2020. november 29., vasárnap

the weekend

Fogalmam sincs, hová tűnt a hétvége ilyen gyorsan, meg hogy mit is csináltunk. Szombaton visszaaludtam Danival és fél 10 körül keltünk, gyorsan kitakarítottunk (már ő nem, csak én Barnival), aztán sétáltunk egy nagyot a hegyen. Tudtuk, hogy utána otthagyjuk a babát a nagyszülőknél, így előttük parkoltunk és csak a környező utcákban csatangoltunk úgy két órát. Jól bebambultunk mindenhova, ahova tudtunk, rengeteg csodaszép ház van és számtalan építkezés, és általában az van, hogy ledöntenek valami szép, öreg, kiszolgált villaépületet, aztán pár hónap múlva már áll is a helyén a soklakásos társasház, amibe akkor költözhetsz be, ha van másfél milliód egy négyzetméterre. Nekem persze nem ezek tetszenek, hanem a patinás, stílusos épületek, ahol látszik, hogy már a nagymama is ott született, de ezekből egyre kevesebb van.  

Dani jót aludt, aztán bedobtuk őt Barni szüleihez egy órára és elintéztünk 1-2 dolgot, majd náluk ebédeltünk. Barni anyukáját mintha kicserélték volna, mióta nagymama lett, elképesztően boldog, azt gyanítom, hogy kettőjük közt nagyon-nagyon szoros viszony fog kialakulni, és nekem nagyon jó érzés, és persze nagy segítség is, hogy időnként rábízhatom. Ő most januárban lett nyugdíjas, de most kicsit visszahívták dolgozni, és nagyon küzd ezzel, mert nyilván a pénz jól jönne nekik a nyugdíj mellé, de közben meg a háta közepére sem kívánja már a dolgozást, a stresszt meg a belvárosba való bejárkálást, ő már főállású nagymama szeretne lenni. Meg most így vigyázni sem tud Danira, például hétfőn, amikor fodrásznál voltam, Barni fölvitte az apukájához Danit, és ő vigyázott rá, míg Barni ott dolgozott, de például ha sír, ő megnyugtatni nem annyira tudja, ahhoz kellett Barni. 

Vasárnap délelőtt kicsit mászkáltunk, aztán itthon megebédeltünk. Éjjel párszor megébredt Dani, ezért rosszul aludtam, és éreztem, hogy állva elalszom, Barnit meg hívta egy barátja, hogy bandázzanak, végül elvitte magával Danit is és sétáltak, én meg letettem a fejem és ébredés nélkül aludtam 3 órát, akkor ébredtem fel, mikor hazaértek. Már nem szoktam Danival aludni délutánonként, mert itthon csak rövideket alszik, séta közben meg én ugye nem tudok (sajnos, pedig milyen jó lenne bekucorodni mellé a babakocsiba), szóval így jártam. De ez a mai csodás volt. 

Holnap lesz a jelenlegi kedvenc minisorozatunk, a Nicole Kidman-Hugh Grant-es Tudhattad volna utolsó része az HBO-n, ti nézitek? Mi imádjuk, rengeteget elmélkedünk rajta, hogy vajon mi is történhetett.

17 megjegyzés:

  1. Én a könyvet olvastam először, most a filmet nézem, és eléggé eltér a kettő. Külön kiváncsi leszek, hogy a gyilkos személyében eltértek e, mert bármi lehetséges. Bírom a filmet nagyon.😉

    VálaszTörlés
  2. Nézem, és úgy bosszant, hogy a környezetemben senki nem hajlandó nézni, és így nincs kivel megdumálni az elméleteimet, pedig mindig volt. Több is. :D
    Kíváncsi vagyok, mennyire haladnak majd a krimi szabályai szerint...

    VálaszTörlés
  3. Èn is nèzem, nagyon izgalmas! Mindig alig várom a hètfői rèszeket. És persze jól megcsavarták...nem egyszerű kisakkozni, hogy mi törtènt valójában.

    VálaszTörlés
  4. Jó lehet ez a sorozat, ezt is felírom a listára, amiket majd kb nyugdíjas koromban nézek meg. Nekem 5 éve nem megy, hogy filmet, sorozatot nézzek, bealszok a gyerekek után 5 perccel, 9kor :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem sem. Szerintem én vagyok az egyetlen ember Magyarországon (na jó ketten a Férjemmel) az 50 mínusz korosztályban akinek Netflix (vagy egyéb hasonló platform) hozzáférése sincs. Mi néha bekapcsoljuk a tévét. Nekünk még van tévénk. :-))

      Viszont azon őszintén meg vagyok döbbenve, hogy a magyar lakosság ilyen mértékben beszél/ért angolul. Én 13 éve angolul végzem a munkámat, éltem angol anyanyelvű országban, olvasok angolul de nekem gondot okoz egy film tökéletes megértése (sőt CNN-en is főleg csak az újságírókat értem jól, az utca emberét már kevésbé). Ez azért megriaszt mert más nyelven nem beszélek.

