2018. augusztus 8., szerda

nyárvégi érzés

Miután hazaértünk, 1 napomba tellett kitakarítani a lakást, mondjuk ablakokat is mostam - kissé leamortizálódott minden 3 hét alatt. Jó, mondjuk lehet, hogy már az indulás előtt is akadt vele némi probléma. 3 nap alatt kimostam kb 8 adag ruhát, törölközőt, takarót és ágyneműt, szerencse, hogy bármit kiteregetek a kertbe, kb fél óra alatt porszáraz - azt szerettem volna, ha minden illatos és friss. 

1-1 kisbőrönddel toltuk végig Portugáliát, mivel kiderült, hogy a wizzair-nél 17.000 forint feladni egy nagy bőröndöt, ami oda-vissza ugye 34.000 forint. Mondhatnánk, hogy cserében olcsón repülünk, de kurvára nem repülünk olcsón. Ki voltam kissé akadva azon is, hogy (hacsak nem veszel elsőbbségi beszállást) már a kézipoggyászt sem lehet felvinni a repülőre, konkrétan ki kell állni a sort és feladni a bőröndöt. Most már egyébként azt gondolom, hogy tökmindegy, mert legalább nem kell vele cipekedni, meg számolgatni a folyadékokat, fel lehet vele adni bort, vagy bármit, de amikor először odaértünk a reptérre és mondták, hogy na akkor most be kéne állni a 250 méter hosszú, kígyóként kanyargó wizzair sorba, amikor kurvára nem úgy volt kiszámolva az időnk, akkor azért nem örültem. Megjegyzem, ha veszel priority boardingot, a repülőnél akkor is elveszik a bőröndödet, csak addig cipelheted magaddal. Tényleg, ott tart a dolog, hogy szerintem lassan megveszed a repjegyet a wizznél, és gyalog kell majd elzarándokolnod a nyaralóhelyre. 

Na mindegy, a lényeg, hogy ezen a 34 ezer forinton annyira megsértődtem, hogy mondtam a pasimnak, hogy akkor kisbőrönd. Nála, aki a cipője és a pólója színéhez passzintja még a zoknija színét is, ez úgy tűnt, fog némi nehézséget okozni, de végül nagyon ügyesen pakoltunk, és  végigtoltuk a 11 napot anélkül, hogy akár egy pár zoknit is mostunk volna. Ráadásul mindketten vettünk 1-1 pár tornacipőt, én néhány vicces pólót meg egy szexi felsőt is. Jó, idén legalább nem vettem télikabátot, mint tavaly Faroban, de nem azért, mert nem akartam, csak még nem volt kint az őszi-téli kollekció, én meg a nyár végén nyári ruhákat már nem bírok vásárolni. 

Szóval végre tiszta a lakásom, makulátlan a rend, és minden ruhám kimosva, rendben sorakozik a szekrényben (rare moment). Megint úgy érzem, hogy rengeteg ruhát csak tárolok a szekrényben hosszú évek óta, és sokkal kíméletlenebbnek kellene lennem a ruhatárammal. Ezen a nyáron egyébként szinte semmilyen ruhát nem vettem, és a tavalyi, piros Birkimben csattogtam mindenhova. 

Elképesztő ez a hőség, én, a nyárimádó is ott tartok, hogy nincsen kedvem kimozdulni. Tegnapra mindenféle programokat terveztünk, de végül egész délután itt, nálam mario cartozunk, és ahelyett, hogy főztem volna, elmentünk és hoztunk kínait (kb főtt kukorica meg hot dog, amit képes/hajlandó vagyok ebben a hőségben főzni), este pedig filmeztünk. Szenzációs program volt egyébként, pont erre vágytam. Szóval nem érzem magamban a kakaót, csak vonszolom magam egyik helyről a másikra, még a partra sincs kedvem legurulni, hogy csobbanjak, az edzésre gondolni sem bírok (mondjuk azt pont igen, de minek), de majd gondolom jobb lesz ez. Közben mindenki kérdezgeti, hogy na, mikor költözöm be Budapestre, de egyelőre élvezem a csendet meg a nyugalmat itthon. Meg első körben szerintem csak egy kisbőröndöt viszek úgyis, a hajvasalómat, meg egy adag füldugót a villamos ellen. 

2 megjegyzés: