2019. december 1., vasárnap

home sweet home

Mint látszik, az utolsó napokon már egyáltalán nem volt időm magamra, illetve blogolni. Pénteken délután viszont kaptunk néhány óra kimenőt, és akkor Barni szintén lerakta ennyi időre a munkát. Elmentünk ebédelni az Alessioba (én salit, mert a projekt alatt végig a Trófeából jött a kaja, és az szörnyű volt, azóta csak friss zöldségeket és gyümölcsöt kívánok), vettem a Body Shop-ban arcpakolásokat meg testvajakat 40%-os engedménnyel, aztán kicsit császkáltunk a városban. Annyira furcsa volt, hogy szabadon járhatok-kelhetek, mint mindenki más, nem kell épp szopnom valamit a suliban vagy a szálláson, mintha valami börtönből kaptam volna kimenőt. Este vissza kellett mennem, de az már jó volt, mert tudtam, hogy mindjárt vége, a kedvem is jó volt, ami azért nem volt elmondható rólam a hét nagy része alatt. Elvitettem vele a cuccaim nagy részét, csak egy kis hátizsák maradt nálam, a pizsim, a piperéim meg a másnapi ruháim. 

Éjfél után feküdtünk le, reggeliztünk, kicsekkoltam, majd mehettem a suliba a képzésre, ahol tulajdonképpen vizsgáztunk. Én az elején feltöltöttem a hiányzó dokumentumokat a szakfelügyelethez (hétfő a határidő), mert a héten nem volt rá időm, aztán nekiálltam a feladatnak: egy óratervet kellett úgy összerakni, hogy tele legyen a digitális eszközökkel, amiket a tanfolyam alatt tanultunk. Szerencsére nagyon jó vagyok az ilyen típusú kreatívkodásban, meg volt nálam egy workshopnyi, szuper témájú anyag, amit csütörtökre raktam össze a projektre Malaláról. Tudjátok, ő az a pakisztáni lány, aki a gyerekek és a nők oktatáshoz való jogaiért küzd, gyerek volt még, mikor a tálibok fejbelőtték az aktivista munkája miatt, túlélte, azóta is szenvedélyesen dolgozik a témában, és 17 évesen Nobel-békedíjat kapott. Ennek a workshopnak az anyagát dolgoztam át úgy, hogy ha a gyerekek előtt van gép, akkor nagyon izgin maguknak fedezzék fel a történetet, és közben legyen egy csomó feedback, beszélgetés, interaktív ötletelés. Tényleg jó lett, nagyon megdícsért érte az oktatónk, ráadásul én lettem kész másodiknak, és húzhattam is haza 2-kor. Egyébként a tanfelügyelet február elején lenne, amikor pont Dániában leszek, hát majd jönnek valamikor máskor.

Barni a suli előtt várt, hazafelé vettünk kaját, majd estig a kanapén kártyáztunk, szegényt nagyon elagyabugyáltam, mondta is, hogy milyen jó, hogy hazajöttem. Úgy egy órát tollászkodtam a fürdőszobában, majd 8-kor bevonultunk az ágyunkba, és reggelig ki sem másztunk belőle. 

Annyira jó itthon lenni, teljesen átértékeltem minden dolgomat

gianna ruggiero

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése