2023. augusztus 26., szombat

Good things, avagy saláták és körömlakkok

Annyira szerettem régen, mikor mindenféle jóságot, bevált kenceficéket ajánlott mindenki a blogokban, sokszor megvettem, amiről a az általam kedvelt bloggerek jókat írtak. Hát ajánlok megint én is, és ha van kedvetek, írjatok Ti is olyan posztot, amiben arról meséltek, mit szerettek mostanában!

  • Egy barátnőm ajánlotta ezt a golyós dezodort. Én is szerettem volna 'mindenmentes', alumínium-mentes izzadásgátlót használni, de régóta nem találtam olyat, ami működne. De ez teljesen bevált, csak zuhanyozás után használom, nem képez filmréteget (azt utálom) és mégsem vagyok büdös x óra után sem. Már több mint egy éve használom. Nagyon jó cucc. 

  • A Body Shop banános samponját cseréltem le pár hónapja, szintén a minden-mentesség irányába próbáltam menni, hogy a vékony szálú hajamat ne nehezítsem el mindenféle hozzáadott anyaggal. Nekem nem működtek annyira a szilárd samponok,  kezelhetetelen lett tőlök a hajam, a Lush gyógynövényesét szerettem, de az megszűnt. A Douglas-ban vettem meg az Ordinary szulfátos (4%) kímélő samponját (ha jól értem, de segítsetek értelmezni, ebben egyszerűen kevesebb van, mint egy normál samponban? vagy miért van itt kiemelve a szulfát?), amit gyakori hajmosáshoz ajánlanak. Nekem érdekes módon erősebb lett tőle a hajam és jó tartása lett tőle, lehet, hogy egyszerűen jót tett a samponváltás, de kicsit több ideig is bírom most hajmosás nélkül (2-3 helyett 4 nap), és nem kell összekötnöm, mert olyan szépen tartja a formáját. Ahogy olvasom, tipikusan a rövidebb, vékony szálú hajúaknak jön be, szóval lehet, hogy nem mindeninek ez a bingo sampon, ráadásul nem olcsó (240ml/3032ft most). Én már a második flakont használom belőle.


  • Két könnyű hidratálót is találtam nyárra, mindkettőt imádtam. Az Ordinary csak rendelhető, vagy a Douglasban beszerezhető. Ez egy vizes, áttetsző gél, nagyon kellemes használni a nagy melegben, imádom, úgy örülök mindig, mikor krémezésre kerül a sor, feldobja a reggeli rutinom. 
  • A másik a DM-ben beszerezhető Hydration Station, ez meg kis praktikus, neszeszerbe bedobható, könnyű hidratáló, szintén nagy barátom nyáron. Anyukámnak is vettem. 

  • Szerettem volna a régi, fix illatom mellé egy randiillatot, ami kicsit más, ritkán használom, így különleges maradhat. Nagyon sokat nézelődtem, pont voltak komoly akciók mindenütt, végül a Jo Malone English Pear & Freesia illata lett a befutó. Nekem ünnep, mikor rajtam van, úgy érzem, hogy ez teljesen én vagyok, nem erőszakos, tiszta, gyümölcsös, mégis kicsit vaníliásan fűszeres, nagyon eltaláltam és Barni is mindig megdicséri. Borsos ára van, így csak egy kicsi üveget vettem, de egyrészt ezt el is tudom magammal vinni, ha kell, másrészt úgysem használom minden nap. 

És ti mit szerettek mostanában?

21 megjegyzés:

  1. Engem is kíváncsivá tettél SLS és SLES ügyben, így megkérdeztem a ChatGPT-t, ami néha kicsit hazudós, de most talán igazat mond:
    "Sodium Laureth Sulfate (SLES) and Sodium Lauryl Sulfate (SLS) are both surfactants commonly used in personal care products, including shampoos. They are responsible for creating the foaming and lathering action in shampoos, which can give the perception of thorough cleansing. However, there are differences between the two that can affect their performance and potential impact on haircare:

    Mildness: Sodium Laureth Sulfate (SLES) is generally considered milder than Sodium Lauryl Sulfate (SLS). This is because SLES goes through an additional ethoxylation process that makes its molecules slightly larger and less harsh on the skin and hair. As a result, SLES is often preferred in formulations where a gentler cleansing action is desired.

    Irritation Potential: SLS has a higher potential to cause irritation, especially in individuals with sensitive skin or those prone to skin conditions like eczema. SLES, due to its milder nature, is less likely to cause significant irritation.

