2021. március 17., szerda

kripli

Milyen jó lenne havonta legalább egy hosszú hétvége, nem? Annyira másképp sikerült leengedni, kikapcsolni, pihenni, együtt lenni, egy csomó olyan dologra jutott idő, amire nem nagyon szokott. Jó sokat sétáltunk, amit, mint utólag kiderült, nem annyira díjaz a sebesült kislábujjam, jól bedagadt megint, muszáj pihentetni. Ráadásul valószínűleg másképp is terhelem a lábam, mert a derekam is iszonyúan fáj. 

És nem tudtam, hogy egy 8 hónapos gyerek mellett (már a mellszívót is elcsomagoltam a szekrény aljába) is tud ilyet produkálni az ember, de tegnap megint úgy begyulladt a mellem, az az egy, amiből még szoptatom Danit, hogy teljesen levert a lábamról, láz, izomfájdalom, ami kell. Persze első körben behaluztam, hogy covid, és majd Barninak nélkülem kell felnevelnie a gyermeket, de ezt azért elég hamar elvetettem. Nagyon kemény volt végigtolni egyedül úgy a napot, hogy alig éltem, és úgy szoptatni, hogy közben csillagokat láttam. Ráadásul semmi kaja nem volt itthon, még egy kifli se, mert reggel még semmi bajom nem volt, és elcsomagoltam őket uzsira Barninak, mivel úgy terveztem, hogy délelőtt bevásárolok, nem mintha lett volna bármennyi étvágyam. Végül délben betoltam egy 3 darabos jó reggelt! kekszet mandulatejes kávéval, az végül jó volt egész napra. Aztán este álltam fél órát a forró zuhany alatt, hajat mostam, magamra húztam két réteg pizsit, és 9-kor lefeküdtem. Persze Dani pont most találta ki hajnal 3-kor, hogy ő akkor inkább dumálna meg játszana másfél órát (sosem csinált még ilyet), de végül fél 5 körül visszaaludt. Aztán fél 6-kor meg keltünk. Nem könnyű megállapítani, hogy borzasztóan kialvatlan vagyok, vagy még mindig nem vagyok jól, mindenesetre a láz és az izomfájdalom legalább eltűnt. Ma minden egyes alvásánál aludni fogok Danival, mondjuk gyanítom, hogy ő sincs igazán a topon. Barni megígérte, hogy megpróbál 3 körül hazajönni, fuh, annyira jó lenne, bár a munkáját ismerve nincsen túl nagy bizodalmam.

17 megjegyzés:

  1. Jaj, jobbulást, kitartást!

    VálaszTörlés
  2. Uhh szegénykém, ez valami rémálom, kitartást!

    VálaszTörlés
  3. Jobbulást Milonka, ez a sokminden együtt elég cudarul hangzik! 😔
    Remélem tudsz ma pihenni, hogy minél gyorsabban regenerálódhass.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi, közben már látom, hogy sokkal jobban vagyok! 😘

      Törlés
    2. Ennek nagyon örülök, csak így tovább! 😘

      Törlés
  4. Képzeld, 2 hete, 10 hónapos gyerek mellett nekem is begyulladt az egyik mellem..csak néztem én is,h ilyen van? Egyik percben még semmi bajom nem volt, egy óra múlva meg 2 takaró alatt rázott a hideg...
    Kitartás! ❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem mondod!? basszus. na mostmár ezt is tudjuk :D köszi!

      Törlés
  5. Nemrég olvastam, hogy a spanyolok már tesztelik a négynapos munkahetet, jó lenne nálunk is 😊 jobbulást ❤️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most toltam végig a hosszú hétvégét napi kb 13 órás munkákkal, az amerikaiak sose fogják bevezetni. Bocsi hogy ideöntöttem de már naponta sírógöccsel indítom el a laptopomat...
      Neked meg Milonka kitartást és jobbulást, egyébként hihetetlenül pozitívan írod meg hogy "úgy gondolta most akar másfél órát játszani" én ilyenkor ölni akartam a kíntól... Szóval továbbra is csodállak ahogy felfogod ezeket a gyötrelmeket...

      Törlés
    2. :D én díjaznám a 4 napos munkahetet, de Barninak pl olyan a melója, hogy csak azért nem díjazzák a 7. munkanapot (előfordul amúgy), mert akkor dupla bért kell fizetniük, amúgy a 6 nap munka egy héten (bizonyos időszakokban) kb alap. Szóval nincsenek illúzióim.

      Köszi Fella, már a gyerekek a suliban is megmondták, hogy szerintük az én indián nevem Végtelen Türelem:). Tényleg így működöm, az ilyen dolgok engem nem viselnek meg annyira, vagy hát nem élem meg gyötrelemként, ha ez van, hát ez van. A szüleim ugyanilyen típusok egyébként, gondolom, onnan jön.



      Törlés
  6. Hú ez a mellgyulladás brutál tud lenni. Nekem is volt, ugyanilyen hirtelen jött és én elég lassan jöttem rá, hogy ez az. Gyors jobbulást!
    Nekem a skandináv főnököm évek óta mondja, hogy ebbe az irányba kéne menni vagyis a 4 napos munkahét felé. Hát szuper lenne!

    VálaszTörlés
  7. Nekem is 10 hónapos volt amikor begyulladt tejkő miatt, egy fehér kemény valami, ami elzárja a tejcsatornát és a végén a felszínre kerül, egy fertőtlenített varrótűvel piszkáltam ki mindig, utána szinte rögtön jól lettem, volt többször is, nem is gondoltam egyébként, hogy van ilyen. Az elektromos mellszívó ilyenkor sokat segített.

    VálaszTörlés
  8. https://promobox.hu/edesanyaknak/szoptatas/mi-az-tejko/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, szerintem ha idáig eljut az ember, már pontosan tudja, mi az a tejkő:). Nekem nincs most, egyszerűen csak több tej termelődik, mint amennyit a gyerek szopizik, sokszor már csak jelképesen.

      Törlés
    2. Na az én gyerekem nem csak jelképesen szopizik 😅 és mégis begyulladt.. tényleg tök fura

      Törlés