      Törlés
    2. De heti 1-2 filmet sincsen időtök megnézni? Mi sem nézünk minden nap, de ha igen, akkor jó érzés, hogy azt nézünk, amihez kedvünk van, és hogy nem kell 10 percenként megnézni 20 perc reklámot. Van hozzájuk angol és magyar felirat is, szerintem sokan úgy nézik.

      Törlés
    3. Biztos lenne ha valamiből elvenném. De én elalszom a gyerekkel fél 10 - 10-kor (legalábbis lefekszem mert együtt alszunk) és a nappal meg tulajdonképpen egész nap munka megszakítva itt-ott egy kis házimunkával, gyerekneveléssel, internetezéssel, egyszerre 15-20 percek. Alvás helyett nézhetnék filmnet de nekem még ez a 9-9,5 óra alvás sem elég (szarul alszom, felét fent vagyok de nem annyira hogy filmet nézzek.) Ez mindig így volt és a korral nem jobb. Hát ez van.
      Ja nem tudtam hogy van felirat. Megnyugtat. Mondjuk angol tanulás szempontból biztos jót tenne nekem (felirat nélkül).
      A tévé amúgy nálunk háttérben megy, nem is emlékszem mikor néztem végig benne akármit. Talán 2012 előtt.

      Törlés
    4. Nekem sincsen Netflix előfizetésem, sőt, tévém sem, de simán neten is meg tudom nézni. Mi szoktunk összekuckózni és filmet nézni, tök jó. Van hozzá felirat is. Most amúgy is kilőttek minden egyéb program lehetőséget.

      Törlés
    5. FElla en is azt akartam irni, hogy nagyon sokhoz van magyar felirat. Ha nincs, akkor nekem kell az angol felirat, siman a beszed alapjan lemaradok...:) De pár magyar szinkronos is van, na az kevesebb, de en sose azt valasztom, annyira zavar. Mi is nagy Netflixesek lettunk, rengeteg jo sorozat van fent! :)) Neha szunetet tartok, es konyvet olvasok, akkor tudja nezni ferj a sci-fiket :)

      Törlés
    6. Nincs. Én álmos vagyok, egyszerűen nem bírok ébren maradni, mert egyrészt ki tudja, milyen lesz az éjjel, de még ha jó is, akkor is legkésőbb 5kor indul a nap. És ugyebár ők nem ébredeznek, hanem pakk, nyílik a szem és játszunk eztazt, olvass, kaki, pisi, ezt is, én is, reggeli, oviba öltözés, séta, haza a kicsivel, pakolás, játék, meseolvasás, séta, ebéd, altatás, alvás, kelés, öltözés, irány az oviba, haza, játék, mese, vacsi, fürdetés, mese, altatás és nyaff.
      Én tényleg összesen 1 db filmet láttam 5 év alatt :-)))
      Kétségtelen, hogy ha van időm, én olvasok mert könyvmániás vagyok, azt nem adom:-)

      Törlés
    7. Egyébként HBO GOnk van, mert azon van Bob mester:-) Az egyetlen mese, amit nézhetnek.

      Törlés
    8. De egyébként az az igazság, hogy én élvezem ezt így is, és már előre utálom, mikor majd dolgoznom kell, és alig lehetek a gyerekekkel, plusz gondolom, akkor már még olvasni sem lesz erőm, hisz a gyerekek mellé még belép a meló terhe is. :-(

      Törlés
    9. Olyan érdekes, hogy te mennyire másképpen éled ezt meg, nekem volt az életemben kb. 5 hónap, amikor 2 már óvodás volt, és csak 1 gyerek volt otthon (1,5 és 2 éves kora között), tengernyi szabadidőm volt, és havi 4-6 könyvet olvastam el.

      Törlés
    10. Én is rengeteget olvasok, mert ha a nagy oviban, akkor a kicsi nappali alvásában olvasok. Sokat. Rengeteget. Viszont este nagyon hamar elalszom, semmire nincs erőm. Házimunkát a gyerekekkel együtt csinálom, nekik móka, így ha alszik a kicsi, nem kell ilyesmivel bíbelődni. Win-win.

      Törlés
  5. Errol a sorozatrol minden ismerosom, aki nezte, azt irta, hogy borzalmasan szar :(
    Foleg Nicole Kidman szetbotoxolt arca :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ő babaarcot csináltatott magának. Nekem a sorozat nagyon tetszett, borzasztóan izgi volt, szuperek a színészek és a sztori is! Nekem a vége is bejött.

      Törlés
  6. ú igen, én is néztem, pont most írtam róla :D és sztem az volt benne a legrosszabb, ahogy nicole kidman kinéz :((( amúgy nekem tetszett.

    VálaszTörlés