2021. május 21., péntek

Eljött az az időszaka az évnek, mikor már nem fűtenek, de közben meg iszonyú hideg van a lakásban. Éjjel annyira fázom, hogy két hosszú ujjú felsőben és zokniban alszom, de ma azon is gondolkodtam, hogy sapit is veszek fel (volt már rá példa). Közben a kisfiunk nem hisz a betakaródzásban, két rúgással tűnteti el magáról a jó meleg takaróját és leginkább maga alá gyűri, és van rajta hálózsák, de az nem olyan nagyon meleg. Ráadásul azon is aggódom, hogy a kis pihék mennyire melegítik a fejét, gondolom, semennyire. Bár a 10 hónap alatt egyszer sem volt még náthás sem, szóval úgy látszik, betakaródzás nélkül is van élet. 

A lényeg a lényeg: jöhetne már a konstans meleg, vagy legalább a tavasz, annyira utálok fázni. Úgy volt, hogy lemegyünk a hosszúhétvégére a Balcsira, de így, hogy esni fog, túl hideg van még a házban, hiába lehet lent befűteni a kályhában, fent meg éjszakára hősugárzóval, de a ház maga akkor is nagyon hideg még. 

Tegnap este Barni megint későn jött, 11 körül, és úgy terveztem, hogy majd megfőzöm előre a tökfőzeléket, meg teszek-veszek, de végül nem volt kedvem (és milyen jól tettem, mert ma reggel munkába menet Barni anyukája bedobott hozzánk egy nagy adag kaját). Van egy nyomozós sorozat, amivel egy ideje már szemezek, és amiben Kate Winslet a főszereplő: az Easttowni rejtélyek, ledaráltam belőle 4 részt, nagyon tetszik. Annyira nyomasztó őskáosz mindenkinek az élete benne, hogy teljesen gondtalan, lába-lógatós szerencse-lányának érzem magam tőle, haha. 

14 megjegyzés:

  1. igen, mi is megnéztük, tök váratlanul ért, hogy még nincs meg a befejezése, pedig tényleg nagyon klassz.

    VálaszTörlés
  2. Mi még fűtünk, annyi, h napközben lehuzom, de én ugyan nem fogok 18 fokban kelni mikor utána is egész nap esik. Gyűlölök fazniy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De ez hazkozponti futes, mi mar nem is tudunk futeni:(

      Törlés
  3. Épp takaróban ülök a munkahelyen, jó, hogy még telefonon dolgozom :F

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi a klímával fűtöttünk...Itthon meg megy még a fűtés, igaz csak reggel kapcsol be, esetleg még egyszer este.

      Törlés
  4. Hol vettél nem túl meleg hálózsákot? Mert nekünk lidlis bundazsákunk van:DD nem tudom mit adok rá, ha meleg lesz...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. anyukám varrta! de emlékszem, hogy a Brendonban pl 1001 fajta volt, tuti van nem olyan hideg időkre is.

      Törlés
    2. Mi Aldiban vettünk nyárit pl.

      Törlés
  5. En is varrni akarok :DDdd van is futterem, lehet ez kellett utolsó lökésnek.

    VálaszTörlés
  6. Ez vicces, pont tegnap ajánlotta az edzőtársnőm ezt a sorozatot, és hiába próbáltam memorizálni, estére elfelejtettem a címát, erre nálad olvasom. Köszi :)

    VálaszTörlés
  7. Mik vannak? Nalunk (uk) csak heti egy reszt adnak. Most jarunk az otodiknel. Olyan mint regen volt a streamingek elott. Egy egesz hetet kell varni cliffhanger utan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. itt is ugyanígy van! én iszonyúan türelmetlenül várom a 6. részt, hát mi volt ez az 5.??? szerintem holnap már kint lesz!

      Törlés
  8. Elképesztö ez a sorozat, és külön jó, hogy várni kell rá, emészteni a történteket, mint "régen", azaz pár éve.

    VálaszTörlés
  9. Igen, ma reggel én is rékerestem, hogy mikor lesz az újabb rész (ma!)...alig várom, nagyon izgi és az a különös hangulat...

    VálaszTörlés