2020. október 14., szerda

rókagomba és sudokrém

Kaptunk egy nagy halom rókagombát. Már akkor tudtam, hogy nem fogjuk megenni, amikor telefonon elmondta az ismerősünk hogy hozna nekünk, mert Barni alig van itthon, nem is igazán szereti a gombát, én sem vagyok oda érte, vasárnap reggel lesz időnk villásreggelizni, akkor el tudom képzelni, hogy belesüssem egy omlettbe, de addig megpunnyad. Mégis beleegyeztem, hogy feljöjjön, elhozza a gombákat, szépen megköszöntem, lelkesedést színleltem és beraktam a hűtőbe (azóta elajándékoztam).

Kaptunk egy vödörnyi borszőlőt. Nem szeretem a borszőlőt (így hívom a bordó, nagyon illatos szőlőt, olyan kékfrankosos nekem). Barni sosincs itthon, ha itthon van, minimális mennyiségű gyümölcsöt eszik, borszőlőt tutira nem. 

Tegnap főztem egy halom krumplifőzeléket, sütöttem melé egy csomó fasírtot. Ma kaptunk Barni anyukájától egy csomó rántotthúst krumplipürével és egy lavórnyi húslevest. Barni alig van itthon és nem nagyon kultiválja a leveseket. Egy hétig fogom ezeket a számomra túlságosan húsos kajákat enni.

Holnap kapunk egy ládányi sudokrémet és sudokrémes popsitörlőt (10 csomag?). Nem hiszek a sudokrémben és nem is használok egyáltalán. Barni szerint majd eladjuk maketplace-en. Még soha semmit nem adtunk el a marketplace-en. 

Egy idióta vagyok. A pasim is az. Karácsonyra "hogyan mondjunk nemet" tanfolyamot fogunk kapni egymástól. 


jess phoenix

34 megjegyzés:

  1. A sudocremes cuccokat esetleg odaadhatjatok ujszulott osztalynak.
    Meg en sem adtam el soha semmit a Marketplace-en. :(

    VálaszTörlés
  2. 😂😂😂
    Sudokrémen és a gombán kívül a többi jöhet 🙋‍♀️

    VálaszTörlés
  3. A rokagomba és a sudocrem is tök drága 😂. Hátha el tudod adni...

    VálaszTörlés
  4. Mi a baj a sudocremmel? A lányom csak azt használja, a mi időnkben nem volt, szóval komolyan kérdezem 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én azt tanultam, hogy 6 hónapos korig egyáltalán nem ajánlják, utána is csak nagyon kipirosodott bőrre, mert amúgy tök felesleges hámosítani. én popsikrémet se használok, csak csak nagyon ritkán, még nem szokott pirosodni a feneke, gondolom, majd ha elkezdünk hozzátáplálni. legtöbbször vizes törlőkendőt (waterwipes) használunk, nekem ez így nagyon bejött.

      Törlés
  5. En tokre csalodtam a sudocremben, mindig van itthon, en hasznaltam, es azt hittem milyen jo vesz eseti popokenocs lesz, vagy valami makacs problemara tuti jo. Ehhez kepest elfogyott hetvegere a popsikenocsunk es a sudocrem mellett olyan pelenka kiuteses lett a gyerek feneke, mint szereny addigi eleteben soha. Szval eloastam a mintainkat es a bepanthen baby helyrehozta hamar. Azota van megint sima gyogyszertari es a baba popoja ujra olyan, mint a, mint a... mint a babapopsi:DD

    VálaszTörlés
  6. A heten igy jartam egy fej salataval. Nemet mondani nem tudtam, de mar azert buszke voltam magamra, hogy kivetelesen nem a hutoben raktam jobbra-balra, mig ehetetlen nem lesz, hanem szep tiszta nejlonban egy lendulettel kiakasztottam a kontenerre, hadd oruljon neki valaki.

    VálaszTörlés
  7. Jelen! Én vagyok a nagy NEM-et mondó :) Idő kellett, amíg megtanultam, te is belejössz majd :)

    VálaszTörlés
  8. Ezt valoban tanulni kell :D Nekunk is volt mar hogy “rosszkor” kaptunk sok kaját, amikor en is epp foztem egy nagyot. Sokaig tartott...
    Sudocream-bol tarts meg egy kicsit vannak olyan pirosodasok, amit masnapra elmulaszt szuperul. Vagy mas hasonlot hasznaltok?

    VálaszTörlés
  9. A sudokrem nekem a legjobb barátaim között van.

    VálaszTörlés
  10. Jaj a poszt végén nagyon jót nevettem :)))

    VálaszTörlés
  11. szerintem a sudocremet olív remekül eladja helyetted a fb-on :DDDDDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bennem is felmerult a multkor, mikor feltettem egy Thonet szeket (azota se jelentkeztek erte), h ra kene irnom Olivra, hogy a francba csinalja.

