2021. február 24., szerda

Dani az ágyában alszik, Barni a kanapén (ez a mániája, imád ott elaludni), rendbe raktam a konyhát meg elpakoltam a napközben keletkezett káoszt, ami főleg babacuccokból áll: játékok, kistakarók, rágókák, cumisüveg stb. Annyi cucca van már most ennek a kis minihuligánnak, nagyon várom, hogy legyen saját szobája (nekem meg egy nagy étkezőasztalom). Szóval csend van, vége a napnak, hulla fáradt vagyok, de írok néhány sort, olyan jólesik mindig, ha van egy kis energiám bepötyögni, mi újság. 

Borzasztóan hullámzó, hogy hogyan érzem magam, és hogyan élem meg ezeket a napokat. Nagyon fáradt vagyok, és ami furcsa, hogy fizikailag vagyok kimerült. A munkám miatt az agyam szokott teljesen kipurcanni, most a koránkelés, a többszöri éjszakai ébredés, meg a baba egész napos terelgetése miatt a testem fárad el iszonyúan. 

Tegnap sétálni indultunk Danival itt a környéken, és már pár perce tologattam, mikor rájöttem, hogy valami furcsa: nem volt rajtam maszk, és nem is hoztam magammal. Mivel nagyon bonyolult lett volna a babával visszamenni a lakásba, végül úgy, maszk nélkül tologattam őt egy órán keresztül, először nem volt jó érzés, aztán meg nagyon jó volt. Ma kicsit felvittem őt a nagyszülőkhöz, és utána ott sétáltam vele egy órán át a környéken, durva tavasz volt, 20 fok, napsütés. SENKIN nem volt maszk. Valahogy úgy érzem, hogy mindenkinek kezd iszonyatosan elege lenni, egyszerűen elfogyott belőlünk minden kitartás. És közben meg nagyon félek a 3. hullámtól, féltem magunkat, a szüleimet. Eddig olyan nyugalommal voltam, de most egyszerre rettegek és van tele a f@szom a helyzettel. 

Úgy érzem, ha van egy pici szabadidőm, muszáj olyasmit csinálni, amitől javul az életminőségem, hogy legyen mibe kapaszkodni, így ma elmentem a kertészetbe, vettem egy csomó növényt, tavasziakat és fűszernövényeket, és felpimpeltem a télen meglehetősen elszomorodott erkélyünket. Most újra van kedvem kint ücsörögni, még holnap akarok kicsit foglalkozni vele, míg itt van Manka és danizik. Még lenne kedvem mesélni, de leragad a szemem, folytatom máskor. 

Idén ma volt először tornacipő rajtam, szerintem holnap el is viszem haza az Uggot meg a bakikat (na jó, talán egy maradhat): 


Kiskertem: 



Ilyesmi annyiszor megtörténik minden egyes sétánk alatt, hogy már meg se nagyon lepődöm. Mondjuk ez egy csendes utca, az sokkal izgalmasabb, ha úgy kell lebumlizni az útra és kikerülni a parkoló autókat, hogy közben lassítás nélkül suhannak el melletted a gépjárművek. Mióta babakocsival nyomulok, annyiszor eszembe jutnak a kerekesszékkel közlekedők, őszinte részvétem nekik. Tanulmányt lehetne írni arról, hogy mekkora hátrányba kerülsz így, egy csomó helyre esélyed sincs el- és bejutni.

17 megjegyzés:

  1. Ez a ti lakásotok? Ha igen, hogy tudtátok ezt a sok képet a falra felrakni? Olyan sokat belefúrtatok? Én nem merek annyit fúrni, pedig kb így szeretnék én is néhány helyre képeket felrakni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. aha, lett egy galériafalunk, ezt nem mutattam még? csak 4 nagyobb képnél kellett fúrni, a kisebbeket szöggel tettük fel.

      miért nem mersz fúrni? annyira sokat dobnak egy lakáson a képek, ezen nem szabad gondolkodni, fel kell rakni őket.

      Törlés
    2. Ella, a Tesa Powerstrip-nek van sokféle akasztója. A kisebbek simán elbírnak 1-1 képet és a ragasztószalag simán leszedhető ha már szeretnéd leszedni (mondjuk ha nagyon sokáig van fenn, akkor lehet kis részen lekapja a festéket is a falról).
      Például ez is ilyen:
      https://www.tesa.com/en/consumer/tesa-powerstrips-hooks-small-classic.html

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    4. Acélszöggel simán fel lehet tenni közepes méretű képeket is. A sima huzalszög elgörbül a kalapácstól, azzal nem érdemes próbálkozni.

      Törlés
    5. Köszi nektek, megvizsgálom ezeket a lehetőségeket!

      Törlés
  2. Hupsz, én sosem hordok maszkot az utcán :D Sokat gyalogolok, oda-vissza a munkába 3 kerületen keresztül, még csak az kellene, hogy végig maszkban fuldokoljak (elég gyorsan gyalogolok).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom, olyan helyről beszélsz, ahol nem is kötelező.

      Törlés
    2. Olyanból viszonylag kevés van Bp-en belül...
      Ilyen alapon egyébként lehetne érv az is, hogy még csak az kellene, hogy adót kelljen fizetnem a fizetésemből, vagy még csak az kellene, hogy ötvennel menjek a belvárosban.

      Törlés
    3. Bevallom nem néztem utána, hogy mely kerületekben kötelező. Eddig megúsztam (hozzáteszem nem egyedüli maszk nélküliként az utcákon), de beltéren, bkv-n természetesen hordom mindig. :)

      Törlés
  3. Szerencsére Budapesten én nem tapasztalom ezt a maszk nem hordast. Én is utálom, és jó lenne látni újra az emberek arcát, de most kötelező hordani, ezért engem zavar, ha valaki megszegi a szabályokat. Nem rád gondolok, aki egy alkalommal felejtette el....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Utcán egyre több maszk nélküli embert látni. Tegnap pedig a játszótéren láttam egy csomó szülőt maszk nélkül, saccra a jelenlévők negyedén nem volt. Ez azért elég sok, ahhoz képest, hogy kötelező.
      Egyébként tényleg rossz az arctalan massza, meg agyalni azon, hogy vajon ki volt ez, aki épp rám köszönt az utcán :)

      Törlés
  4. Én már annyira hozzászoktam a maszkhoz, hogy van, amikor bemegyek a nappaliba, meglátom a párom, és bevillan, hogy hú, nincs rajtam maszk. 😁 De jó lesz, ha letehetjük végre.✌️

    VálaszTörlés
  5. Olyan aranyos vagy Milonka. :) Nálunk van a gyerekeknek szobájuk, és mégis van játék a nappaliban is, meg sokszor az ágyamban is. :)) Meg persze a folyosón, a konyhában, a fürdőben. :) Szerintem a nagyobbak olyan 9-10 éves koruk óta tartózkodnak a szobájukban hosszabb időket, addig csak aludni jártak oda.

    VálaszTörlés
  6. jól látom, hogy skála coop-os szatyor? :)) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is azt szúrtam ki először :)

      Törlés
    2. igen, tip-top állapotú, gőzöm sincs, hogy került hozzám, talán a nagyszülőktől.

      Törlés