2021. március 19., péntek

sunshine and snow

Annyira jó érzés nem betegnek lenni, ilyenkor úgy érzem, bármire képes vagyok. Egyébként mázli, hogy most egy nap alatt letudtam, mert amikor legutoljára volt ilyen, akkor nagyon lázas voltam, napokig eltartott, és végül csak egy kör antibiotikum hozott le róla. Tegnap ráadásul jól is aludt Dani, szóval visszatért a lelki békém, de aztán ma éjjel meg asszem elég sokszor keltünk, erről mondjuk csak homályos emlékeim vannak, remélem, azért félálomban is kielégítően elláttam a kispasit. Mikor végül elalszik, és visszabújok Barni mellé az ágyba, a fülembe szokta súgni, hogy te vagy a legjobb anyuka a világon! vagy Te nagyon jó anyuka vagy, már figyellek egy ideje! vagy valami hasonlót, gondolom, iszonyúan hálás, hogy nem neki kell Megy a nyuszivonat, csattognak a kerekek-et énekelni hajnal 3-kor. 

Tegnap a jóllétem feletti boldogságomban ki is takarítottam, ma pedig ablakot akartam mosni, de nem mostam, ráér az, még kilátunk. Felkerült a Girls az HBO GO-ra, nekiálltam újranézni az elejétől főzés, meg pakolászás közben. Még mindig imádom, főleg Shosh-t, meg a rengeteg szerencsétlenkedést, de hogy ebben mennyi öncélú dugás, pucérkodás meg trágárkodás van! Ha Dani fogja majd az adást, akkor mikor fogok ilyeneket nézni? Persze ez csak egy költői kérdés.

Ma Dani a nagyszülőknél volt délelőtt kicsit, én addig elmentem gyógyszertárba a Mammuthoz. Elképesztő, hogy mennyire nem látom át a hegyet, amit át kell szelnem, ha tőlünk el akarok jutni Barni szüleihez (jó, ez azért megy), majd a Mammuthoz, ma is be kellett kapcsolnom a GPS-t. Persze egyre jobb, ha egyedül autózom, az segít, de Barni még soha nem vitt kétszer ugyanazon az útvonalon sehova, mindig rövidít, vagy levág, vagy mutatni akar valamit, nekem pedig esélyem sincs megjegyezni az utat, szerintem direkt csinálja. Kicsit arrébb, a Marczibányi tér fölött raktam le az autót és sétáltam, pont néztem, hogy milyen szép ott minden, én meg sétálok gondtalanul, és akkor a napsütés közepette elkezdett hullani a hó, nagyon durva volt. Kicsit sírdogáltam is séta közben, azt hiszem, kicsit kivagyok, valószínűleg nem tett jót, hogy 3 napon keresztül egyáltalán nem mozdultam ki a lakásból. 

Vettem magamnak hidratáló krémet, meg Barninak is a kirepedezett kezeire (ezekről írok majd külön posztot), aztán meg megleptem magam egy szemkörnyék-ápolóval, és a kifogyóban lévő parfümömet is pótoltam a Dougas-ben (na az például miért lehet nyitva?). Még egy napszemüveget is majdnem vettem magamnak, mert a tavalyi, amit Dániából hoztam, már kicsit leamortizálódott, és csak az tartott vissza végül, hogy a Ray-Ban Erika, amit imádtam, és amit pár éve még 30 ezerért vettem, ma már pont kétszer ennyibe kerül (ott, ahol anno vettem és most néztem), az meg szerintem rengeteg egy napszemcsiért, úgy, hogy két színből lehetett választani mindössze. Szerintem végül majd egy jó izipizi vagy Komono napgéppel hozom le az idei szezont, mondjuk ezzel vagy ezzel, tök jók ezek is. Tudom amúgy, hogy a nyomoromat és a magányomat próbálom ezekkel a materiális dolgokkal instant kompenzálni, és amúgy a szomorú az, hogy percekig működik is a dolog, boldogabbnak érzem magam egy arckrémtől, vagy attól, hogy finom illatú vagyok. De hát na. 

