2021. február 16., kedd

the colours of the rainbow

Dani még mindig nincs teljesen jól, kiütései is lettek, alig eszik, éjszaka is nagyon kivolt szegény, sokszor ébredt, hajnal kettőkor pedig olyan felháborodottan sírt, hogy szerintem az egész házat felvertük, mondjuk kb most először, mióta megszületett. Megetettem, attól nagy nehezen megnyugodott és elaludt, az ágyába is sikerült visszacsempészni. Szóval egyikünk sem volt különösebben kipihent reggel, de egy rövid zuhany után mégis nagyon jókedvűen és tevékenyen vágtam neki a napnak. 

Épp aludt Dani, mikor megjött a bébiszitter lány, Manka. Barnival nagyon jóban van ő is és a férje is, régóta ismerik egymást. Mi is kedveljük egymást nagyon, de olyan nagyon sokat sosem beszélgettünk, általában bulikban futunk össze. Leült, kiderült, hogy gluténmentesen étkezik, vegán és nem kávézik, úgyhogy megkínáltam egy pohár vízzel, majd legközelebbre jobban készülök. Beszélgettünk, aztán felébredt Dani, bementem, mondtam neki, hogy vendégünk van, az új barátnője. Manka odahajolt, Dani odanyúlt és figyelmesen megtapogatta az arcát, majd odakéredzkedett hozzá. Legközelebb akkor vettem őt vissza, mikor 2 óra múlva hazaindult. Nagyon kikapcsoltam és feltöltődtem, és nem csak azért, mert teljesen lekötötte és elszórakoztatta Danit, aki egy csomót nevetgélt és láthatóan jól érezte magát, hanem mert nagyon jót beszélgettünk mindenféléről. Nagyon ritkán van ilyenben részem, hogy csak üldögélek a mandulatejes kávémmal és beszélgetek. Amúgy takarítgatni akartam, de végül hagytam a picsába és csak pihentem. Jön csütörtökön is, akkor még mindig csak ismerkedünk, jövő héten már 3 órákat lesz itt, akkor tervezem, hogy valamennyi időre le is lépek itthonról. Óriási mázli, hogy megtaláltuk őt. 

Miután elment, Dani 2.5 órát aludt, szerintem még mindig gyógyul. Ma már evett is egész jó étvággyal, vicces, hogy egy anyukának mekkora öröm, ha a gyereke eszik. Barni telefonált 4 körül, hogy unja a banánt, hazajön, majd itthonról folytatja, és írjam fel a bevásárlólistára (van egy közös applikációnk, amin mindketten látjuk, mit ír fel, vagy épp húz ki a másik), hogy mi kell, és beugrik hazafelé bevásárolni, de mondtam, hogy inkább jöjjön haza, majd én elmegyek elintézni. Így is lett, hazajött és elvitte Danit sétálni, én meg autóba ültem és csináltam egy DM-Lidl-H&M kört, az utóbbit azért, mert a baba kinőtte a pizsijeit. Mikor megálltam a ház előtt, ott állt Andris, Barni legjobb barátja, és felcipelte a vásárolt cuccokat. 

Aztán megfürdettük és leraktuk Danit, ropogós sajtos kiflikbe serranói sonkát, mozzarellát és szárított paradicsomot töltöttem, Barni meccset néz, én kinyitottam egy almás cidert, és úgy érzem magam, mintha valami csodálatos dolog történt volna ma velem. Pedig csak kiszabadultam kicsit a mókuskerékből. 

Múlt pénteken a körmös csajszi: van ötleted, hogy milyen színű legyen a körmöd? 
Én: :D :D

28 megjegyzés:

  1. Iszonyú jó hangulatú ez a poszt!♥

    VálaszTörlés
  2. Uuu, mi ez a közös app? Nekem is kell :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van egy csomó, mi a Grocery List-et hasznaljuk.

      Törlés
    2. Mi Trellót használunk, az nem kifejezetten bevásárlós, hanem projekttervező, olyasmi, mint egy nagy parafatábla, amire feltűzöl mindenféle listát egymás mellé. Ezért nálunk a bevásárlás mellett van takarítós/házimunkás lista, fizetnivaló, mindenféle lista. Lehet megjegyzeseket is fuzni a pontokhoz, illetve fotot csatolni. Utobbit nalunk azert hasznos, mert ha olyat kell venni, amit nem szoktunk rendszeresen, de a ferjem nem tudja, mirol van szo (tudomisen, kineztem az Aldiban egy esokabatot a gyereknek), akkor latja, mirol beszelek, nem kell hosszan magyarazgatni telefonon, hogy a tizedik sorban hatulrol a masodik gondola. :)

      Törlés
    3. igen, a Trello egy sokkal összetettebb app, mi is projekteknél használjuk a suliban, feladatokat tudsz kitűzni, emberekhez rögzíteni, időzíteni, linket rakni stb. A Grocery List ennyit tud, mint amire kitalálták: bevásárlólistákat írni és megosztani, bár szerintem a nagyszerűsége is pont ebben rejlik.

      Törlés
    4. Amúgy a Buy Me a Pie is jó, csak ott asszem fizetni kell, ha közösen használjátok. De mondom, sztem nagyon sok van.

      Törlés
    5. Buy Me a Pie. :) Ezt nem ismerem, de milyen cuki neve van.

