2016. augusztus 3., szerda

Picnic by the water

A következő bloggertalálkát így tervezem, csak a gofri helyett bor lesz, meg sajt: 


Forrás
Amúgy többmindenkinél (Mike, Clara) olvastam mostanában, hogy szomorkodnak a szociális életük miatt, keveset mozdulnak ki, stb. Pont Bezzeggel beszéltük a múltkor, hogy milyen keveset találkozunk, pedig bírjuk egymást, és mondtam neki, hogy hát helló, kezdeményezz te is. És erre kvázi 3 nap múlva rámírt, hogy van egy felszabadult operajegyem, nincs kedved eljönni? És volt, és mentem, találkoztunk, kulturálódtunk, dumáltunk, nagyon jó volt. A bloggerlányokkal is ez megy, hogy vagy én, vagy valamelyikünk feldob egy időpontot, lefixáljuk, nem mindig jó mindenkinek, de azért páran mindig vagyunk. Pillával is ez van, vagy ő nyomul, vagy én, nem várunk mindig a másikra. És egy csomószor nem vagyunk többet együtt 2-3 óránál, mindenki munkából jön, és másnap reggel is kelni kell, de iszunk egy fröccsöt, eszünk hallgatunk egy kis zenét, dumálunk, aztán csá. Velem probléma, hogy iszonyú spontán vagyok, szeretem azt, hogy na, ma este?, és sokszor nem jó a másiknak, de nem baj, mert mit veszíthetek, és sokszor meg azt mondják, hogy oké, egy óra múlva? Szóval szerintem ha az ember ki akar mozdulni, és embereket akar maga köré, akkor kezdeményezni kell. 

Rosszul látom?

16 megjegyzés:

  1. egészen pontosan így működik. egy kérdést mindig megér, aztán vagy lesz belőle valami, vagy nem. :)

    és az a szép ebben, hogy pl az én fejemben is van már egy 'lista' arról, kikre lennék még kíváncsi, mert tavasz óta megtapasztaltam, hogy nagyon is jó dolgok tudnak kisülni a 'barátkozásból', és már csak a tudat is olyan izgalmas meg egész jó magányűző nehéz pillanatokra.


    és amúgy nagyon nevetek most, kedves milonka, mert pont eszembe jutott tegnap, hogy jövhéten megpróbállak 'levadászni' :D megnézném azt a sokat emlegetett szép környéket, míg még tart a nyár :)

    VálaszTörlés
  2. Uhh, ide jovok, mindenkeppen! :)

    Ma a Corvin teton voltam, delutan 5-tol naplementeig. Allati klassz zene szolt, es arra gondoltam, veled es Pillaval szetetnek oda is elmenni. Pilla posztolt egy berlini rooftop videot par hete, orulten tetszett! Ez a mai este nagyon hasonlitott ra. Teljesen elkapott a hangulata. Menjunk kozosen, meg augusztusban, ha birunk!

    VálaszTörlés
  3. Nem tudtam, hogy nekem is lehet ilyet (tekintve, hogy még csak kezdő blogger vagyok, és amúgy is van egy olyanom, hogy 'elutasítástól való naaaagyon nagy mértékű félelem' :)), de a tóparti pikniket szuper ötletnek tartom, és ezentúl én is igyekszem majd kezdeményezni.

    Ezen a hétvégén pl. szabad vagyok, úgyhogy ha valakinek van kedve beülni valahová (pl. Gozsdu udvar), én állok elébe.

    VálaszTörlés
  4. Ja:)
    Ezt a mondatot mondjuk nem értem, hogy nem tudtam, hogy nekem is lehet ilyet, mert mindenkinek lehet mindent:).

    De én kezdeményezésügyileg nem (csak) a blogszférára gondoltam, hanem bármilyen IRL ismerősökre, barátokra:). Gyanítom egyénként, hogy ez a 'bárki ráér bàrmikor bármire' ez nem olyan hatékony, mint az, hogy egy konkrét ismerőst elhívsz egy konkrét programra.

    VálaszTörlés
  5. én pontosan értem... és ha megvan még a tavaly decemberi blogtali, ahol tökre szorongtam emiatt, meg az 'úristen, holtfáradt leszek, úristen, mi lesz az első benyomással, úristen, sokan vannak, úristen, igyunk akkor bort, ja, nem kellett volna, de már mindegy', akkor valahol el lehet képzelni kívülről :D

    aztán az ember rájön, hogy hülyeség ^-^

    VálaszTörlés
  6. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  7. Ilonkának meg nekem talán abban van szerencsénk, hogy nagyon nyitott személyiségek vagyunk, lazák, spontának, de tény, hogy egymást leszámítva, ahol kb. fele-fele arányban kezdeményezünk, mindenki másnál, barátok, bloggerek, haverok, nekem kell nyomulni. Mármint a kell az nem úgy kell, de mégis, értitek, na. :-)
    Szóval csak bátran!

    VálaszTörlés
  8. Oké, oké, értettem, majd igyekszem feszegetni a határaimat. :)

    Jóval a blogom megnyitása előtt (most utána is néztem, 2015. márciusában) amúgy már ajánlottam egy programot gyömbinek, pár hónapja pedig Pillát is hívtam a Könyvfesztiválra (jó, tudom, ennél azért jobb helyre is hívhattam volna :D), szóval ne mondjatok le rólam, nem vagyok teljesen reménytelen. ;)

    VálaszTörlés
  9. hát, nekem a múltkori nyafim pont amiatt volt, mert tízből tízen nem akartak/tudtak velem szocializálódni. Meg van, akit már nem hívok, mert rendszeresen megbeszélem, de problémás időbeosztásilag, úgyhogy általában lemondom a munkát miatta, majdpedig mégsem találkozunk és akkor én meg még dühöngök is, hogy otthon is ülök meg mínusz 5-10e forintál is tartok :P Úgyhogy van, akivel már fel is adom :P
    Én hívni szoktam többnyire, amikor épp olyanom van, csak néha kiborulás van, amikor mindenki egyszerre antiszoc, nyaral vagy szül gyereket.

    VálaszTörlés
  10. én meg pont olyan vagyok, hogy nálam kell nyomulni :)
    és nem azért, mert nem akarok találkozni, hanem mert... nem tudom :(

    VálaszTörlés
  11. Én is úgy részt vennék egy blogger találkozón, de sajnos a sponteneitás nálam nem opció. :(

    VálaszTörlés
  12. Jelentkezhetek en is?;) (amugy tokjo ez a tumblr oldal amit belinkeltel)

    VálaszTörlés
  13. introvertált embereknél máshogy működik. sajnos, azért sokan azért magányosodunk el annyira, mert az extrovertáltak nem értik, miért olyan nehéz kezdeményezni. :(

    http://www.stylemagazin.hu/hir/Hasznalati-utasitas-introvertalt-emberekhez/15746/keresd-a-not/eletmesek/?&article_page=1

    VálaszTörlés
  14. azt persze nem tudom, a te környezetedből mennyien valóban introvertáltak, és mennyien vannak azok, akik tényleg csak lusta szarok. :)

    VálaszTörlés
  15. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés