2019. december 15., vasárnap

that's sweet

Mostanában ipari mennyiségben veszem a gránátalmát és a mangót, a CBA-ban a Kolosyn akkorákat lehet kapni mindkettőből, mint a fejem, és isteni finomak. Este össze szoktam vágni egy egész mangót, ráhalmozom a csillogó, bíbor gyöngyöcskéket, amikért előtte igencsak meg kell küzdeni (Barni frászt kapott a múltkor, hogy mitől véres a konyhapult, meg a pulcsim), és ez a vacsim. Komolyan, érzem ilyenkor, ahogy a vitaminok beépülnek a szervezetembe, nagyon szeretem. Barnit nem hatja meg különösebben, ő helyette szalámis szendvicset szokott kérni. Nem sok kenyeret eszünk, de általában a Lipóti pékségben szoktam 2-3 nosztalgia kiflit venni (kívül roppanós, belül vajpuha, isteni), azt annyira szereti, hogy sokszor bármilyen csili-vili vacsi helyett azt választja.

Ez pedig a svejci időszak óta a kedvenc csokim (meg a Malteser, úristen, az is milyen finom), és ezt hozta nekem a Mikulás, biztos nagyon jó voltam:


10 megjegyzés:

  1. Hol kapni a Kolosyn fejnyi mangokat? Én is szeretnék!

    VálaszTörlés
  2. Én durván mangóbuzi vagyok (nem tudok rá jobb szót), de otthon sose találok szépeket, ha Brüsszelben járok, mindig szoktam hazavinni. Legutóbb férj olyan isteni pürét (vagy mit) csinált belőle, best ever :) Gránátalmával még nem próbáltam, de meghoztad a kedvem!

    VálaszTörlés
  3. A mangóval egy bajom van: hogy lehet normálisan tálalni/felvágni? Utálom, hogy olyan bénán kell nyesegetni, és a fele rajta marad kb. Ahhoz képest a gránátalma kutyaf.sza!
    Egyénként én egészen addig azt hittem, hogy nem szeretem a fehér csokit, amíg bele nem haraptam egy Lindt fehér csokiba. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos csak a nyesegetés van, de ha a két oldalán levágtad a nagyobb húsos részeket (a mag hosszanti keresztmetszetével párhuzamosan), akkor utána azért már elég jól körbe lehet vagdosni a magot, nem szokott semmi rajta maradni.

      Törlés
    2. nem csak a nyesegetés van: https://www.ambitiouskitchen.com/how-to-cut-a-mango/

      Törlés
    3. De hát ez a tömény hús "feldolgozásáról" szóló videó. Azzal nincs gond. De a magot muszáj körbenyesegetni. :D

      Törlés
    4. Arra gondolok, amit a csaj 1:45 környékén csinál: https://www.youtube.com/watch?v=yE0NGXZ_HBs

      Törlés
  4. Én víz alatt hámozom a gránátalmát, úgy nincs csatatér😊

    VálaszTörlés