2014. március 3., hétfő

Working girl

Ma úgy éreztem, tökéletesen feltöltött a hétvége, elmaradt a szokásos hervasztó, energiátlan hétfő-effektus, mondjuk mindezt főleg a sok mozgásnak, a friss levegőnek és az egészséges kajának tudom be. Még hétvégén is úgy kezdtem minden napot, és azóta is, hogy reggel csinálok egy jó nagy tömény smoothie-t abból amit a hűtőben találok, ma reggel például mangó, banán, uborka és mandulatej volt a menü, és finn crispet eszem mellé, és valahogy iszonyat jó energiával, könnyen, mégis lendületesen indul tőle a nap. 

Ma elég sok órám volt, de jól bírtam, és mivel ez a könnyebb hetem, így a hét hátralévő fele már lazább lesz. Délután is volt még két tanítványom, pihentem egy kicsit, kutyát sétáltattam, majd utána még egy barátnőmnek fordítottam egy csomó mindent, hogy nyerjen Erasmust Glasgowba, és mehessek hozzá látogatóba, szóval a cél nemes és önzetlen. 

Az imént megnéztem a met.hu-t, és holnapra sajna nem ígérnek napsütést, de a hőmérséklet egész tavaszi lesz, ami tök jó, mert napközben egy csomót kell majd jönnöm-mennem, aztán pedig még némi fogadóóra a suliban, amit a többiek utálnak, én viszont nem bánok. A hét második felére pedig mindenféle jó kis programot terveztem be, ki kell használni hogy ennyi energiám lett hirtelen. És persze továbbra is mozogni kell, salikat meg smoothie-kat tolni, meg lazán venni a dolgokat.

Egyre inkább szemezek a tavaszi kabátjaimmal, ti már váltottatok? Őszintén szólva szerintem az időjárás már simán indokolná hogy elkezdjem őket hordani, bár reggel azért 8 előtt még nincs meleg a bringán, de a csodás tavaszi kabátjaimhoz is fel lehet úgy öltözni hogy ne fázzak. Nem is tudom hol van a lélektani határ. Talán itt valahol március elején.

loui jover

2 megjegyzés:

  1. Múltkor már belebújtam a rövid bőrdzsekimbe, de "igazi" tavaszi kabátot még nem mertem felhúzni.
    Amúgy középiskolás kamasz koromban, amikor még a végletek embere voltam, március első napján kijelentettem, hogy itt a tavasz, és titokban minden éjjel nyitott szobaablaknál aludtam. Ha résnyire is, de nyitva volt, és igaz, hogy egy ideig még ment a fűtés, mert azt nem én szabályoztam, de tudtam, hogy nincs mese, tavasz van. :) Egyébként a március eleje a lélaktani határ, szerintem is. Sőt, mi már február második felében azt szoktuk mondani, bármilyen idő van is, hogy most már "megnyertük"!

    VálaszTörlés
  2. nekem a húsvét (bármikor is legyen), húsvétkor tavasz van és kész (bár n.apám mesélte h ment ő térdig érő hóban locsolkodni, de az mindegy!) :) zsofff

    VálaszTörlés