2014. április 17., csütörtök

Anyuuu

Ma elmentem fodrászhoz, főleg azért, hogy a frufrum hozza rendbe, és hogy egészségesebb legyen, 1-2 centit a vágjon hajamból, ami már tök hosszú. Volt. 

Ugyanis rövid hajjal jöttem ki a fodrásztól BAZDMEG. Nem áll jól, nem tudom egyenesre kiszárítani (csak úgy működik), nem nőies, nem tudom összefogni, így csak és kizárólag frissen mosva működik, és a lényeg, hogy nem ezt kértem, nem ezt akartam, eszembe sem jutott, hogy megint rövid hajam legyen, imádtam a hosszút. A 2-3 centi, az szerintem nem 8-10 centi, bár mindig elfelejtem, hogy a fodrászok a centimétereket igen nagyvonalúan értelmezik. Mindez 8000 (!!!) forintért. 

Soha többé nem megyek fodrászhoz. Soha többé nem megyek emberek közé. 

26 megjegyzés:

  1. ouch :/ de ne izgulj, ez csak haj, hamar megnő

    VálaszTörlés
  2. viszont ma a villamoson átlagosan felöltözött lányokról az jutott eszembe, hogy "na az Ilonka tuti sokkal szebben-ízlésesebben öltözne fel" <3

    VálaszTörlés
  3. ismerős..én pl. ezért nem merek elmenni fodrászhoz, pedig már nagyon kellene.
    de fel a fejjel, már egy hét múlva is jobb lesz a helyzet. legalább a pici hajaidnak lesz esélyük felzárkózni a többiekhez.

    VálaszTörlés
  4. Ilonka, teljesen együtt érzek, nagyon ritkán jövök el úgy a fodrásztól, hogy kb, meg vagyok elégedve, nem is voltam már nagyon régen,de ne haragudj, nem tudtam nem megmosolyogni a bejegyzést, annyira cukin írtad le :) Szünet végére biztos kitapasztalod, hogy hogyan tudod úgy megcsinálni, hogy ne kapj sikítófrászt a tükörképedtől.

    VálaszTörlés
  5. na, én éppen ezek miatt mondom mindig, hogy a fogorvossal nincs gond, én a fodrásztól félek. A fogdokihoz elmegyek szenvedéssel és utána biztos jobb lesz, ellenben a fodrásszal, ahol mindig rusnyábban jövök ki. Most már erős vagyok és csak ritkán sírok utána.
    De kitartáááááááás, jön a kendőszezon :)

    VálaszTörlés
  6. ja és az a tervem, hogyha egyszer bátor leszek, akkor úgy megyek el, hogy elmagyarázok neki valami idióta frizurát, hogy olyat akarok, hátha akkor véletlenül az lesz, amire vágyom :D

    VálaszTörlés
  7. Ja én is mindig így járok, az a különbség hogy én mindig nagyon belendülök és mondom hogy vágjon még, aztán 5 nappal később bennem is megérik a felismerés hogy elkövettem életem legnagyobb hibáját.

    VálaszTörlés
  8. Az én fodrászom Verőcén van. Mindenki imádja, mert ő az, akinek elmondom mit akarok és úgy csinálja meg. Nem vicc. Emiatt jó sokan mennek hozzá, és olcsón dolgozik.viszont mivel nincs időm mindig hazalatogatni es amikor igen, o nem er ra, elmentem a hajas szalonba. Persze ajanlottak, hogy jo meg hogy olcso. Elmondtam mit szeretnek, kozolte a srac hogy az nekem tumács, igen. Es vagott egy olyan szar fazont, rovidet es valami puderrel kezelte amit ki se tudtam mosni a hajambol. Es akkor kapaszkodj meg: 30ezer volt.

    VálaszTörlés
  9. Én a Perényi szalonba járok Pesten, imádom. A rövid haj (most már félhosszú) vágása-festése-szárítása 9ezer szokott lenni és mindig meg vagyok elégedve, küldöm oda az ismerősöket rendületlenül és ők is abszolút meg vannak elégedve hál' Isten. :) Ha gondolod, tudok adni fodrász nevet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úúúú, én kérek szépen fodrász nevet! :)

      Törlés
    2. Miért nem az enyémet kéred? :)

      Törlés
    3. Ilonkám, öreg vagyok én már az ilyen izgalmakhoz, mint a te fodrászod! :)

      Törlés
    4. http://www.perenyiszalon.hu/hu/fodraszat/a_csapat_160/

      Balló Betti. ;)

      Törlés
  10. Az a jó, hogy a haj megnő, de ettől még megértelek, nekem szoktak olyan rémálmaim lenni, hogy rövid lett a hajam. A fodrász meg bizalmi ügy. Az enyém sem olcsó, de azt csinálja, amit kérek, és soha nem vág többet annál, mint amit megbeszélünk. Ahogy elnézem a hozzászólásokat, baromi szerencsém van vele. :-)

