2013. december 28., szombat

Dilemmák

Szilveszter? 
  • Pro: Meghívtak ide a városba egy elég nagy buliba, ahol valószínűleg sok ember lesz, egész jó zenével. Nagyon sok mindenkit fogok ismerni, lesznek jó arcok, és néhány barátom alapnak veszi, hogy ott leszek. Itt lesz a városban, így bármikor hazajöhetek, ha úgy érzem. 
  • Kontra: Nagy eséllyel nem fogom magam jól érezni (utálom a szilvesztert). Tömeg lesz, rideg a hely, és mindenki hullarészeg lesz. 2 napig tart majd míg kipihenem, ahelyett, hogy kisimultan kezdeném az új évet. A plüsskutyának szüksége lenne rám itthon, hogy legyen, aki simogassa a puha kis buksiját, míg ő reszket a félelemtől (k**va petárdák).
Levágassam a hajam?
  • Pro: Valami kell hogy történjen, mert túl hosszú, nincs formája, hajmosás napján szép, de másnap már össze kell kötnöm. Jó lenne valami más stílus, de a frufrum eléggé behatárolja, hogy mit lehet kihozni belőle. 
  • Kontra: Drága. Tutira el fogja cseszni a hajam, aztán tényleg vágathatom le teljesen. Olyan opció nincs, hogy csak igazítsa meg és vágjon néhány arckeretezős tincset, mert az nem kihívás neki. "Hát, tehetünk úgy, mintha csináltam volna valamit a hajaddal..." 
Na, majd még alszom rájuk egyet. 

20 megjegyzés:

  1. 1. Menj el, és ha eleged lesz, lelépsz. :)
    2. Válts sampont. Használsz balzsamot? Én amióta jó sampont használok heti 1x (néha 2) mosok hajat (kivéve persze ha szétizzadom edzésen), és már nagyon ritkán fogom össze..

    VálaszTörlés
  2. 1.) menj el éjjel 11-re és gyere haza éjjel egykor. Voltam is meg nem is.
    2.) nekem jobban tetszel hosszú hajjal.

    3.) Marcipánördög! Mi a neve a jó samponnak? Bár biztos mindenkinek más való a hajára. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is jobban szeretem magam hosszabb hajjal, és a legjobb barátnőm is ezt mondta a múltkor.

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Életem dilemmája! :)
      Ez a srác (Béla:)) amit levág, azt nagyon jól csinálja, soha még nem volt olyan jó formájú a hajam, mint mióta őhozzá járok, csak nehéz őt meggyőzni.

      Törlés
  4. Franciakulcs: igen, nekem a Tigi eléggé bejött, sampont és balzsamot is használok, és most már mindig 750ml.-s kiszerelést veszek belőlük.
    Persze, kell egy jó vágás is, de szerintem a sampon+balzsam sokat dob, hogy milyen. Ha elutazom valahova, nem viszem ezeket a nagy flakonokat, csak kis sampon mintákat pl schauma meg nem is tudom mik vannak olyanokból, hát érzem a különbséget mindig..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is Tigi a "második" samponom (Resurrection, szerintem viszont a te hajadra jó lenne, franciakulcs), mert igen, szoktam váltogatni, de csak időnként használom, mert zsírosodik tőle a hajam.

      Az első ez: http://www.bumbleandbumble.com/product/57/211/Products/Cleanse-and-Condition/Shampoo/seaweed-shampoo/index.tmpl
      Annyira bejött, hogy a világ végéről rendelem (itthon nem kapható). Balzsamot kb minden 3. mosásnál használok.

      Az én hajam ilyen nagyon vékony szálú, puha babahaj, ezért gyorsan zsírosodik, nincs tartása, gyakran kell mosni. Szerintem most egy jó egészségügyi vágás lesz a kulcs, 5 hónapja nem látott fodrász, mondjuk anyu igazította, de csak ilyen bili-szerűen körbevágta.

      Törlés
    2. Nekem pont az van most :) Bár már mindjárt kifogy. Próbálj olyat, ami zsíros hajra való. Amúgy miért csak minden 3.-nál használsz balzsamot?