    Cleansing Power: SLS is typically more effective at stripping away oils and dirt from the hair and scalp, which can lead to a "squeaky clean" feeling. SLES also offers good cleansing power but is usually considered less aggressive in this regard.

    Hair Texture: SLES may leave the hair feeling slightly smoother and less stripped compared to SLS. This is due to its larger molecular size and its ability to retain more moisture on the hair strands.

    Formulation Compatibility: SLES is often used in formulations where a balance between effective cleansing and mildness is desired. It's commonly used in products marketed as "gentle" or "moisturizing" shampoos. SLS, on the other hand, might be used in clarifying shampoos or products intended for deep cleansing.

    Environment: Both SLES and SLS can have environmental implications, as they can potentially contribute to water pollution due to their persistence in aquatic environments. However, SLES is generally considered to have a lower environmental impact compared to SLS."

    És nagyon jókat mosolyogtam, ahogy olvastam, amiket ajánlasz, mert ugyanez a Dove dezodor és a Hydration Station is napi használatban van nálam, ez utóbbi mellé én nagyon szeretem a Liquid Hydration tonikot is, ami nekem igazából nem is tonik, mert csak rá kell fújni az arcra, a tonikról meg az a tévképzetem, hogy vattapamaccsal kell bíbelődni vele. https://skinsmart.hu/liquid-hydration.html
    Ami nekem még a nyári hőségben szuperjól bevált, az a NovExpert magnéziumos hidratáló arcspray, a DM-ben lehet kapni: https://www.dm.hu/novexpert-hidratalo-arcpermet-spray-magnezium-erzekeny-borre-p3661467002487.html
    A randiparfüm igényedet annyira megértem, én nagyon sokáig szemeztem a Diptyque fügés Philosykos parfümjével, de az ára mindig eltántorított, vettem szilárd parfüm verzióban, aminek az ára még beéefért, aztán a legjobb barátnőm meglepett vele a szülinapomra, nekem ez a legkülönlegesebb parfüm és tényleg csak extra alkalmakkor viselem: https://www.diptyqueparis.com/en_us/p/philosykos-eau-de-toilette-100ml.html
    Ami meg a sima nyári szaladgálós parfümüm lett, az a Juniper Lane vegán Moon Flower parfümje (https://shop.rossmann.hu/termek/juniper-lane-moonflower-noi-eau-de-parfume-50-ml), simán drogériákban kapható, percek alatt fejfájást kapok az olyan nagyon nőies vagy nehéz, keleties parfümöktől, amikben van mósusz, ámbra, pacsuli vagy oud, szóval általában a gyümölcsös, gourmand vonalon keresgélek, ezt teljesen véletlenül szagoltam meg és harmadszorra aztán meg is vettem, a hivatalos leírás szerint:
    Illatcsalád: virágos-gourmand
    Fejjegyek: málna, cseresznye
    Szívjegyek: rózsa, ibolya
    Alapjegyek: karamell, mandula, tonkabab
    de valami megfoghatatlan gyerekkori emléket idéz, nem tudok rájönni, minek volt ilyen illata, mindig mintha már épp beugrana, aztán sosem tudom elkapni, de nagyon szeretem viselni, nem tolakodó, csak simán finom, legalábbis nekem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na de most ebben vajon a rossz, vagy a nem olyan rossz cucc van?:) én is használom a G&G tonikját és én is nagyon szeretem!

      Törlés
  2. Na most vajon eltűnt a kommentem vagy majd egyszerre csak megjelenik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ezért a kurvajó kommentért kár lett volna, köszi:)

      Törlés
  3. Illatok: egy ideje szerettem volna már tengeri sós parfümöt, most éppen a Jo Malone ”Wood Sage & Sea Salt”-ja a befutó (de azért még keresgélek...)
    Rúzs: a Mádara- Magma (33) tökéletes, imádom a színét (végre egy igazán meleg-téglás piros!), jó érzés hordani, és tartós is
    Körömlakk: úgy tűniik, megint a Catrice-korszakomat élem, az elmúlt pár hétben két nagyon szuper árnyalatot is kifogtam (Rosywood Hills, Going Nuts)
    Haj: mióta próbálgatom a Curly Girl-t, nem könnyű ellenállni a kísértésnek & nem megvenni mindenféle hullámos/göndör hajra való krémet, pakolást és pudingot, de egyelőre az Alverde Locken sampon+balzsam és a got2b Curlz hajhab kombinációja is tökéletesen működik (csak habból tényleg 2x-3x annyi mennyiséget kell használni, mint amennyi elégnek tűnne)