    VálaszTörlés
  11. Remélem hamar megnő a hajad, így tavasszal erre van esély és elkerülöd ezt a fodrászt - én a helyedben talán ki sem fizettem volna, ha egyszer nem ezt kérted, de nyilván ott a helyszínen nekem sem lett volna ekkora a szám.
    Én annyira fázom a fodrászoktól, hogy kb 1,5-2 évente szánom rá magam mostanában, hogy elmenjek, és most már kizárólag a bio hajvágó szalonba, ahol eddig (a korábbiakhoz képest) meglepően azt csinálták, amit kértem. Olyankor megyek, amikor nem kell sokat várni és mivel többet valószínűleg az életben nem látom a fodrászt, beszélgetni sem kell túl sokat (nekem valamiért a kötelezőnek érzett bájcsevely is visszatartó erő). Sokszor inkább levágom magamnak, mint tavaly ilyenkor (kb 6 centisre), ilyenkor legalább csak magamat hibáztathatom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is visszatértem a biohair-be, mert januárban egy szalonban nagyon elbaszták a hajamat, és tök elégedett vagyok újra, mindig úgy vágják, ahogy kérem, és utána tényleg működik a frizura, könnyen be tudom én is lőni :)

      Törlés
  12. A hátközépig érő hajamat sikerült úgy levágnia a fodrászomnak most úgy, hogy alig-alig tudom összefogni, hogy megkértem, hogy a leghosszabb része az a kulcscsontomig érjen. Hát nem sikerült. Egy jó 6-7 cm-vel rövidebb most annál, ez is csak frissen mosva és beszárítva néz ki jól, nagyjából 1 napig. Mindezt úgy, hogy tudja rólam, hogy alapvetően sportolok, és rühellem az összefoghatatlan, kezelhetetlen hajat... nagyjából tél lesz mire megnő, dehát ezvan :(. Úgy látszik mostanában a fodrászok generálják a bad hair day-eket. :(

    VálaszTörlés
  13. De nem te mesélted nem olyan régen, hogy megtaláltad életed fodrászát?
    Megint másikhoz mentél?

    Én már nem is mondok semmit a fodrásznak, úgyis olyan lesz, amilyenre sikerül neki, így aztán elégedett vagyok a végeredménnyel. Na jó, egyszer egy "művészúr" olyat vágott, hogy sírtam, amikor kijöttem, pedig én aztán tényleg rugalmas vagyok, ami a hajamat illeti. Sajnos dundus is voltam hozzá (te is írod, ha nagyon vékony az ember, még elmehet), abszolút nem tudtam viselni a frizurát. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az újhoz akartam, Jucihoz, de nála csak jövőhétre lett volna időpont, és elmentem megint Bélához (mindketten ugyanabban a szalonban dolgoznak), gondoltam a vágjunk-le-3-centit feladattal megküzd ő is. Én balga!

      Törlés
    2. A francba! Így már értem. Na, ne csüggedj, visszanő és különben is, te jól állsz, mert vékony vagy. ;)

      Törlés
  14. Volt egy csodás fodrászom, imádtam. Isteni hajakat vágott nekem, pontosan ismert, tudta, hogy én nem az az ember vagyok, aki szeret sokáig bíbelődni a hajával, így olyan hajakat vágott nekem, hogy kevés törődéssel is remekül álltak. Elhagyta a szakmát :(
    Aztán voltam egy mesterfodrásznál, aki az első alkalommal levett a lábamról, olyan szinten figyelt arra, hogy mit szeretnék, hosszan beszélgettünk arról, hogy milyen hajam legyen.
    Vágott egy kurvajót drágáért, de megérte. Másodikra iszonyat bénát vágott, akkor a vágás közben állandóan telefonált, meg instruálta a kis rabszolgáit.
    És persze oké, én vagyok az, akinek kell a segítség, aki nem biztos benne, hogy mi áll jól neki, de könyörgöm, nem ez a dolguk, hogy segítsenek, hogy együtt kitaláljuk?
    Azt pl. mindig elmondom, hogy elől csak annyira legyen rövid, hogy a fülem mögé tudjam tenni, mert zavar, ha a szemembe hull. Szerintetek ezt eddig hány fodrásznak sikerült betartania?

    Mostanában keresem az igazit, és néha betévedek egy Biohairba, de ott szerintem teljesen esetleges, hogy mit kapsz. Háromszor voltam eddig, az első elfogadható volt, a második kurvajó (pedig a néni alig beszélt magyarul), olyan hogy 2 hónap múlva is be tudtam szárítani, seperc alatt, most harmadjára meg valami iszonyat bénát vágott a kislány.
    Úgyhogy nagyon vágyom egy jó fodrászra. (És ha már itt tartunk, kozmetikusra is)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van egy nagyon jó kozmetikus az Üllői úton a klinikáknál. És nem drága

      Törlés
  15. Énisénis! már hogy én is vágyom egy jó fodrászra meg kozmetikusra Pesten. Én múltkor a Sz.Irenehez tévedtem be, k* drága ellenben rendkívül előnytelen frizurát csinált (mindezt 3 óra alatt:S), úgy néztem ki 2 hónapig, mint egy leselejtezett pornótitkárnő:( Az én kedvenc fodrászom Szegeden van, és eddig smucig voltam,mert ugye a leutazás ára, meg még a vágás, uhh. De kezdem azt gondolni, igenis megéri!

    VálaszTörlés
  16. Az én fodrászom Marci volt, a Madách téren, a Godot fölött, de úgy láttam, elköltöztek. Vele soha nem volt malőr, mindig jó frizurát vágott nekem. Ki tudja, hol rendel most... Remélem, a telefonszáma még él, mert igazából még a vezetéknevét sem ismerem, pedig hosszú éveken jártam hozzá.

    (Nem semmi, micsoda kommentáradat érkezik a hajas témához ;) )

    VálaszTörlés