      Törlés
    2. Írta, h szexi kép kell, az nem elég, ha felteszed, h hirjugó, Tonett szék!

      Törlés
    3. Oke, de a szeknek kene szexibbnek lennie, vagy melle kell rakni egy Popo magazint is? 🤔

      Törlés
    4. Komolyan el kellett gondolkoznom, hogy hogy jönnek ide a jugók 😂😂😂

      Törlés
  12. Nekem medvehagymával volt ilyen sztorim. Amikor elôször kaptam egy keveset, örömmel elfogadtam, de utána mindig csak jött és jött az utánpótlás, a bácsi annyira lelkesen és aranyosan hozta, hogy képtelen lettem volna azt mondani neki, hogy már nem kérem.
    Ugyanez a szomszéd nénivel, mikor süt, hoz át lángost, palacsintát, süteményt. Nem vagyok egy finnyás alkat, de szegény sütik soha nem túl bizalomgerjesztöek, a többi pedig általában tocsog az olajban. De neki se tudnám soha mondani, hogy nem kérjük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszer nekünk is félig volt a mélyhűtőnk medvehagymával vagy fél évig, míg ki nem dobtam!:)

      Törlés
  13. Nekem medvehagymával volt ilyen sztorim. Amikor elôször kaptam egy keveset, örömmel elfogadtam, de utána mindig csak jött és jött az utánpótlás, a bácsi annyira lelkesen és aranyosan hozta, hogy képtelen lettem volna azt mondani neki, hogy már nem kérem.
    Ugyanez a szomszéd nénivel, mikor süt, hoz át lángost, palacsintát, süteményt. Nem vagyok egy finnyás alkat, de szegény sütik soha nem túl bizalomgerjesztöek, a többi pedig általában tocsog az olajban. De neki se tudnám soha mondani, hogy nem kérjük.

    VálaszTörlés
  14. De fura. Én magam is használok már sudocremet mióta a gyerek miatt megismertem. Pl télen kipirosodott kézfejre, ajkam szélére amit szétrágtam...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hogy 1) nem hat 2) nem javasoljak 3) van ember a Földön aki nem kincsként tekint rá.

      Törlés
    2. Egy csomóan esküsznek rá. Nekem csak azt mondták, h a gyerek fél éves koráig ne, és utána is csak indokolt esetben, ne mindennapos popsikenőcsként, csak ha tényleg piros. Te is így használod, nem?

      Törlés
    3. Barni feneket soha nem kellett kenni, hetfon lesz 7 honapos. Viszont anno Bence popoja allandoan szet volt marodva vagy csupa potty volt - soha semmi nem gyogyitotta meg, csak a Sudocrem, talan a gyogyszertari kence vagy max a kamillas ulofurdo.
      Enis hasznalom mindenre is, miota van gyerek es van itthon, pl most lefejelte a nagyobbik a maszokat es van egy karmolas az arcan - bekentem es holnapra sztem nyoma sem lesz.

      Törlés
    4. FElla, mivel erosen hamosit, ezert allando hasznalat mellett az ujszulott fiuk fitymaja sokkal konnyebben letapad, de a lanyok szemeremajkai is osszenohetnek.

      Valoban csak indokolt esetben hasznalando (persze nem a nemi szervek kornyeken batrabban lehet kenni), de mindennapos popsikremkent ezert nem ajanlott.

      Btw nekunk se hatott, es en se szeretem. :) Mondjuk en amugy is ilyen ezo-oko-bio naci vagyok a kemikaliak teren, semmit nem kennek a gyerekek borere, amit nem lehet akar megenni is. 😂

      Törlés
    5. Én már csak néha használom mert 5.5 éves a gyerek (fél éve szobatiszta - huhh), de egy időben minden napra ezt használtuk. De nem pici korában, hanem úgy egyszer csak felfedeztem hogy ez milyen jó. Pici korában nekünk Neogranormon volt.

      Törlés
  15. Kívánom, hogy Barni többet tudjon otthon lenni Veletek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy, köszönöm. Ez 1-1 ilyen időszak, mikor ilyen hajtós neki, még kb 10 nap, aztán sokkal jobb lesz.:) Már nagyon várjuk, ez most borzasztó.

      Törlés
  16. Ú, pedig milyen fincsi a rókagomba paprikás lisztben hirtelen megsütve... :)

    VálaszTörlés
  17. Nálam is csak a Sudocrem jött be, egyet tegyél el életmentő,ha baj van:-)

    VálaszTörlés
  18. ...én régen mindenért bocsánatot kértem.... de tényleg mindenért. Hetes darab évembe került, hogy komfortosan érzem magam, ha nem kérek bocsánatot. (ez furán hangzik, de azért is bocsánatot kértem, ha levegőt vettem)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. https://modoros.blog.hu/2011/06/09/a_bocs_hogy_elek_ember

      Törlés