2020. november 17., kedd

jin és jang

A nap jó híre az, hogy van új Kruder&Dorfmeister album, az 1995, és fent van a Spotify-on. 

A rossz az, hogy kinyitottam a konyhaszekrényt, ahol minden tartós elemózsiát tartok, és kirepült belőle két molylepke. Sírok. 

12 megjegyzés:

  1. oszinte reszvetem :( en barmikor ha meglatok egy molylepket, elfog a retteges.

    az en tartos elelmiszereim zarhato muanyag zacskokban vannak, amik pedig zarhato muanyag dobozokban... bar mondjuk legutobb a teas dobozban voltak :D en ott kezdenem.

    meg egyszer az osszes ruhamat kibasztam az erkelyre es aprankent, par napos fagyasztas majd mosas utan kerultek vissza a haztartasba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az erkélyre kibaszott ruha mekkora ötlet! Eszembe sem jutott. Ezt én is kipróbálom, ha lesz végre fagy. Nálunk a konyha molymentes, de a ruhákat meg zabálják. TÖkre nem is értem.

      Konyhában én zsizsikre vagyok specializálódva, azt rendszeresen vásárolok pirospaprikával együtt :P

      Törlés
    2. A kurva molyokat nem érdekli a zárható doboz! nekem simán voltak mindenféle dobozban, és nekem is tele voltak anno a teáim vele.. Szerintem ilyenkor sajnos kb. mindent ki kell dobni, ami él és - főleg - mozog. :((

      Törlés
    3. Szerintem azért, mert már eleve a kajában hozzuk haza. Én azt olvastam,hogy mindent (pl. zabpehely) le kell fagyasztani és akkor meghal, ha van benne. Mondjuk nem tudom milyen lehet a zabpehely vagy akár liszt fagyasztás után...

      Törlés
    4. Meg hogy ki eszi meg a lefagyasztott lisztet es zabpely, amiben halott etelmolyok larvai vannak... Nekem eletemben egyszer volt ilyen, akkor ment minden a kukaba sajnos. Szerintem a kajat megmenteni ugysem lehet, ugyhogy felesleges ilyen alternativ modszerekkel szarakodni.

      Törlés
    5. nyilván rögtön a megvásárlás után kell lefagyasztani a zabpelyhet pl. a módszer szerint, nem amikor már meglátjuk benne a kis lényeket...

      Törlés
    6. Igen, de épp az a lényeg, hogy már benne van, ezért kell azonnal lefagyasztani, nem?
      Ha nincs benne semmi, akkor nem mindegy hogy fagyasztod vagy nem?

      Törlés
  2. Nagy Öregjeink szárított dohánylevelet (nem aprítottat) tettek a szekrénybe moly ellen....

    VálaszTörlés
  3. Én a kis barna kenyérbogarat utálom. Szívből. Minden felbontott zacskót ikeás csipesszel lezárok és mennek egy zárható műanyag dobozba. De molyokkal is csatáztam már, szóval átérzem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát én sohasem tudtam,h azokat igy hívják, már megszoktam,h néha látok egyet-egyet a konyhapulton.. kis dögök

      Törlés
  4. Ebben a lakásban két nagy molyinvázió volt, azóta mindent csatos gumis ikeás üvegekben tárolok, nekem sajnos a dobozokba is bementek, sőt még a műanyag rizses zacskót is átrágták...

    VálaszTörlés
  5. A egészben megaszalt különböző fajtájú chilijeimet is megzabálták,kész horror!
    Nem maradt belőlük más,mint a pergamenszerű,vékony, átlátszó héja.
    Lezárt,csinos üvegbe volt tárolva.

    VálaszTörlés