2023. november 4., szombat

just a perfect (satur)day

Tegnap jó későn kerültem ágyba, éjfél után, de szerencsémre Dani 7 körül ébredt csak, így aludtam 6 és fél órát, az meg tök oké nálam. Hagytuk Barnit még pihenni egy órát, mi addig mesét néztünk, reggeliztünk, zenét hallgattunk - szeretem a reggeleinket. Aztán ők ketten elindultak, felszedték Barni Anyukáját és elmentek a temetőbe. Ez még nyilván nagyon nehéz nekik, még úgy is, hogy Dani kicsit oldotta a hangulatot. Én közben elmentem tornázni, meglepő módon nem voltak sokan, és most így, hogy járok hetente háromszor, nincsen bennem a kényszer, hogy minden alkalommal minden egyes izmom megdolgoztassam, hanem kitalálom, hogy mire szeretnék koncentrálni és szépen, nyugodtan edzek 50 percet, aztán 10 perc hasizom, 10 perc nyújtás, és megyek haza. 

Hazafelé vettem kacsamájat - voltunk Tihanyban múlt hétvégén és az Echoban ettünk kb 8 dkg kacsamájat, nem tudom, 7 ezerért? Mondtam Barninak már akkor, hogy ezt én simán reprodukálom otthon töredék áron, és akkor nem lesz olyan érzésünk, hogyfinom volt nagyon, de kvázi megkóstoltuk. Hagymán és fokhagymán pirítottam meg, már a tányérunkon sóztuk, csináltam mellé egy kicsi főtt krumplit, ettünk mellé rengeteg céklát és savanyú ubit - isteni volt. 

Mára elengedtem a délutáni alvást, autóba ültünk és 3 körül kimentünk a Gyarmati Dezső uszoda melletti hatalmas játszóra, ahol már várt minket Barni barátja, Andris, a két gyerekükkel. Elképesztően jó az a hely, hatalmas, és tényleg minden van, játszó, sarazó, mászófal, kreszpark, és annak ellenére, hogy rengetegen voltak, egyáltalán nem volt olyan érzésem, hogy tömeg van, hiszen szépen eloszlik a sok gyerek meg szülő. Kb 2 órát bírtunk, és annak ellenére, hogy egészen korrekten fel voltunk öltözve, nagyon fáztunk, még a nadrág alatt is. Itt a tél, nincs mese, elő kell venni a télikabátokat. A vicc az volt, hogy mindenki körülöttünk kis dzsekikben meg cicanadrágokban volt, és látszott a szülőkön, hogy dideregnek - a kölykök nyilván egyáltalán nem. 

5 után indultunk haza, 15 perc az út, Dani ebből kb 5 percet aludt, megpróbáltuk felvinni, de felébredt, szerencsére jókedvűen. Azóta vacsiztunk, játszottunk, már ittam egy pohár bort, lassan fürdünk, szeretném, ha 8-kor már aludna. 

irene rinaldi

3 megjegyzés:

  1. Én úgy irigylem ezt a főzési/sütési skilledet, hogy eszel valamit és otthon finomabban reprodukálod...Én is akarom :D de akárhányszor nekilátok, sokkal de sokkal rosszabb verziót kapok :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D amilyen drága lett étterembe járni, muszáj ilyen cselekhez folyamodni :)

      Törlés
    2. hát nekem mondod?! :D de akkor se megy :((

      Törlés