2020. április 28., kedd

lakberendezés rovat

Vasárnap hazajöttünk, mert egyrészt én már nagyon vágyakoztam rá, hogy itthon lehessek kicsit, és hiányzott a lakás, másrészt van pár elintéznivalónk, Barninak már hétfő reggel 8-ra volt időpontja valahova. Hazahoztuk Olívot is Veszprémből, hogy ne kelljen buszoznia, és annyira jó volt picit bandázni és beszélgetni, még a szüleivel is beszéltünk picit a kertkapuban, meg kaptunk anyukájától sütit. Azt leszámítva, hogy Pilla és a pasija húsvétkor meglepett minket a Balcsin, és egy fél órát sétáltunk a parton együtt, de tisztes távolságot tartva, hónapok óta nem láttam a barátaimat. Mostanra borzasztóan hiányzik mindenki. 

Szóval hazajöttünk a kis lakinkba, Barni olyan rég volt utoljára itthon, hogy teljesen ledöbbent, hogy mennyire kizöldült minden. Egy park van velünk szemben, és fák előttünk is, úgyhogy teljesen más ilyenkor a kilátás, mint télen. Nekem első dolgom volt lepucolni az ablakokat és teljesen letakarítani a teraszt, ma reggel pedig elmentünk egy kertészetbe, és vásároltunk egy csomó növényt, zöldet, virágosat, fűszernövényeket. A bentiek közül is van pár, ami eléggé megsértődött télen, meg most, hogy a balcsizás miatt hetente egyszer kapnak vizet, így néhányat kitelepítettem a teraszra, hátha örülnek egy kis extra napfénynek - vagy most adom meg nekik a kegyelemdöfést. Ma pedig lekezeltem olajjal a székeket meg a kis asztalt a teraszon, egészen másképp néznek ki, mint eddig. 

Azon is gondolkodunk, hogy mivel randa, uncsi kő van kint, veszük fa lapokat a tetjére, nagyon feldobná. Csak eléggé borsos az áruk, mi meg a baba születése után kb még fél évig tervezünk itt lakni, szóval nem tudjuk, beruházzunk-e rá. 

Most szürke kő van (későbbi képeken látszik), de ilyet szeretnénk: 




Majd megmutatom, ha elkészül. Jó lesz itt bandázni, vacsizni. Még van egy pár ötletem, hogyan lehetne feldobni - az viszont biztos, hogy a fa burkolat rengeteget dobna rajta. 


ennyit számít az olaj, már teljesen elvesztette a fa a színét











Bentre is vettünk növénykeket, bár ezeket a szép kis virágosakat mindig megölöm:


13 megjegyzés:

  1. Nagyon hangulatos. Hasonló volt a korábbi lakásunk erkélye Szentendrén, ami után már 3.5 éve folyton sírok. Csak akkor lehet ennyire hangulatos erkélyt teremteni ha van pár ilyen nagy, régi fa előtte és azokon át süt be a nap. Ez a titka, de én is csak akkor jöttem rá mikor ideköltöztünk (új építésű ház, ahol a kivitelező gondosan az utolsó szálig minden fát kivágott.) Igy bár mindenki ültet a kertjébe, de az a 15 év (vagy több) amíg megnőnek...

    VálaszTörlés
  2. Mi pont ilyen falapos borítást vettünk tavaly a teraszkánkra és hatalmas game changer. Mezítláb is kellemes rajta lenni. Olyan mintha nyáron egy új szobánk lenne. De szerintem olyan rövid időre nem éri meg. Egy színes vidám rongyszőnyeg például helyettesítheti azt a feelinget.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi kültéri szőnyeget vettünk, olyan mintha egy második nappalink lenne tavasztól őszig.

      Törlés
  3. azért ölöd meg, mert ez a kis lila egy sziklakerti évelő, szóval fagyálló meg minden (campanula), most szép egy-két hétig, utána ültesd ki valahová egy járdaszegély mellé :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a teraszon is jó érzi magát cserépben, nagyon hálás kis virág.

      Törlés
  4. uhhh, mondjuk elég messze van a képen, a keserűlevélkére is hasonlít, azt tényleg nehéz nem megölni :)

    VálaszTörlés
  5. Úgy irigylem a rendet nálad mindig. Nekem itt a 2 kis tornádó mellett kosz, homok, rendetlenség az élet nonstop :-)

    VálaszTörlés
  6. A kis lila,az kinti virág,vagyis én kint tartom,a telet is jól bírja.

    VálaszTörlés
  7. láttam ilyen fa járólapokat a Lidlben hétvégén

    VálaszTörlés
  8. Valami speciális olajjal kented le? Szeretnék tanácsot kérni, mert gyönyörűen újjászületett 😊 Nekem is halványan átderengett, hogy valami törődést megérdemelne szegény bútor...

    Padló: mi tavaly Mömaxban vettunk sikszovott, leakciozott szonyeget. 2 db volt osszesen 5000, pont befedik az erkelyt (talan 1*4m-es lehet). Siman felporszivozom, es jol kicsavart felmosoval domestosos vizzel fel is mosom neha.
    + momaxos fapad pont beillik a vegebe (13.000 volt), 700 forintos jyskes pottyos uloparnak, par puha pled, kinti karacsonyi fenyfuzer, kepek, viragok - imadom ❤ az erkely egy kincs, tenyleg +1 szoba 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt most az Obiban vettük, de most rákerestem, és a Praktikerben is (meg gondolom, mindenütt) van, az a neve kérlek, hogy bútorápoló olaj (hardwood oil). :) Régen Vácon a barkácsboltban narancsolajat vettem erre a célra, és annak az illata is isteni volt. De tudom, hogy van méhviaszos is, meg még biztosan egy csomó fajta.

      Törlés
  9. Nagyon hangulatos lett az erkélyed! ☺

    VálaszTörlés