2016. szeptember 12., hétfő

Dzsízösz

Nem tudom elmondani, milyen nagy szükségem lenne egy személyi asszisztensre. Én borzalmasan szétszórt vagyok, nem bírok ennyi mindent megjegyezni, fejben tartani, elintézni - és akkor még egy percet sem készültem az óráimra vagy tanítottam. Én vagyok az az ember, aki rájön, hogy mindent fel kell jegyeznie, ha nem akarja, hogy a feledés homályába tűnjön a sok megjegyeznivaló ügy, majd teljesen elfelejti, hogy hova írta fel, illetve hogy egyáltalán feljegyezte. Káosz. Szerintem felelőtlenség volt osztályt adni nekem.

10 megjegyzés:

  1. Reflux (csakhogy ha már nekem olyan sok örömet okoz a blogod én is valamivel segítsek):
    1. Salvus víz. Valóban enyhén sós, próbáld ki meg lehet szokni. Este és reggel pár kicsi korty, vagy pl. éjjel mikor arra a bizonyos torokfájásra ébredsz.
    Szerintem annyira jó a hatása hogy megéri a sós íz. Messze nem olyan sós mint egyéb gyógyvizek (Hunyadi, Mira).
    2. Élelmiszerek amik sajnos ártanak: mindenféle zsíros, a kávé, a csoki (sajna) és a tejtermékek. Utóbbiak azért mert a kálciumbevitelre a gyomor elkezd mégtöbb savat termelni, így bár hirtelen enyhülést hoz de rosszabbítja a dolgokat.
    3. Este nem szabad enni, hogy tutira végezzen a gyomor az emésztéssel mire lefekszel.
    4. Kicsit emelt mellkassal való alvás, párnák segítségével. Kb. 2 hét amíg az ember megszokja, utána nagyon jó.
    5. Aszpirin és a mindenféle pezsgőtabletták szintén sokat ártanak.
    6. Gyógyszerben a Gaviscon folyadék ami szerintem a legjobb, de örökre azt sem lehet szedni.
    7. Étkezések (főétkezések) előtt 20-30 perccel hideg kamillatea pici kortyokban. Szintén csodát tesz de nem máról holnapra.

    Összefoglalva: ha TÉNYLEG refluxod van, rá kell szánni 4-6 hét komoly diétát, odafigyelést és utána szép lassan mindenre vissza lehet térni (kávé, tejtermékek, stb.) Jó sokáig rendben leszel de sajnos tavasszal-ősszel az emésztőrendszeri betegségeknek szezonja van, tehát még előjöhet.
    Szóval nem kell örökre diétázni csak az elején.

    Kivizsgálásra gasztroenteorológiára kell menni, valszeg csinálnak Helikobakter tesztet vérből, és ha ez negatív (vagy félő hogy már vannak felmaródások a nyelőcsöveden) akkor gyomortükrözést szoktak csinálni. Az nagyon kellemetlen de túlélhető.
    Hát kívánom hogy helyrejöjjél gyorsan.
    És amúgy is drukkolok neked a dolgaidhoz és nagyon élvezem a blogodat (jó hogy nem hagytad abba).
    Üdv.
    Ella.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezer köszönet! Nagyon igyekszem. Kivégeztem ma az ithon lévő csokit, h ne legyen vele több gond. A többi menni fog. Veszek Salvus vizet is holnap.

      Törlés
  2. Bullet journal. És akkor tudod, hova írtad. Működik.

    VálaszTörlés
  3. Én tavaly visszatértem a klasszik filofaxhoz a.k.a. gyűrűs kalendárium, persze ki kell nyitni, hogy megnézze az ember, mit írt bele - ez a része néha kimarad :D

    VálaszTörlés
  4. Nekem a legnagyobb rettegésem az osztályfőnökség, szerintem én arra képtelen lennék.

    VálaszTörlés
  5. Nekem az a fajta határidőnapló vált be, aminek egy oldala egy nap (így akár egy egész értekezlet jegyzetei is ráférnek). Aztán szépen módszeresen kihúzogatom belőle az elvégzett dolgokat, egyrészt mert jó látni, hogy ezekkel már végeztem, másrészt látom, hogy mi az, amivel még nem.

    VálaszTörlés
  6. Wunderlist appot jó szívvel ajánlom! :)

    VálaszTörlés
  7. Ne is mondd osztályfőnök lettem és a kisfiam most kezdte az elsőt, én annyit mondtam a szülőknek,ha kérnek valamit, ne szóban tegyék,írják le, így kevésbé felejtem el!

    VálaszTörlés
  8. Nálunk a suliban sokan bele akarnak halni, én főleg ebből következtetek, meg hogy rengeteg adminisztrációval jár pluszban, de végülis ha ezektől eltekintünk, akkor biztos izgalmas dolog:)

    VálaszTörlés