2020. április 18., szombat

good things

Marcipán minden nap megírja a jó dolgokat, és most nekem is van egy csomó, úgyhogy én is megírom, kövessétek ti is a példáját, ha van kedvetek!


  • Nagyon jó volt itthon, kicsit megint rátaláltam a lakásomra, kisuvickoltam a konyhát, kiszelektáltam a cuccok felét, letörölgettem a polcokat, rendet raktam stb.. Szeretnénk majd itt időt tölteni a bébivel, szóval azt akartam, hogy újra itthon/otthon érezzem magam itt, és szerintem sikerült. 

  • Mióta itthon vagyok, nem ettem húst, viszont rengeteg zöldséget igen. Minden reggel kicentrifugázok egy nagy adag almát, narancsot, céklát és répát, anyuék is kapnak, meg az én napom is azzal indul, olyan finom, nagy bánatom, hogy a lakásunkban egyszerűen nem tudnám hova tenni. 

  • A nárciszokról és a jácintokról majdnem teljesen lemaradtam, de tulipánnal tele van a kert. 
  • Van egy rigófészek tele minirigókkal a kocsibeálló fölötti lilaakácon, és a cuki kis rigópár egész nap tonnaszámra hordja nekik a gilisztákat. Egyáltalán nem félnek se tőlünk, se a kutyától (aki szerintem nem is tud a létezésükről, néha fél méterre kocog el valamelyiktől a fűben), így szinte egész nap tudjuk őket figyelni. Az jut róluk eszembe, hogy 3 hónap múlva mi is pont ugyanezt fogjuk csinálni, reméljük, pont ilyen lelkesen.
  • Előszedtem a nyári ruháimat, és van köztük egy csomó pocak-kompatibilis. Sőt, rémlett, hogy ezer éve egyszer vettem egy kurvajó piros selyemruhát egy turiban, de valahogy olyan furán állt rajtam. Aztán rájöttem, hogy azért, mert terhesruha. Kicsit túrni kellett, de megtaláltam, felpróbáltam, és tökéletes. Alig várom, hogy meleg legyen, és hordhassam. 
  • Rendeltem kávét, egy piros kismama fürdőruhát (nagyon remélem, hogy jó lesz, és jobban áll majd nekem, mint a hm-es modell lánynak, szegényre miért nem szóltak rá, hogy húzza ki magát?), meg egy nagyon szép, fekete nyári ruhát a h&m-ből.
  • Ma visszaautózom a pasimhoz, akit kedd reggel láttam utoljára, illetve sokat facetime-ozunk, de az nem ugyanaz. A kisöccse pedig holnap pár napra visszamegy Budapestre, szóval kicsit nyugi lesz. 
  • Anyu főzött nekünk töltött paprikát, kaptunk töltött káposztát lefagyasztva, tojást, mézet, karalábét, szilvalekvárt, barackbefőttet - kb mindent nekem akart adni. 
  • Sokat olvastam (például a nagynéném régi naplóját, zseniálisan jól írt, és még én is benne vagyok a sztorikban, de kb ilyen 3-4 évesen), Nők Lapjákat, terheskönyveket, olyan dolgokat, amikre amúgy sosincs időm.
  • Napoztam, lett végre egy kis színem.
  • Írtam egy csomó e-mailt olyan barátnőimnek, akikkel nagyon rég nem beszéltem (és még fogok is továbbiakat), és jöttek is a válaszok, küldtünk fotókat, mint régen, mikor igazi, barátnős leveleket küldtem és kaptam, nagyon élvezem. Neked is írtam, Sarkifénylány, de még az e-mail címed is megszűnt, kicsit aggódom, örülnék, ha írnál.
  • Nagyon jól éreztem magam itthon, kipihentem magam, nagyon jókat aludtam. De a legjobb persze a kiskutya volt, akivel tegnap 2 órát aludtam összebújva a kanapén. Szegény, akkora káosz a bundája, de most kozmetikushoz sem tudom/akarom őt elvinni. Édesem, se nem lát, se nem hall, mindennek nekimegy, de annyira cuki. 

 

Én átadnám a stafétabotot, írjatok posztot a blogotokon ti is a jó dolgokról! tamko bezzeg violet (mondjuk violet pont most írt ilyet), mike, clara (nem bírom linkelni vmi miatt) és minden blogger, akinek kedve van kicsit nem nyavalyogni a karantén miatt, és végre posztolni. Úgy tervezem, mint marcipán, mostantól én is megcsinálom ezt minden nap. 

16 megjegyzés:

  1. Olyan vidám a lakásod! (Marcipánördög blogja nem nyilvános, így nem lehet látni a jóságokat)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, tudom, mint a bloggerek legnagyobb része manapság:(

      Törlés
    2. @Agyrágóbogár, ha írsz egy email címet, és egy sort magadról, küldök meghívót szívesen.

      Törlés
    3. Ja, azt nem írtam, hogy a marcipanordog kukac gmail-re. :)

      Törlés
    4. :D juppi! megy az email hamarosan!

      Törlés
  2. A minirigók nagyon cukkerek lehetnek! :))

    VálaszTörlés
  3. Ok, én beszállok a játékba, hamarosan jelentkezem egy poszttal :))

    (szuper lehet egy ilyen nagynéniféle naplót olvasni, kor- és családrajz egyben, hát még ha jól van írva!)

    VálaszTörlés
  4. én is írok, ha gépnél leszek. Lustakisasszony vagyok, telefonon sosem írok sokat és megígértem a pasimnak, hogy nem gépezek hétvégén, ha ő sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de miért kell ilyen egyezséget kötni? a pasid túl sokat játszik a gépen?

      Törlés
  5. Naplóim kapcsán nekem is sokszor eszembe jut, ha netán elolvassa majd valaki egyszer a távoli jövőben, mit is fog gondolni.

    VálaszTörlés
  6. Haho Milonka,

    klassz a listad! :)

    +1 Sarkifenylany miatt. En is örülnek egy apro eletjelnek töle vagy egy infomorzsanak. :) (De nyilvan azt is megertem, ha nem szeretne jelentkezni.)

    VálaszTörlés
  7. :)
    Tulipán helyett nekem napok óta az orgona a boldogságom forrása. És a különböző tavasszal virágzó fák illata mikor elsuhanok mellettük bicajjal.

    VálaszTörlés
  8. Kedves Milonka, szeretnék Neked írni a milonkás email-címedre, telefonról nem találom, meg tudnád adni? 2013 óta zugolvasó :)

    VálaszTörlés