2023. november 10., péntek

fuck you, wolt futár

Pilláékhoz menet Dani aludt az autóban. A Pasaréti téren a zebra után kanyarodik az út fölfelé, az egyik parkoló autó már félig kitolatott, ezért hirtelen meg kellett állnom, és beleszállt az autóm seggébe/oldalába egy kismotoros Wolt futár, az ütközés hangjából ítélve elég nagy lendülettel. A dörrenés után meglepődve konstatáltam, hogy milyen nyugodt vagyok, hallottam, hogy káromkodik, lehúztam az ablakot, mellém gurult, bocsánatot kértem (!!!), kérdeztem, hogy jól van-e, és mivel torlódtak mögöttünk az autók, mondtam, hogy bekanyarodom a következő kis utcába, jöjjön utánam ő is. Leparkoltam, csodálkozva láttam, hogy nem jön. Nagyon megijedtem, hogy basszus, ennyire megsérült, hogy nem tud jönni? Még gondoltam is, hogy remélem, jól van, és majd megölelem. Én, naív.

Bezártam Danit az autóba, visszasétáltam oda, ahol történt, és meglepődve láttam, hogy senki nincs ott. Egy percig álldogáltam ott leforrázva, és akkor jöttem rá, hogy szépen összetörte az autómat, és még cserben is hagyott. És még én kértem bocsánatot. 

Na mindegy, láttam az arcát, lefényképeztem a sérülést, leírtam, hogy mi történt és elküldtem a Woltnak, már válaszoltak is kedvesen, hogy túl kevés info ez ahhoz, hogy megtalálják, de továbbítják az illetésekeknek, és remélik, hogy mi nem sérültünk meg. Szóval nem nagyon reménykedem. 

Amúgy nem tudom, nyilván nem sérültünk meg, illetve szegény kisautóm de, de ez egy annyira szuper járgány, soha, semmi baja nem volt azon kívül, hogy sérült itt-ott, és hát nem ez a dolga, hogy elvigyen biztonságban minket mindenhova, és ha valami történik, mint most is, megvédjen minket? Ha egy vadiúj Teslám lenne, gondolom, idegesebb lennék, de nem az van (sajnos). 

Dani az egészből semmit nem érzékelt, teljesen kivolt, hogy lemaradt a balesetről (imádja az ilyesmit), szerinte rendőrt, tűzoltót és mentőt is kellett volna hívni, de főleg rendőrt, jó sokat. 

Na mindegy, elengedtem. Este nagyon sokáig tartott az út hazafelé, a gps kikerültette velünk a Hungáriát és a városon keresztül vitt. Végülis igaza van sokkal hangulatosabb a pozsonyi úton meg a Vígszínház mellett ülni a Dugóban, mint az Árpád hídnál. Fú, de nem irigylem azokat, akiknek naponta kell a csúcsforgalomban autóba ülni. 

Úgy volt, hogy Barni nem tud ma hazajönni, annyira későn végeznek és olyan korán kezd ma, de végül hazajött úgy, hogy még Dani is ébren volt, együtt vacsiztunk és együtt is aludtunk. Tojok a Wolt futárokra., péntek van, Danit elhozom az oviból ebéd után, meglátogatjuk Barnit Szentendrén, aztán meg átkompozunk Vácra, Anyuékhoz. 

4 megjegyzés:

  1. ó, basszus :( jó, hogy senkinek nem esett baja!

    VálaszTörlés
  2. Jajj én is annak örülök, hogy semmi bajotok nincsen! A kocsit sajnálom:(
    A dugó elképesztő reggelente befelé, délután pedig kifelé. Ha reggel kell vmiert bemennünk a városba, akkor a máskor 25 perces utat 1 óra alatt se tesszük meg (true story, a héten is elkéstünk a 9 órás időpontról, pedig 7:45 körül elindultunk). A délután szintén katasztrófa, tegnap Gábor Óbudáról akart hazajönni 5 körül és akkora dugó és ácsorgás volt mindenhol, hogy inkább bement az Auchanba vásárolni egy órára, hogy addigra lemenjen a csúcs.

    VálaszTörlés