      Törlés
    3. Mert a balzsamtól is zsírosodik, a fodrászok is így ajánlják az ilyen típusú hajra. Ez a tengerimoszatos (seaweed) sampon pont ilyen célra van.

      Törlés
  5. a hajammal hasonló a dilemmám, láttad, h milyen hosszú már..és így olyan semmilyen.. most én is arra hajlok, h kell egy kis vágás a végéből, meg ritkítás, h kevesebb legyen, aztán később eldöntöm, h mi legyen vele.. :)
    a szilveszteri bulit meg majd döntsd el 31én este, h milyen kedved lesz :)

    VálaszTörlés
  6. szerintem vágasd le :) én kb másfél éve hezitálok ezen.

    VálaszTörlés
  7. én csak látatlanban nyilatkozom, nem, tudom, most milyen a fejed, de vágasd le :D Én vagy két évig halogattam és hát most is csak félhosszú lett, egyik oldalt fülem alattig ér(t eredetileg), mert most már megint vágatni kellene), másik oldalt majdnem állig, de hátközépig érőből vágattam le és vagy 8-10 hónapig tökölődtem a döntésen, viszont azóta ahányszor tükörbe nézek, mindig megörülök, hogy levágattam. És nem csak a hajmosás napján jó a hajam, ami amúgy nálam is igaz volt, mert a sok hosszú haj totál lelapult, bármit is csináltam vele.
    Szóval szerintem vágasd le.
    Én még sosem bántam meg, ha levágattam, még akkor sem, ha utólag nem tetzsett, mert legalább kiderült, hogy bejön-e vagy sem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, ti is azt látjátok-e majd a link alatt mint én, de most ez van: http://instagram.com/p/ihNAbztAy2/
      (elméletileg én meg a hajam vagyunk a képen)
      Nekem annyira sokáig volt rövid hajam, szóval az nálam nem olyan nagy újság, és nagyon örülök hogy megnőtt, ez nőiesebb, még egy kicsit élvezkednék. Csak valaki vágja kicsit formára.

      Törlés
  8. Egyetlen egyszer mentem el egy parizsi biofodraszatba a Diadaliv kornyeken, 4 oran keresztul kezeltek a fejemet. Mosas, pakolas, gozturban, masszazs, mosas, pakolas, vagas, szaritas, kozben tea, teasuti... Milliardokba kerult (az en penztarcamhoz).
    Ott mondtak, hogy naponta kell hajat mosni, az ugy jo. Persze az o termekeikkel (szinten milliardokert).
    A tulajdonosno megy beszerezni a bionivenyeket Marokkoba, Bulgariaba, Indiaba stb., sajat termelokhoz. Nana, valamibol finanszirozni kell az utazgatast is.
    A baratnomet (mert ketten mentunk) leszurtak, hogy harom- negynaponta mos csak hajat. Lelkunkre kotottek, hogy naponta mossunk. (En ketnapinta mosom, mert az en hajam is egyenes, ha nem friss, osszeesik.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is értem, azóta miért nem oda jár, Madame Franciakulcs. :) Itthon is van már ilyen biohair: http://biohajvagoszalon.hu/fooldal
      és tök jók az áraik, nem kell bejelentkezni, de még nem próbáltam.

      Törlés
  9. Bocsi, hogy ismeretlenül is beleugatok :) Ha dilemmázol, akkor először a hajad felső részét szedesd meg, jobb lesz a tartása, dúsabbnak-többnek tűnik majd. Ha pedig mosás után ecetes vízzel leöblíted, csillogós, korpamentes lesz tőle a hajad. (5 lityi vízbe 1 kk ecet)
    Amúgy pedig ha egy fodrász nem hajlandó úgy megnyírni, ahogy Te akarod, akkor rúgd nyugodtan fenéken, szégyellje magát. Lebeszélni le lehet a pácienst, érvekkel-ellenérvekkel megdumálni, hogy miért is nem lesz az jó, amit kitalált, de ha foggal-körömmel harcol, akkor fejet hajtunk előtte. Nálam így megy, rengeteg visszajáró pácienssel :) Ja, és még csak nem is horribilis árakkal :D
    Boldog új évet kívánok :)

    VálaszTörlés