2021. április 26., hétfő

same same but different

Ma pedig bejött hozzánk Anya és Apa. Akkor jártak nálunk utoljára, mikor Dani született, és először jöttek megnézni a kis pihe-puha, 3 és fél kilós babatestét (azóta eltelt 10 hónap, és már 9 kg). Apa felszerelt egy új fénycsövet a mosogató fölé, pár hete adta meg magát a régi, és nagyon hiányzott, hogy direkt fény legyen ott. Aztán bababiztossá tettük a nappalit, meg felszámoltuk a TV állványt a TV-vel, a wii-vel, a PS-sel meg a routerrel, na meg az állvány mögött lévő vezetékeket. Így teljesen máshová került a TV, meg magasabbra is, rögtön megállapítottuk, hogy el kellene forgatni a kanapét, meg kicsit átrendezni a szobát. Mondtam, hogy majd hétvégén, ha Barni itthon lesz, átrendezzük, de rögtön rávágták mindketten, hogy dehogy, csináljuk meg most. Nagyon röhögtem, én ugyanilyen vagyok, ha kitalálok valamit, azonnal kell, Barni halogatós típus, de én pl lakáspimpeléssel az ötlet megszületése után egy percet sem bírok várni. Kicsit ilyen kényszermegoldás lett, de meglepően jó, és ami a legjobb, hogy megnyílt a tér két irányba is, így Dani könnyebben tud krúzolgatni a konyha és az erkély felé is, meg nagyobb lett középen a hely. Nagyon élvezem, Barni mondjuk a fotók alapján kicsit kételkedőnek tűnt a telefonban, de hát mit várjon az ember valakitől, aki leelbaszottszabásavan-ozza a világ legszebb felsőjét. Neki is tetszeni fog egyébként, tudom, bár ő nem annyira könnyen fogadja a változást. Anyuéknak töltött paprikát főztem, iszonyúan finom lett, és az erkélyen ebédeltünk, annyira jó volt. Úgyhogy a terasz szezont ezennel megnyitottuk mi is. 

Holnap délelőtt a bébiszitter lány fog vigyázni Danira egy kicsit, és ha minden igaz, Barni is hazajön holnap este (ma megint vidéken dolgoznak/alszanak), szóval most jó napjaink vannak. A vasárnap csodás volt, végre hármasban töltöttük, annyira szép idő volt, pihentünk meg csavarogtunk, mondjuk csak itt a kerületben. 

Rossz hír viszont, hogy a hűtőnk kuka, vagy megfagynak benne a dolgok, vagy nem hűt. Azért veszítettem el tegnap a türelmem, mert valamelyik nap megfagyott benne az eper, majd lejjebb vettem a hőmérsékletet, és két nap múlva, vagyis tegnap ki kellett dobnom egy adag húst, mert megromlott. A hűtőben - kb mintha szobahőmérsékleten lett volna. A múltkor Dani előző nap készített püréje lett gyanús, megkóstoltam (szerencsére), és meg volt kicsit erjedve, még jó, hogy észrevettem. Szóval nem lehet normálisan beállítani a hőmérsékletet. Ez azért szar, mert ezek szerint SOS kellene vennünk egy hűtőt, de pár hónap múlva meg elköltözünk, és az új lakásba a váci lakásomból szeretném elvinni a hiper-szuper, amerikai stílusú side-by-side hűtőmet, ami ebben a lakásban sajnos nem fér el. És akkor most néhány hónap miatt vegyünk egy hűtőt? Meh. 

4 megjegyzés:

  1. Milonka, van egy elfekvő hűtőnk, nem túl nagy, a fagyasztója sem, de tökéletesen működik, ha el tudjátok vinni, szívesen kölcsönözzük. (Újlipótváros)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ffuuu, nagyon kedves vagy, lehet, hogy elfogadom, köszönöm! ❤️ esetleg írnál egy emailt, hogy megbeszélhessük?

      Törlés
  2. A hűtőház kell feltölteni, az a baja, hogy elszivarog. Szerelő egy huszasert feltölti és akkor kb egy vagy két évig működik.

    VálaszTörlés
  3. Fu, én tökre Barni vagyok, valamiért nem bírom a változást, a szoba átrendezést. Viszont a férjem tök tépelődős, és van egy új ötlete a nappalinkra, igyekszem támogatni:D próbálja ki!! Lássuk milyen!!! :DDD

    VálaszTörlés