2021. április 15., csütörtök

food for thought

Amin nagyon kivagyok, hogy nekem a terhesség után egyszerűen nem tért vissza az étvágyam. Biztosan olyan kisgyerekes ügy (is) ez, hogy állva bekapod a vajas kifli maradékát, oszt' jól van, a lényeg, hogy a gyerek egyen, de eskü, én nem ez a típus vagyok, én szeretek/szerettem enni, megadni a módját, csinosan tálalni, főzni, kitalálni, bevásárolni hozzá. Nem vagyok éhes, nem kívánok semmit, főzni sincsen kedvem, nem érdekel a kaja (azért nem írok már ételekről itt sem), csak letudom az evést. Nem azért, mert nincsen időm/energiám, mert lenne. A héten főztem curryt, tegnap paradicsomlevest, ma sütöttem spárgás quiche-t, de egyikért sem tudok lelkesedni, az imént betoltam három mandarint (mondjuk az meglepő módon csodálatosan finom volt), ennyi volt a vacsi. Barni anyukája felhívott, hogy mondjam meg, mit kívánok, megfőzik nekem holnap, és nem tudok olyat mondani, ami kicsit is lelkesítene. Nem is jutnak eszembe olyan ételek, amiket enni/szeretni szoktam (a Khan-os nyári tekercsen kívül). Mi történik?

10 megjegyzés:

  1. Én ugyaníhy vagyok a szülések óta. Csak attól én még konkrétan zabálok, hiába nem is kívánom :-(

    VálaszTörlés
  2. nem tudom mitől van ez, de kérek belőle!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)
      nem olyan jó ez, én kérem vissza a gourmet Milonkát!

      Törlés
  3. Én azóta vagyok így, hogy átestem a covidon. Pedig imádtam enni és sutni-fozni.

    VálaszTörlés
  4. nem lehet, hogy a pandémia miatt (is) van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Arra gondolok, hogy a pandémia szerintem mindenkinek kihat a mentális állapotára így vagy úgy, nekem például az alvásom lett tök szar, és ezért gondoltam hogy lehet nálad az evésre hat ez a nem mindennapi helyzet.

      Törlés
  5. nekem hiresen pici etvagyam van, az egesz csaladban vicctema, etteremben a feladag is tul nagy nekem (bar nagyon szeretek enni, oromforras, elvezem az izeket), de miota szoptatok, huu, azok az ehseghullamok es az az etvagy, komolyan nem ismerek magamra😃

    VálaszTörlés
  6. Nekem időről-időre (kb. évente 1-2 hónap) vannak ilyen megborulásaim, hogy semmi sem ízlik és nem kívánok semmit, hát borzalom, eléggé tudok szenvedni ettől az állapottól.
    Fogalmam sincs, mi okozhatja, még nem sikerült rájönnöm.

    Úgyhogy nagyon együttérzek és remélem, hamarosan visszakapod a Gourmet Milonka énedet! ❤


    VálaszTörlés