék, amikor addig alszol amíg akarsz; a hosszúhétvégék, a szabik... ez gyerek mellett nincs.
    nem véletlenül született meg az a mém, amin úgy ábrázolják a kisgyerekes szülőt, hogy hétfőn szökellve megy a munkahelyére; ott legalább a kávét meg lehet inni nyugiban és még azelőtt, hogy jegesre hűlne. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nyilván nem ezt az oldalát nézte, csak bármilyen kiutat a munkahelyi stresszből.

      Törlés
    2. En is akartam ilyesmit irni:) A legjobb idoszak terhesen munka nelkul volt otthon :D Aztan mikor a gyerek mar intezmenyben volt en meg allast kerestem... na az volt a szabadsag! :)

      Törlés
    3. Nekem pihentető a gyerekezés, és vhogy nagy a szabadságérzetem is.

      Törlés
  3. jó, de hajnal hetes órán mi más is lehetne a téma? :O :O :O

    Amúgy same here :( Mármint nem csak nálam, a környezetemben még három embert fel tudok sorolni :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De amugy ez tok rossz :(. Marmint h itthon elobb v utobb mindenki kiakad/kieg a munkahelyen :(.
      Nekem van vmi alom a fejemben arrol, hogy az ember olyat dolgozik, amit szeret, amiert lelkesedik es amibol nem kell elmenekulni. Mondjuk ha sokat gondolkozom ezen, akkor mindig arra lyukadok ki h egy Karib szigeten szeretnek koktelt keverni flip-flopban vagy mezitlab es nem egy multinak dolgozni :).

      Törlés
    2. van ismerősöm, aki Ibizán csinálja ezt :D Annyira nem állunk közel egymáshoz, hogy tudjam, utálja-e, de csak jobb lehet bármit csinálni a tengerparton, jó időben, kényelmes ruhában ;)

      Törlés
  4. Ez a motiválatlanság és kiégés nagyjából az összes ismerősömre ráillik most, beleértve engem is. Nem tudom, mi van a levegőben. Vetegálunk, túlélünk. Nem jó ez így :-(

    VálaszTörlés
  5. Jelen! De ez olyan szomorú. :(

    VálaszTörlés