2019. december 21., szombat

végre, végre

Tegnap reggel autóval mentem be a suliba. Ilyen akkor történt utoljára, amikor az állásinterjúra mentem, kicsit furi érzés volt beparkolni az udvarba újra, mennyi minden történt azóta! Kb 2 órát voltam bent, majd elindultam Vácra, anyuékhoz. Annyira hiányzik a kiskutty, hogy mostanában rendszeresen vele álmodom, muszáj volt meglátogatni és kicsit megszeretgetni őt, a kislányokat, meg a szüleimet. Apuval voltunk kint a nagynénémnél, aki nincs túl jól, a doki szerint enyhe tüdőgyulladás, nagyon gyenge szegényke. Annyira nagy a baj, hogy nekem adta a mákot, amit a bejglihez vett, azzal, hogy idén már nem akar sütni... Ilyen még sosem volt. Saját elmondása szerint nagyon nem akar már élni, és borzasztóan szomorú ezt látni, hallani. Bevásároltunk neki, kiváltottuk a gyógyszereit, próbáltunk lelket önteni belé, hogy majd jobban érzi magát, és akkor szebbnek látja a világot, de nem olyan könnyű. Értelmetlennek látja már az életet, és egyébként megértem, miért mondja ezt.

Este Barni barátaival voltunk a szokásos karácsonyi vacsijukon. Egy nagyon fura, újhullámos, ázsiai-fúziós étteremben voltunk (AUM), nagyon finom volt a kaja, csak épp nem laktam jól, vagy hát legalábbis nem kaptam meg azt az elégedettséget, mint anyukám töltött káposztája után, ha már karácsonyi vacsiról beszélünk. Jó sokat dumcsiztunk, vicces volt, de nagyon elfáradtam. Éjfél után értünk haza, aztán reggel kukorékoltunk már 8 előtt, kicsit bandáztunk, majd aludtunk megint délig. Engem mondjuk a hasam akkor már őrjöngve parancsolt ki az ágyból, főztem virslit meg teát, megebédeltünk, majd visszafeküdtem, és aludtam este 6-ig megint. Csináltam egy gyors carbonarat, azóta Barni megint alszik, és én sem vagyok túl tevékeny továbbra sem. Egyikünk sem emlékszik, mikor volt utoljára ilyen napunk, hogy semmit sem kellett csinálnunk, csak pihentünk, valószínűleg idén nem volt ilyen. Egyébként ebéd után teregettem egyet, meg elraktuk a ruhákat, és egy kicsit pakolásztam a fiókokban is, hogy jobban átláthatóak legyenek, meg picit takarítottam fürdőszobát is,  sőt, a növényeket is meglocsoltam, de igazából egy komolyabb takarítás is ráférne a lakásra, mielőtt megérkezik a pici karácsonyfánk holnap.

Holnap lesz egy csomó dolgunk (és a wampra is megyünk megint), remélem, sikerül lazára venni a programot. Csodálatos érzés ennyire leereszteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése