2020. október 16., péntek

pretty stuff

Amikor Svájcban éltem, a felettünk lakó néni egyszer mesélte, hogy az ajtónk miatt jár lépcsőn, és nem lifttel lefelé, mert mindig cserélgettem az ajtódíszeket, és alig várta, hogy milyen lesz a következő. Rengeteg textilből, filcből készült, akasztós szivem van, és hetente raktam ki másikat. 


Amikor itt laktunk már, lecseréltük az előző lábtörlőnket, egy kicsit viccesebbet akartam, nem egy sima barnát, de Barni azt mondta, ebben a házban még a lábtörlőket is ellopják, nem szabad a folosón hagyni semmit. Nekem nagyon szimpatikus mindenki, akivel eddig találkoztam, és alapvetően bizalommal vagyok az emberek felé, így lett cuki lábtörlőnk, és ajtódísz is szokott lenni az ajtónkon, például amíg terhes voltam, ő volt (őt a bloggerlányoktól kaptam): 


Lett a Pasaréti téren egy kedvenc virágosom, ahonnan csokrokat szoktam venni, és nála találtam egy ajtódíszt, most ő köszönt, ha megérkezünk: 


De ma például egy almákból készült koszorút is láttam náluk, nagyon tetszik (mint minden, amit náluk árulnak, pedig semmi különös, csak minden friss és ízléses (és drága): 


Nagyon szeretnék egy cserép őszi virágot, meg egy szép tököt is kirakni, de Barni szerint az már végképp túlzás lenne. Itt a lépcsőházban valahogy nem divat dekorálni a folyosót és az ajtó környékét, hátha a többiek is kedvet kapnak. 

12 megjegyzés:

  1. Mert nem lehet képet feltölteni??? 😀
    Életemben először csináltam én ajtódíszt, gesztenyebol, oltári jópofa. Persze nem én találtam ki...

    VálaszTörlés
  2. Én hiszem, hogy a jó példa ragadós. Kirakod a virágot és lehet 2 hét múlva mindenhol lesz. 🌼🍁🏵

    VálaszTörlés
  3. Jaj ez annyira aranyos! Annyira jók az ilyen apró örömök, és imádom amikor valaki nem fukarkodik a kedvességgel és dicsérettel, mint a svájci néni. Meg persze azt is, ha valaki ilyen módon, mint te, szépséget, örömöt varázsol a környezetébe.

    VálaszTörlés
  4. Jó, hogy vannak az életben, körülöttünk Milonkák:-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép a csipkebogyós ajtódíszetek, egész más érzés egy ilyen kedves dekoráció látványára hazaérkezni.
    Most én is kedvet kaptam újra az ajtódíszítéshez - korábban is mindig raktam ki valami kis szépet vagy cukit, de idén még nem találtam meg az igazit.
    Sajnos nálunk sem szokás/divat a dekorálás, nem láttam még senkinek a bejárati ajtaján díszt az egész társasházban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nálunk sincs sehol, úgy tűnik, nekünk kell példát statuálni. :)

      Törlés
    2. Bizony, ideje elindítanunk egy dekor-forradalmat! ;)
      De tényleg, hátha így a szomszédok is felbátorodnak, elkezdenek ők is lelkesen díszíteni és mindannyian örülhetnénk az eredménynek.

      Ahol 5 éve laktunk, az egyik szomszédunk karácsonykor mindenkinek pár szaloncukrot csempészett a kilincsére, szép kis szalaggal összekötve - ez is milyen aranyos gesztus, nem? Bár a szaloncukrot mi nem igazán szeretjük, de a lényegen nem változtat, nagyon jólesett ez a kedvesség.
      Szeretném idén én is hasonlóképpen meglepni az emeletünkön lakókat - egyelőre arra gondoltam, hogy pár darab apró mézeskalácsot trükközök a kilincsükre, vagy mézeskalácsból készült mini teamécses tartót, mécsessel.
      Aztán majd meglátjuk, mire lesz időm és energiám, de ha csak pár szaloncukorra/minicsokira, az is talán jól fog esni mindenkinek.

      Törlés
  6. A bb krémre meg tényleg kíváncsi vagyok!

    VálaszTörlés