    VálaszTörlés
  4. Illatok: egy ideje szerettem volna már tengeri sós parfümöt, most éppen a Jo Malone ”Wood Sage & Sea Salt”-ja a befutó (de azért még keresgélek)
    Rúzs: a Mádara- Magma (33) tökéletes, imádom a színét (végre egy igazán meleg-téglás piros!), jó érzés hordani, és tartós is
    Körömlakk: úgy tűniik, megint a Catrice-korszakomat élem, az elmúlt pár hétben két nagyon szuper árnyalatot is kifogtam (Rosywood Hills, Going Nuts)
    Haj: mióta próbálgatom a Curly Girl-t, nem könnyű ellenállni a kísértésnek & nem megvenni mindenféle hullámos/göndör hajra való krémet, pakolást és pudingot, de egyelőre az Alverde göndör sampon+balzsam és a got2b Curlz hajhab kombinációja is tökéletesen működik (csak habból tényleg 2x-3x annyi mennyiséget kell használni, mint amennyi elégnek tűnne)

    VálaszTörlés
  5. A Geek&Gorgeous-tól nálam nagy befutó a Smooth Out és az A-Game, a The Ordinary is nagy barátnőm, de ezzel a samponnal még nem találkoztam, köszi a tippet!
    Parfümöt én sajnos nem használhatok a kislányom miatt, ezért kompromisszumként a Body Shop testpermeteit használom, Coconut, British Rose, Wild Jasmine. Bár Vackor szerint az utolsó kettő nyanyás. 😂
    Csúnya függőségem van még a MAC rúzsokkal, de arról regényt lehetne írni.

    Mici

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mici, mi a különbség a parfüm és a testpermet között? Mióta asztmás lettem, nem bírom a parfümöket, de azért hiányzik már egy-egy jó illat magamon.

      Törlés
    2. A zestpermet a legenyhébb illat.Azt edp a legerősebb,az edt sokkal enyhébb a testpermet illaterőssége valahol az edt és a tusfürdőd tusolás utáni illata közt van.Valahogy ìgy tudnám belőni.😁

      Törlés
  6. hú na pont ahogy írod az elején, tökre nosztalgikus hangulatom lett ettől a kenceajánlós poszttól, lehet csinálok én is egyet :))

    VálaszTörlés
  7. Na de hol vannak a salatak es a koromlakkok? (as per title)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez csak egy kissé ironikus kategória, régi sztori:)

      Törlés
  8. Én most hosszú keresés után rátaláltam az új illatomra: Furla Atentica, ami a nevével és a márkával ellentétben nem horror drága. Nagyon boldog vagyok vele. Biotherm Eau Pure testpermettel kombinálom néha.
    A hidratáló tippeket köszi, nem ismertem ezeket, ki fogom valamelyiket próbálni.

    VálaszTörlés
  9. Mennyire tartósak a Jo Malone illatok? Kinéztem már egyet, és esküszöm rászánom magam, ha tényleg kibír pár órát :D Sajnos elkényeztetett az azóta megszűnt Armani Code Satine, ami olyan hihetetlenül tartós és erős volt, hogy fújtam egyet-egyet a füleim mögé, és a családtagjaim jóval később is érezték a lépcsőház illatából, hogy arra jártam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, ennyire azért nem, de pár órán át kitart :) Melyiket nézted ki?

      Törlés
    2. A Scarlet Poppyt, ha jól rémlik, elég nehéz, édes illat, de télre ideális lenne... csak hát ebben az árkategóriában nem szívesen kísérleteznék. De a pár óra azért jól hangzik, szóval lehet szülinapi ajándék lesz belőle magamnak :D

      Törlés
  10. Az én mindennapi kenyerem az Allergodil szemcsepp és a Flutirin orrspray így a parlagfű szezonban.
    De hogy írjak valami hasznosat is, nekem ez a liptint nagyon bejött beet és cherry (hideg) színekben, fél napokat szépen kibír: https://makeup.hu/product/687930/?gclid=CjwKCAjwrranBhAEEiwAzbhNtQYlVifPXc0O-KKnCTKBxOuWSeFH9p2yYa120mr7eFqmWj_Ne0QIgRoCdHUQAvD_BwE - csak légyszi ne hozzátok tudomásomra, hogy rovarokból készül és nyulakon tesztelik

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia violet! fogjuk mi még valaha a blogodat olvasni? :))

      Törlés
    2. szia! ha lesz még egyszer, akkor biztosan!

      Törlés
  11. Én nagyon szeretem a Pom-pom cuccokat, meg a Helia-D új szérumait (Botox, Peptid). Illatban meg meglepő módon, de a Zarás Energetically New York jött be nagyon :)

    VálaszTörlés