2023. november 2., csütörtök

coffee

Mikor voltam a Nespressonál (tudom, hogy már meséltem, tessék, ennyire sok dolog történik velem, hogy egy kávévásárlásból is több sztorit ki tudok hozni), megvettem a szokásos kávéimat, majd megkínáltak egy kávéval és el is fogadtam. Leültem egy kényelmetlen bárszékre, majd kértem egy Pumpkin Spice Cake ízűt, csak úgy, pucéran, tej és cukor nélkül, mert szerintem úgy érezni igazán, hogy milyen. Nem szoktam szeretni az ízesített kávékat, inkább teszek bele én egy kis vaníliás mandulatejet, Monin szirupot vagy reszelt kardamomot, de szükségem volt koffeinre, valamit kellett választanom, hát gondoltam, kipróbálom. Gyanús volt, hogy milyen sokáig készíti a srác a kávémat, de végül megkaptam: egy csinos, modern, vastag falú kerámiabögrében kb 3 dl friss, illatozó feketekávét. Rá is kérdeztem, hogy ennek ennyinek kell lennie? És mondta, hogy igen, ez kifejezetten hosszú kávé. 

Így történt, hogy végül ott ültem vagy negyed órát a liter kávém fölött, vártam, hogy kihűljön és le tudjam gyűrni, és bár én az olasz rövidségű presszókávéhoz vagyok szokva, jólnevelt birka is vagyok, és ha valamit elém tesznek, akkor nem hagyom ott - és még meg is dicsérem (true story, amúgy tényleg finom volt).

Itthon megnéztem a honlapjukon, és a hosszú kávé náluk fixen 110ml - de akkor én miért kaptam egy litert?? :D Na mindegy, a lényeg, hogy van sütőtökös, forraltboros, meg mindenféle ünnepi ízesítésű kávéjuk, ha ez lázba hoz bárkit. Csak ne a boltban kóstoljátok meg, vagy inkább tejesen kérjétek. Elvitelre. 

6 megjegyzés:

  1. nem tartozik a témához, de ez a csempe nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  2. Ez a pumpkin cucc finom, kedvenc kávém tőlük, de tény, hogy én tejjel iszom.

    VálaszTörlés
  3. Hú ez tök érdekes, mert én imádom az izesített kávéikat, de pont a tökfűszeres volt olyan, h nem annyira jött be. Nem utáltam, de nekem nem ízlett annyira :D
    Viszont most már vannak karácsonyiak :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. amúgy simán lehet, hogy mindegyik másik finomabb, én nem szeretem íz ízesítetteket, illetve meg vagyok róla győződve, hogy nincs bennük annyi koffein. Igazából eddig csak avaníliásat és a csokisat kóstoltam, meg most először a sütőtök-fűszereset. Barninak veszem őket igazából. Ajánlj, ha van kedvenced!

      Törlés
    2. nekem pont a vaníliás és a karamellás a kedvencem, de most a piros és a fehér karácsonyit iszom, és nagyon nagyon finomak :D
      nem tudom a koffeintartalmát, de sztem ugyanaz, csak raknak hozzá aromákat :D

      Törlés