2014. december 7., vasárnap

Alternative Xmas

Voltunk pénteken az Ikeában, először, mióta együtt vagyunk. Péntek kora délután volt, előttünk a hétvége, esett az eső, még nem volt nagy tömeg, de már érződött a karácsonyi hangulat, szóval ideálisak voltak a körülmények, hogy kicsit körülnézzünk, és kézenfogva tervezgessük a közös életünket. Volt bevásárlólistánk: fokhagymanyomó, poharak, állólámpa, amiből nem találtunk olyat, amit kerestünk, ilyesmik, de leginkább csak nézelődtünk, ötleteket merítettünk a vérprofin megtervezett enteriőrökből. Én még szerettem volna valami karácsonyi díszítést itthonra, és találtunk is egy gyönyörű, piros, csillag alakú papírlámpást, ami tényleg valami elképesztően meleg, ünnepi hangulatot varázsolt a nappaliba. 

Aztán hazafelé az autóban elmeséltük egymásnak, hogy kinél hogyan telik a karácsony (amit idén nem fogunk együtt tölteni, legalábbis 24.-én mindenki a saját családjával lesz). Gondolkodtunk rajta, hogy a közös része hogyan legyen, és hogy legyen-e karácsonyfánk. Nekem, mikor külföldön éltem, nem volt, mert pont karácsonyra mindig hazautaztunk, itthon is menni kellett, mert a két család 250 km-re lakott egymástól, aztán meg mentünk vissza, szóval nem volt. Tavaly meg nem voltam még abban a hangulatban, úgyhogy nem vettem fát. Idén szeretnék, mert nagyon hangulatos a lakás, kerek az életem, és nagy eséllyel a családi karácsony is itt lesz, szóval látom értelmét, de annak nem, hogy miattam meghaljon egy fenyő, ami minden évben nagy dilemma - nekem a műfenyő meg nem tetszik. A pasim is pont ugyanígy gondolkodik, ráadásul borzasztóan kreatív is, így elkezdtünk alternatív karácsonyfákat nézegetni a Pinteresten - és iszonyú jók vannak. És már meg is találtuk, milyet szeretnénk. Ilyet.


A Duna-part tele van fahulladékkal, és meglepően sok hasonló vastagságú, majdnem teljesen egyenes ágat találtunk, amit majd kiszárítunk, és ide a kanapé mellé felrakjuk a falra, bár már az is eszünkbe jutott, hogy térbe lógatjuk a kanapé mögé. Mehetnek rá díszek, fények, és már karácsony előtt néhány nappal bevetjük, hogy igazán kiélvezhessük. Már nagyon várom. 

5 megjegyzés:

  1. Oázis kertészet, dézsás fenyő bérlése majd visszavivése.
    :-)

    VálaszTörlés
  2. Bassus, olyan dezsavüm lett, nem ugyanerről a fatémáról kommentelgettünk tavaly?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De, abszolút. emlékszem is, hogy már akkor is mondtad a dézsás fát, de nekem meg az olyan bonyolult, meg kicsi... Volt amúgy már ilyenem. Zürichben is van Oázis kertészet? :)

      Törlés
  3. Ezzel a képpel most beindítottad az ötletgyárat :) azt hiszem, a gyerekek szobájában ilyesmi lesz a dekoráció. A karácsonyfát pedig egy másfél méteres yukka fogja képviselni, a rátekert égősorral :)

    VálaszTörlés