      A Trello nalunk amugy csak azert jott a kepbe, mert a ferjem munkahelyen azt hasznaljak kotelezoen, es ha mar regelve van, akkor sunyi modon becsusztattam neki egy tablat a csaladi listakkal. :D Sajnos o az a tipus, akit kulon appra nem tudnek ravenni. Amugy szerintem is van, ami alkalmasabb bizonyos dolgokra, foleg annak fuggvenyeben, kinek mik a parkatikus funkciok. Ti is szoktatok egyszerre legalabb 7-8 appot letolteni, es gyorsan vegigprobalgatni, melyik a leginkabb praktikus? :)

      Törlés
    6. Én pl. nem nagyon használok appokat, egyedül a túrázáshoz van fent 3 db, semmi mást nem használok, mondjuk nekem nem is kell bevásárlólistát megosztanom senkivel. :) Heti egyszer házhoz jön a bevásárlás, és egyszer még a héten elmegyek péksüteményért, meg ha esetleg valami mégis kimaradt. Rengeteg időt és energiát spórol meg az ember, ha nem kell bevásárolnia (mondjuk én eleve utálok boltokba járni, meg sokan vagyunk, sokat esznek a kamaszok, így meg a markos bácsik hazáig hozzák.)

      Törlés
    7. Bobe, sajnos videken meg mindig vannak helyek, ahova nem jon hazhoz a bevasarlas, ugyhogy muszaj nekunk menni. :D

      Törlés
  3. De jó, hogy Dani jobban van! ❤️

    Megosztod a bevásárlós appot? :) Mi még nem találtuk meg A Tökéletest. :(

    VálaszTörlés
  4. De szuper poszt, jó nap lehetett :) a mókuskerékhez képest. Mekkora mázli ez a bébiszitter ismerős!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen:) biztos lehetett volna találni más cuki bébiszittert is, de ez így annyira jó

      Törlés
    2. Nekunk mondhatni idegen volt (1-2 eves kora kozott jart hozzank, míg én tanultam), kicsit más az idegen, de szerintem nagyon jo kapcsolat alakult ki kozottuk. Csak ezek a bizalmi dolgok... mondjuk én nagyreszt itthon voltam a tanulas miatt, csak a fenti szobában. Orultem volna egy ismerosnek, ugy sokkal jobb! :) Nalunk a keresztanyja vallalta be sokat:)

      Törlés
  5. Szerintem a “hagytam a picsaba” a kulcs mozzanat. Ha az ember nem feszül dolgokra máris jobb minden.

    VálaszTörlés
  6. visszatért a körömlakkozáshoz kedvet csináló kézmutogatásod <3 szerintem negyedannyit lakkoznám a körmöm, ha nem lennél :D

    VálaszTörlés
  7. Hát durva ez az oltás. Már kötelező, vagy csak ajánlott? Nekünk még nem volt (szabadon választható is csak úgy 2-3 éves kora körül lett, de akkoriban a sok betegség miatt fel sem merült, hogy beadassuk) azóta meg eszembe sem jutott igazán.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ismerem ezt az oltást, de bennem az merült fel, hogy nem inkább egy vírusos megbetegedésről van szó? Van az ún 3 napos láz, az szokott csinálni olyat, hogy 3 napig magas láz, utána meg kiütések. Kaptak már pár oltást a gyerekek, de olyan sosem volt, hogy utána napokig lázasak lettek volna.

      Törlés
    2. @fella dokit idézem: “szakmailag kötelező”.

      Törlés
    3. Bobe ez egy új oltás csak pár éve van. Én kislányom 2015-ben született és nekünk még nem volt.

      Ja igen akkor az ajánlott kategóriába tartozik gondolom. Mikor én olvastam róla még valami 80 ezer Ft volt, így nem tudom mennyien oltatják be a gyerekeiket, de lehet azóta már mérséklődött.

      Törlés
    4. @bobe nem tudom, gondolom, minden gyerek másképp reagál. én az ilyen dilemmákat inkább ráhagyom a doktornénire.

      Törlés
    5. @fella most is gyilkosan drága.

      Törlés
    6. Milonka. Igazából nem is igazi dilemma, mert sok más dolgot úgy sem tudtatok volna csinálni.

      Fella. Ahogy néztem ez az agyhártyagyulladás elleni oltás valami újabb változata, az én gyerekeim is kaptak, akkor más volt, és nem volt ilyen drága sem.

      Törlés
    7. Az én gyerekeim is megkaptak , a fiam csak 2-öt kapott, mert 2 évesen adattuk be, a kislanyom 3-at, mert ő már akkor akkor megkapta, mint most Dani. Az összesen 5 oltás 130 ezer volt kb a két gyereknek, szóval igen, drága de fontos. Ez a B-típusú agyhártyagyulladás elleni oltás, az a és c típusú ellen van kötelező oltás, a b típusú ellen 2014 óta van itthon, ez a bexero. És meg vannak a kullancs által terjesztett agyhártyagyulladás elleni oltások, azok plusz oltások, mi azokat is beadatjuk. Amúgy mindkettőjük durván megszenvedte a bexero, lázasak voltak, nagyon sirosak 1-2 napig, a kislanyom combjan egy csomo is lett, ami gyakori ennél az oltásnal és csak hónapok múlva szivodott fel.

      Törlés
    8. FElla, Volt ez már akkor is, csak kesobb lett felkapott (egy ideig nem is lehetett kapni mert felvasarolták, miutan meghalt ebben egy vagy két gyerek is egyik naprol a masikra). 2 ev felett mar csak 2 kell, nem 4, igy csaaaak 60-65 ezer ft-ba kerul, mi 3 evesen adattuk be neki, nem ajanlhatnak fizetoset elvileg a dokik, ha jol tudom de velemenyuket ki lehet kerni :)

      Törlés
  8. Amúgy amikor meg kell fogalmazni mi a boldogság, én is kb. ilyen pillanatokat szoktam megragadni. Örülök, hogy a bébiszitter lány beválni látszik, jó, hogy Dani is ilyen könnyen elfogadta.

    VálaszTörlés