Csütörtök délután (kispéntek) már nagyon rá voltam izgulva a péntekre, így gondoltam, ráhangolódásképp főzök valamit, úgyis vártuk Barni unokatesóját, gondoltam, főzök valamit a srácoknak. Nem akartam semmi bonyorultat, meg vásárolni se nagyon akartam, meg hát Dani mellett nem tudok 5 fogásos menüket varázsolni, találni kellett valami olyat, amit össze tudok dobni aránylag gyorsan, az otthon található hozzávalókból.
Az exférjem anyukájától kaptam egyszer egy receptet, amivel nála találkoztam, a fia imádta, és nekem is ízlett. Nagyon cuki volt, mert úgy küldte át e-mailben a receptet, hogy pontosan kiméregette a mennyiségeket nekem, pedig ő csak érzésre szokta megfőzni. Ez a kaja a paprikás krumpli szegedi változata, fura mód tarhonya is van benne, szupergyors és nagyon finom. Azóta már tudom, hogy egy csomó helyen ismert étel, és úgy nevezik, hogy pásztortarhonya. Nagyon egyszerű, kiadós, roppanós héjú, friss kenyérrel isteni étel, amit az is bizonyít, hogy a srácok is kétszer szedtek csütörtök este. Itt van a street kitchen-ös recept, és itt lent az enyém, ami szerintem sokkal egyszerűbb. Nagyon szeretem ezt a receptet, az egyetlen örökségem az exem anyukájától, legyen közkincs (kieg.: én a kolbász fele helyett virslit teszek bele, és szaftosabban szeretem, ezért több vizet és paradicsomot teszek bele).
Hozzávalók:1 db közepes vöröshagyma (felkockázva )
1 gerezd fokhagyma (kés lapjával összenyomva és apróra vágva)
1 db zöldpaprika (apróra vágva)
1 db kisebb paradicsom (kockára vágva)
2 db közepes krumpli ( szép kis kockákra vágva )
1 szál száraz füstölt kolbász , lehet csípős is (felkarikázva)
tarhonya, delikát, pirospaprika, esetleg kevés piros arany
ízesítésnek ( ezeket ne felejtsetek el vinni ! )
3 ek.olajon elkezdtem megpirítani a hagymát, fokhagymát. Hozzáraktam a
felszeletelt zöldpaprikát és a kolbász karikákat, kicsit még
pirítottam, hogy a kolbász is süljön.
Beleraktam a krumplit és a paradicsomot, rászórtam fél, lapos
ek.delikátot és még pár percig pirítottam. A tűzről levettem a lábost,
rászórtam 1 ek. őrölt paprikát, jól elkevertem,hogy a paprika oldódjon
fel az olajban, így nagyon szép színe lesz.
Ráöntöttem 3 bögre hideg vizet.
Eddig 15 perc volt :) ettől kezdve nincs más dolog, szép lassan
forralni amig a krumpli meg nem fő, kb.20 perc. (közben lehet netezni)
Végül beleöntöttem szűk fél bögre tarhonyát és még 15 percig főztem
amig a tészta is megpuhult.Párszor megkavartam.