De legalább itt a hétvége. 

15 megjegyzés:

  1. A nyomor meg a magány mondjanak le. ❤️

    VálaszTörlés
  2. En perpill MargareTaLany rendelessel kompenzaltam a nyomorom!! Vettem nala egy you tried csillag kituzot ("Legalabb megprobaltam" a felirat), egybol magamra tettem, abban voltam egesz nap:D
    Ezen kivul elkezdtem varrni, es textil illetve alkatresz vasarlasba olom magam. Jaj es pandemia lvl vegtelen, netrol rendeltem dioptrias szemuveget! Annak is nagyon orultem, hogy latok.

    VálaszTörlés
  3. Jaj, teljesen lemaradt, hogy orulok, hogy hamar meggyogyultal!!! 💓

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy gyorsan meggyógyultál!❤ Jön a tavasz lassan (hááát, tényleg elég lassan... 🤔🙄), egyre többet lehet csavarogni, szóval nehogy már ilyenkor kelljen otthon gubbasztva kúrálódnod hetekig!

    A két napszemcsi eszméletlen jól néz ki, szerintem nagyon jól állna neked bármelyik!
    Tavaly én is vettem 2 újat, mert a kedvenc Hawkers-em 4év után csak úgy simán szétesett, szóval muszáj volt pótolnom.
    És igen, a nyomoron-magányon kicsit tud segíteni, ha meglepjük magunkat valamivel. Nekem egy félkilós Hariboval sikerült boldogítanom magam a héten.
    A kencék legalább nem hízlalnak... 😁

    VálaszTörlés
  5. Barni milyen cuki <3
    És el is felejtettem, hogy ezért is mázlista ez a Danifiú, hogy te énekelsz neki <3 Hát milyen jó már, ha egy szépen tud énekelni <3

    VálaszTörlés
  6. Nekünk ez úgy van hogy megy a Zsuzsivonat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nyilván:) de sokkal aranyosabb nyuszivonattal, meg hogy a nyuszigyerekek énekelnek. és aztán mindenféle állattal el lehet énekelni.

      Törlés
    2. Ja én tényleg azt hittem hogy több változat van. Tényleg jó ötlet több állattal elénekelni. Ezt már én nem tudom bevetni majdnem 6 évesen...

      Törlés
  7. A krémekre nagyon kivi vagyok. A kedvenc parfümömet is a te ajánlásod alapján találtam meg. Sajnos pár éve már nem lehet kapni, és én azóta sem találtam meg a tökéleteset (nagyon válogatós vagyok).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. See by Chloé? Igen, tudom, nekem is hatalmas űrt hagyott maga után az életemben. 😭

      Törlés
    2. Rita, rakerestem leirasra, mert nem ismerem ezt az illatot, ket linken irjak, hogy van raktaron. Az egyiken ugyan csak egy darab, de ha esetleg erdekel:

      https://www.parfumgardrob.hu/cacharel-amor-amor-absolu-noi-parfum-edp-50ml-1313?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link

      https://www.maxiparfum.hu/termek/cacharel-amor-amor-absolu-edp-50ml-f249

      Törlés
    3. (Ja, meg annyit latok, hogy a maxiparfumos boltrol nincsenek jo velemenyek, de a masik, ahol 1 darabot irnak raktarra, azt 5 csillagosra ertekelik sokan.)

      Törlés
    4. Ó igen, a maxiparfumot én is néztem, nem megbízható tényleg. Nem tudom, hogy van-e bizodalmam ehhez a másikhoz :) de felcsigáztál, köszönöm!

      Törlés
  8. A Cacharel Amor Amor absolu-ja (te lehet a sima Amor Amor-t ajánlottad eygszer). Ez volt az első parfüm, amit elviseltem magamon és most szomorú vagyok, mert kb ez az utolsó is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ó. úgy tűnik, minden jót kivonnak a forgalomból:(

      Törlés