2020. október 1., csütörtök

juicer, presser

Nem vittem el magammal a budai lakásba a gyümölcscentrifugát, mert egyszerűen nem fér el. Viszont itt, Vácon, a spejzben tudom tartani, állandó helye van a polcon, be is van ott dugva, úgyhogy nem kell pakolásznom, elraknom-elővennem, csak bedobálom a gyümiket-zöldségeket egy tálba, egyenként belenyomom (az almát, céklát akár egyben) és kész is a hidegen sajtolt gyümölcslé. Nagyon szeretem, de őszintén zavar, hogy milyen sok melléktermék keletkezik, amit kidobok, oké, a komposztba, de akkor is. Az enyém kb 10 éves, gondoltam, biztosan létezik már olyan szerkezet, ami sokkal modernebb és jobban hasznosítja a rostokat. Ezért ma délelőtt megnéztem vagy 20 értékelő-összehasonlító videót, de nekem úgy tűnik, nem történt túl nagy áttörés ezen a területen. Ti mit tudtok erről?

15 megjegyzés:

  1. a slow juicer-eker nézted? az állítólag sokkal egészségesebb, mert nem töri össze annyira a rostokat vagy valami ilyesmi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, azokat néztem, de úgy ránézésre pont ugyanolyan cucc marad hátra, gondolom ugyanannyi, és maga a lé sem tűnik sűrűbbnek, persze lehet, hogy ezt rosszul látom (videókat néztem).

      Törlés
  2. Esetleg sutibe nem hasznalhato fel? Vagy mas alapanyagkenk? Nincs ilyen gepem, ugyhogy nem tudom pontosan, mi marad belole.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. lehet állítólag, mondjuk gyümölcskenyérbe, meg ilyen vegán típusú nagyon egészséges sütikbe, de olyat én biztosan nem sütök naponta (ritkábban sem igazán). inkább arra gondoltam, h hátha van olyan gép, ami ügyesebben hasznostja magába a lébe a rostot is.

      Törlés
    2. vagy hát nyilván marad hátra szárazanyag, csak hátha kevesebb.

      Törlés
  3. Én kb 9 éve vettem egyet, de hamar csökkent a lelkesedesem, annyira bonyolult kitakarítani, szóval nálam nem a méret, hanem a lustasági faktor szól ellene

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez engem pont nem zavar, mert ha azonnal elmosod utána, akkor kb csak hideg víz alatt el kell öblíteni.

      Törlés
    2. Mosogatógépbe nem lehet berakni? Én réges régen kaptam ilyen több funkciós robotgépet, sosem használtam addig, amíg nem lett mosogatógépem.

      Törlés
    3. Ez egy határozottan jó ötlet, kipróbálom, köszi!

      Törlés
  4. Enyem viszonxlag uj, de sok termek marad vissza. A masik tipusu sem hiszem, h kevesebbet tartana vissza, de az lenyegesen drsgabb is, nem?

    VálaszTörlés
  5. En repatorta szerű kevert sutikbe használom el a maradékot. Szerintem nagy áttörés nincs e téren, en is most nézegettem őket.

    VálaszTörlés
  6. Anyukám összegyűjtögeti és lekvárt csinál belőle. Azt mondja tök jó kemény lekvár lesz belőle, sütikbe. :))
    Mondjuk ő csak gyümölcsöt szokott préselni, zöldséget nem.

    VálaszTörlés
  7. Négy éve vettem egy hiper-szuper Boscht csillió forintért, egyben beleférnek nagyobb almák (ezeket hámozatlanul teszem bele, hogy ne kelljen annyit szórakozni), a narancs is egyben, meg mindenfél zöldség-gyümölcs, két litert tudok egyszerre, imádom. Egyszer én is ezen keseregtem, a répa maradék rostja kábé ehetetlen, irtó száraz, abból már levet lehetetlenség kicsikarni, az almának szinte csak a héja marad, úgy présel két litert, hogy ki sem kell közben takarítani, csak utána. Még az almát tudnám elképzelni, hogy ha sok almalét készítek, előtte meghámozom, akkor a maradékból pitét sütnék, na ezt lehet, hogy ki is próbálom, a fiam kertjében rengeteg alma van :)

    VálaszTörlés
  8. mi kitchenaid turmixgépet vettünk, azzal összedarálom, és kész. van rajta liquify funkció, meg smoothie és tejes turmix is... csak a héja marad ki mindennek.

    VálaszTörlés