2019. november 23., szombat

6 nap, 6 éjszaka

Ma reggel ugyanúgy kelnem kellett, ahogy szoktam, mert nyílt nap volt a suliban, és dolgozni kellett. A hátam közepére kívántam az egészet, ahogy ültem a metrópótlón, és nem hittem el, hogy ahelyett, hogy a pasimmal kevergetném a kávém a kanapén, miközben kockás fülű nyulat nézünk, vagy a piacon válogatnék a sütőtökök, a körték és a sonkák között valami jók kis Jamie Oliver recepthez, a munkahelyemre megyek, ahol amúgy is túl sok időt töltök, hogy a suliról meséljek a szülőknek, akik hozzánk szeretnénk hozni a gyereküket. Egyébként nagyon jó élmény volt, szívből jön minden pozitív dolog, amit mondok az iskoláról, és tényleg hiszem, tudom, hogy nagyon jó helyen van minden gyerek, aki hozzánk kerül. 

Bent még dolgoztam kicsit, aztán hazafelé leszálltam a belvárosban, és vettem magamnak egy pulcsit, egy felsőt, meg egy fülbevalót, mert kicsit el voltam keseredve, és kellett valami instant boldogság - nyilván érzem, hogy pillanatnyi kielégülést okoz csak a dolog, de ez van. Ahogy a buszra vártam a sulinál, éreztem valami nagyon-nagyon finom illatot, kb mint ami a Lush környékén szokott lenni, és aztán ez az illat jött velem a buszon, a központba is, már a sálam szagolgattam, hogy vajon nem nekem van-e ilyen finom illatom. Aztán leszálltam a Deákon, elsétáltam a karácsonyi vásárhoz a Fashion streeten keresztül, és rájöttem, hogy a karácsonyi vásárból jön ez a csodás fahéj-narancs illat, ami az egész várost belengi. Olyan jó ez az időszak.

Kicsit el vagyok keseredve, és nagyon várom, hogy elteljen ez a hét, amikor a külföldi vendégeinkkel együtt be kell költöznöm a szállodába nekem is (egy kolléganőmmel, és két spanyol tanárral leszek egy szobában), és egész héten, vasárnaptól szombatig nem jöhetek haza, mert reggeltől estig programok lesznek - az óráim mellett, természetesen.  Igazából nem is értem, hogyan kerültem ilyen helyzetbe, ennyit arról, hogy mennyire tudok nemet mondani. Ez az egész sztori nagyon kívül esik a komfort zónámon, mert tudok én nagyon sokat dolgozni, de az, hogy a nap végén nem mehetek haza a pasimhoz, és nem aludhatok az ágyunkban, az számomra pokol. Szombat reggel pedig, amikor végre kiszabadulhatok a börtönből, ahelyett, hogy elmennék a pasimmal a Khanba ebédelni, be kell majd mennem az iskolába digitális továbbképzésre, ami estig fog tartani megint. Azt hiszem, nem mondhatjátok, hogy nem tudok élni. 

Na mindegy, tudjuk le ezt a hetet, biztos lesznek tök jó részek is, utána viszont nagyon másképp fogom a  dolgokat csinálni, december 2-től semmit extrát nem vagyok hajlandó csinálni az óráimon kívül, ez így tényleg nem mehet tovább, nekem sokkal fontosabb a magánéletem és az egészségem, mint a munkám. 

9 megjegyzés:

  1. Egy szobában? Ahh de gyűlölöm ezt. Pedig az én munkahelyeimen is ez volt mindig a divat. Konkrétan az alapvető emberi jog elleni támadásnak érzem hogy két (vagy több) felnőtt embert 1 szobába (és ezzel 1 fürdőszobába) kényszerítenek. Én 1 hétig nem tudnék wc-re menni ilyen helyzetben. Nem lehet ez alól kibújni valahogy?
    Csináltam már olyat vidéki tréningen hogy inkább 4-kor felkeltem és odautaztam hogy már a reggelire ott legyek, majd este 11-kor a vacsi meg jópofizás után haza. Igaz, céges autó volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az van, hogy a magyar gyerekek is ott alszanak a héten, vegyes-nemzetiségű szobákban, és ezért kell két magyar tanár is, aki ott van egész éjjel. Persze, én is inkább otthon aludnék, és korán kelnék inkább, ha lehetne. Amúgy nem is kellene korábban kelnem, mint normál esetben, mert 8-tól van reggeli a szálláson.

      Törlés
    2. Ja hogy a gyerekek miatt, értem. Csak kár hogy 1 szobában többen. Kár hogy erre nincs valami szabály hogy ilyesmit nem lehet.

      Törlés
  2. Hát nem hangzik túl kecsegtetően ez az ottalvós buli :( Sok színes ruha, magnézium és még több kávé. :) Kitartást, utána jöhet a megérdemelt nyugi.

    VálaszTörlés
  3. Es egy het ottalvos buli utan eszukbe sem jut mentesiteni a szombati digitalis moka alol?? 😲 Remelem, ertelmes tovabbkepzes lesz! Alltam mar fel ilyenrol,h ha semmi ujat nem tudnak mondani, akkor legyszi ne lopkak az idomet.. Volt persze olyan nagyon hasznos is, amivel feltoltottem a digitalis tarhazamat 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez egy 3 alkalmas továbbképzés 3. napja, és ha ezt nem csinálom meg, akkor elveszik a kredit, amit az egészért kapok. A két program teljesen független, a suli nem tehet róla, hogy ezek az időpontok így alakultak.

      Törlés
    2. ja, és ez a képzés most kivételesen nagyon jó cucc.

      Törlés
    3. A jó tovàbbképzés kincset ér, feltölt 😊 A kreditet meg le kell aratni 😊

      Törlés
  4. jajj ez az egy szoba nagyon durva, nem is értem, hogy ezt hogy gondolják...:( de hamar el fog menni, kitartás!

    VálaszTörlés