2021. február 9., kedd

real estate

Fú, és tényleg, a világon nincsen annyi ingatlanos, amennyi megkeresett, és keres minden nap, hogy "tudnánk-e együtt dolgozni". Miért foglalkozik ezzel ennyi ember? Elég eladó ingatlan van mindannyiuk számára? Gondolom, ha lenne, akkor nem lasszóval vadásznák az ügyfeleket. Mondjuk tény, hogy van olyan baráti pár, akiknek nagyon jól megy, és azt gondoltuk, hogy a srác keres nagyon jól, aztán kiderült, hogy a lány ingatlanozik több millió forintot havonta, Egyébként egészen jól, és teljesen kedvesen le tudom őket rázni, azt szoktam mondani, hogy már van ingatlanosunk, arra a lányra szoktam hivatkozni, aki megnézte a házat és segített belőni az árat. 

11 megjegyzés:

  1. ez az ingatlanosokat lerázó fogás olyan lehet, mint amikor a nyomuló pasik nem fogadják el, hogy simán csak nem érdeklődsz irántuk, és sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy van már pasid? :D

    VálaszTörlés
  2. En az egyetem utan ingatlanoztam valami fel evig. Persze utaltam, mint a szart, de leginkabb azert, mert bar jutalekos dolog, tehat elmeletileg ugy epitgethened, ahogy neked megfelel, ha keves energiat raksz bele, akkor nincs eredmenye, ha sokat, akkor meg van, a te dontesed, ehhez kepest a nagy cegeknel megis alkalmazott vagy, es azt kell csinalnod, amit ok mondanak. A hideghivasok reggelente total remalom kategoria volt nekem. Lakasokat mutogatni, emberekkel talalkozni, vevoknek segiteni a keresesben, beszelgetni viszont nagyon szerettem.

    Szerintem azert foglalkoznak vele ennyien, amiert en is annak idejen: van egy atmeneti nehezebb elethelyzet, hianyzo kereset, es bar tudjak, hogy kicsi az esely, de megprobaljak, nekik mukodhet-e. Nagy a fluktuacio. Kevesek tudnak megelni belole, de ok viszont tok jol. Nekem is volt az irodaban ket tunderi kolleganom, nekik ez hivatas volt, regota csinaltak, es olyan ajanlasi koruk volt, hogy oket maguktol kerestek folyton a tulajok, hogy segitsenek nekik. Az ingatlanosok 90%-a meg csak remenykedik, hogy egyszer o is a 10%-ba fog tartozni. 😊 Kicsit ahhoz hasonlit nekem, mint Los Angelesben szineszi karrierre hajtani.

    VálaszTörlés
  3. Na jo, a 90-10% talan eros. Legyen 99-1. :D

    VálaszTörlés
  4. Én azt látom, hogy az ingatlanosok az energiájuk túlnyomó részét nem arra fordítják, hogy tisztességes szolgáltatást nyújtsanak, vagy legalább összeszedjék a lakás alapvető adatait, mint közös költség, parkolás, hanem erőszakosan nyomulnak és kamuznak. Ha pedig vevőjelöltként megkérdezed, hogy ugyan, hogyan lehet több érdeklődő az ingatlanra, ha még a tulajdoni lapot sem látta senki, meg azt sem tudni, hogy a vízdíjat tartalmazta-e a közös költség, vagy eladóként megjegyzed, hogy persze, engedhetsz az árból 2 milliót, de akkor ingatlanos nélkül is el tudod adni, és az ő díja az lapasból 1.5 millió lett volna, akkor megsértődnek. Irígylem a türelmedet, én már csak leteszem a telefont, ha ingatlanos keres.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. lehet, hogy nekem is elfogy a türelmem, még csak pár napja van kint a hirdetés..

      Törlés
    2. Van egy lista excel-tabla szeruen, amit egy kulsos ceg allit ossze minden nap a neten es nyomtatasban megjeleno osszes ingatlanhirdetesbol. Benne van minden elerheto info, lakas cime, merete, szobaszam, iranyar, tulajdonos elerhetosege. Ezt a listat minden nap reggel kikuldik az ingatlanosoknak, akik elkezdik vegighivogatni a tulajokat. Aztan a rendszerben feljegyzik, mi volt beszelgetes eredmenye (nem vette fel, felvette, de elutasito volt, felvette, de megfontolja stb.) Addig, amig latnak lehetoseget arra, hogy meggyozzenek, es az ingatlanosod masik cegtol van, mint ok, hivogatni fognak nehany naponta.

      Tenyleg nem tudsz mast, mint rajuk tenni. Ha volt szamkijelzes, akkor pedig tiltsd le a szamot, hogy legalabb az az egyvalaki ne tudjon ujra probalkozni.

      Törlés
    3. de _újra_ nem próbálkoznak, mondom, hogy kielégítő a válaszom nekik. elsőre meg bárkinek szívesen elmondom, hogy van már ingatlanosunk (tényleg van egyébként, hozzá fordulunk, ha nekünk nem sikerül eladni), névvel, ingatlanirodával szoktam szolgálni.

      Törlés
    4. vagy hát nyilván lehet, h majd fognak :D közben az jut eszembe, hogy szegény ingatlanosok

      Törlés
    5. Most nem tudom, hogy van, 10 evvel ezelott 2 hetente kellett rahivni az eladokra. A Duna House-nal ugy volt, hogy addig halozaton belul mas nem is kornyekezheti meg, a tied az ugyfel. Ha elfelejtetted 2 het mulva visszahivni, akkor jelzett a rendszer, es aki kapja marja alapon megindult a rablas, a tobbiek is elkezdhettek keresni. Tenyleg rettenetes volt. Gyanitom, ha valtozott is valami, azert meg mindig capaznak.

      Törlés
  5. A te módszered sokkal kedvesebb, mint az enyém, magadat sem dühíted, és az ingatlanossal sem vagy durva. Lehet, hogy nekem kellene áttérnem majd erre.

    VálaszTörlés