2023. november 6., hétfő

kirándulások, saláták

Be kell vallanom,  hogy már eléggé vártam a hétfőt és az ovi újraindulását. 2 hónap alatt jól elszoktam tőle, hogy full napokat kettesben hozzunk le Danival, mert persze a szünet nagy része, csak nekünk volt láblógatás, Barni szerdától már dolgozott. Azokat a napokat, amikor hármasban voltunk, jól kihasználtuk, sokat csavarogtunk, és elkezdtünk komolyabban kirándulni is, nem csak bicózni meg sétálni. 

Még a nyílt napkor mesélték az óvónők, hogy ők sokat nyomulnak a gyerekekkel, itt a faluban vannak nagyon szép helyek, amik egy hosszabb sétával megközelíthetőek. De volt olyan, hogy elsétáltak a kastélyba és vissza, és az egyik kisfiú teljesen kivolt és soha többet nem akart oviba menni, annyira traumatizálta a kirándulás, mert hogy ő a szüleivel sosem sétál, főleg autóval járnak helyekre, vagy ha gyalogolnak, akkor a kisfiú a futóbicaján suhan. Annyira örültem, hogy figyelmeztettek, mert bár mi sokat sétálunk, Dani szinte mindig bicóval jön. Azóta viszont mi is edzünk, és iszonyúan jól bírja a gyaloglást. Eddig a csúcs az volt, hogy múlt vasárnap felmásztunk a Nagy-Szénásra, ami kb 2.5 kilométernyi gyaloglás, de végig fölfelé. Mondta is az elején egy jó meredek részen Dani, hogy olyan nehéz sétálnom, de nagyon jól elvontuk a figyelmét, neki kellett figyelni a jelzést mindig, megmentettük a felborult bogarakat, meg mi időnként rossz irányba fordultunk, és akkor jött ő, a rendőrautó, és a megfelelő irányba terelt minket (Figyelem, figyelem!). Gyönyörű idő volt, nagyon élveztük és rengeteget nevettünk, fent pedig csodálatos a kilátás Nagykovácsi felé és Solymár irányába is. 






Olyan szép délelőtt volt, ebédre otthon voltunk és nagyot aludtunk délután. 

Most meg végre tudtam megint edzeni úgy is, hogy Barni dolgozik, meg egy kicsit helyrerakni itthon a dolgokat. Teljesen odavagyok a sali-ebédeimért, kaptam finom ragulevest Barni anyukájától, és aztán toltam be a salit, mert már rájöttem, hogy edzés napon csak a leves, vagy csak egy saláta nem elég. Apropó, sali, emlékszem még, hogy (25 éve?) egy House részben House és Cuddy ebédelnek, Cuddy salit evett egy szál villával, szépen lassan lapátolta a zöld leveleket, és nekem ez olyan guszta volt, hogy azóta vagyok saláta-rajongó. Nem csak magukat a zöldséghalmokat, hanem hogy nem lehet gyorsan megenni, idő kell hozzá, meg kell adni a módját. 


2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó, hogy mentek! Egy óvónő ismerősöm panaszkodott, hogy alig van olyan gyerek egy csoportban, aki bír egy kisebb kirándulást, merthogy nem mennek velük a szülők sehova 😔

    VálaszTörlés
  2. Annyira szépen írsz mindig az ételekről, és a képek is olyan csodásak, hogy feltámad bennem a vágy, hogy egészségeset is egyek. A múltkori Pinteresten receptkereső ötletet pedig köszönöm, sokkal könnyebb onnan ihletet szerezni.

    VálaszTörlés