2020. november 20., péntek

csak egészség legyen (meg térerő)

2 napja nagyon nyűgösen keltem, mondtam is a bátyámnak telefonon, hogy nem emlékszem, mikor volt utoljára olyan, hogy nem azzal kezdtem a napot, hogy elraktam az ágyat meg összekaptam a lakást, most meg már dél van, én pedig pizsamában, a kupi közepén fekszem a babával a kanapén. Aztán rájöttem, ahogy elkezdett bekúszni az izületeimbe az a tipikus, influenza-kezdeti fájdalom, hogy nem csak nyűgös vagyok, hanem beteg is. Estére már egészen rosszul éreztem magam, alig vártam, hogy Barni hazaérjen, megfürdessük a gyereket és aludhassak. Közben már azon gondolkodtam, hogy ha elkaptam a vírust, hogy fogom ellátni a babát, vajon kórházba kerülök-e, és hogy Barni hogyan fogja nélkülem felnevelni a kisfiunkat. Aztán lefeküdtem aludni, kb egy pózban, 10 méter mélyen végigaludtam az éjszakát, reggel még gyanakodva figyelgettem magam, de mikor Barni hívott (ő korábban kel és indul dolgozni, mint mi) már vidáman mondtam neki, hogy jól vagyok. És tényleg, azóta semmi, gondolom, valami átszaladt rajtam, eléggé örülök. 

Úgyhogy továbbra is az a legnagyobb problémám, hogy kb 2 hete nagyon hullik a hajam. Tudtam, mondták, hogy kb 3 hónappal a szülés után nagyon elkezd hullani a nők haja, de Dani már 5 hónapos, így a lelkem mélyén reménykedtem benne, hogy én kimaradok a jóból és nekem majd nem fog. Az egész lakás tele van a hajammal, borzalmas, egyáltalán nem csodálkozom, hogy van, aki ilyenkor nemes egyszerűséggel rövidre vágatja a frizuráját, én is nagyon utálom ezt most. Egyébként egyszer régen a fodrászomnak mondtam, hogy hullik a hajam, ő pedig megvonta a vállát, hogy ősz van, ősszel mindenkinek hullik. Hát nem tudom, lehet, hogy ez nekem most dupla hullás akkor, az őszi, meg a szülés utáni. 

9 megjegyzés:

  1. Szia! De jó, hogy ilyen hamar átszaladt rajtad ez a betegség. Betegen, babával elég nehéz.
    Dani amúgy éjszaka már nem kell fel cicizni?

    VálaszTörlés
  2. Nekem konkrétan annyira hullott a hajam, hogy azt hittem meg fogok kopaszodni, nem viccelek, és egyébként sincs túl sok hajam. Rémes volt. Vettem vitamint.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos segíthet valamit a vitamin is, de a hajhullás ilyenkor legtöbbször hormonális eredetű, szóval...

      Törlés
  3. Hajam nekem is ezt csinálta mindkétszer. Rettenet volt. Mindkét gyerek után, 4 hónapos korukban kezdődött, és szinte pontosan 1 hónapig tartott.

    VálaszTörlés
  4. Nálam is az volt, hogy egyik este rosszul éreztem magam, kapart a torkom, belázasodtam. Másnap semmi bajom.
    Gyorstesztem pozitív lett, és hál istennek tünetmentesen vagyunk karanténban!

    VálaszTörlés
  5. Képzeljétek nekem nem volt olyan igazi komoly hullás. Igaz, nekem a lombikprogramtól (vagy valami mástól) hullott ki a hajállományom fele és sosem nőtt vissza. Az, az a fajta hajhullás volt, hogy reggel felkeltem és a párnáról összeszedtem egy nagy marék hajat.
    Egyébként ha valaki megijed a hajhullástól, azt javaslom nézze meg hogy nőnek-e már a "babahajak" - vizes fésüvel alaposan lesimítva, szétválasztva - és ha már nőnek akkor minden OK, hamarosan abbamarad a hullás. Idén a kislányomnak is volt, és az óvónők próbáltak beparáztatni hogy a gyerekeknek nem hullhat a haja. De mivel láttam az új kis hajakat, megnyugodtam. És abba is maradt. (De levágtuk neki mert rettenetesen nézett ki szegény).

    VálaszTörlés