2017. május 19., péntek

Fuck the police (pun intended)

Jaaaaj:) és a legfontosabbat nem is meséltem. Tegnap a kórházból hazafelé bementem a rendőrségre. Az osztályomból tűnik el időnként pénz, valaki fosztogatja a többieket, és csak most kezdtük el sejteni, hogy valószínűleg az osztályon belül zajlik a dolog, eddig azt gondoltuk, hogy valaki egy másik osztályból lop. Nagyon gáz, tettem már lépéseket, beszéltem kölykökkel, a meglopott gyerekek szüleivel, a kollégáimmal, a főnökséggel... Nem akarok részletekbe belemenni, de egyelőre nincs megoldás. És mivel most egy egész pénztárca eltűnt iratokkal együtt, azt mondtam az osztálynak, hogy ha legközelebb bármi történik, bevonom a rendőrséget is. Nem tudom, hogy ez hogyan működik, úgyhogy tegnap bementem, és kértem, hogy adjanak tanácsot, mit érdemes tenni egy ilyen helyzetben, van-e értelme őket bevonni. 

Szóval bementem, és beszéltem valakivel, aki azt mondta, van arra lehetőség, hogy valaki tőlük kijön, és egy osztályfőnöki óra keretein belül tart egy kis előadást a gyerekeknek arról, hogy mit érdemes tudni egy ilyen helyzetről, mi történik, ha ők nyomoznak egy ilyen helyzetben, hogyan vonható felelősségre valaki, aki lop, és hogyan előzhető meg az ilyesmi - szóval hogy érezzék az egész súlyát. Ő azt mondja, rendszeresen tartanak ilyen előadásokat, és sokszor már ez is elég, hogy a bűnös betojjon annyira, hogy befejezze a dolgait, de ha mégis folytatódik a lopássorozat, akkor beszélhetünk arról is, hogyan tudnak ők segíteni vagy közbelépni, végső esetben a kezükbe venni a dolgokat.

Szerintem ez szuper ötlet, úgyhogy meg is szervezem, kicsit izgulok miatta, de valamit muszáj lépni. De nem is azért mesélem ezt az egészet, hanem mert bementem, beszéltem a recepcióssal, aki kérte, hogy üljek le, várnom kell egy kicsit, de mindjárt szól egy kollégájának, aki tájékoztat. Nem akartam bemenni, mert ott igen nagy volt a tömeg, úgyhogy leültem a bejáratnál a lépcsőre és méláztam. Már vagy 20 perce ücsörögtem ott, és épp kezdett elegem lenni, mikor kinyílt mögöttem az ajtó, és egy egyenruhás fiatalember állt meg mellettem. Felálltam, rám mosolygott, bemutatkoztunk, és én ott elvesztem. 5 percet ha beszélhettünk, illetve főleg ő, és nem tudom igazából, hogy mivel fogott meg, mert kb velem egyidős lehetett, nem volt nálam sokkal magasabb, kopaszodott, de mégis, teljesen elvarázsolt a mosolya, a kedvessége, a kisugárzása (Pilla szerint az egyenruhája), az, ahogy beszélt. Ha hinnék ilyesmiben, azt mondanám, ilyen lehet a szerelem első látásra. Mialatt beszélt, alig bírtam visszafogni magam, hogy ne érjen fülig a szám, és aztán teljesen kótyagos voltam, ahogy hazafelé sétáltam - nagyon fura érzés volt. 

Értelemszerűen ennyi a történet, hiszen fogalmam sincs, kicsoda ő, a nevét sem tudom (mondta, de hát...), meg hát bizonyára várja otthon a felesége és a 10 cuki gyereke, de mégis szívmelengető érzés, hogy ez megtörtént velem, hogy történhet ilyen velem, hogy lehet valaki ilyen hatással rám. És szerintem értelmezhetem ezt az egészet jelként, hogy újra készen állok az ismerkedésre. Úgyis elhatároztam, hogy IRL találkozom majd a nagy szerelmemmel, és lám, úgy tűnik, simán történhet ilyesmi. 

23 megjegyzés:

  1. Hat azert en nem birnam ki hogy ne nyomozzak kicsit a pasi utan :) Nem tudhatod varja-e a csalad otthon. Tok szuper az ilyen erzes :)

    VálaszTörlés
  2. awww, még ilyen sztorit! :))) méééég ilyen érzéseket <3

    VálaszTörlés
  3. Ha egyenruhaban volt akkor az keruleti kapitanysagon altalaban a rendeszeti allomany tagja. Ha tervezel egy ilyen orat akkor hivatkozhatnal erre a pasira, vagy kerhetned ot erre az orara . Nem emlekszel veletlenul milyen vallapja volt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos a nevemre is csoda, hogy emlékeztem ott és akkor, köd borult az agyamra. :)

      Törlés
    2. Akartam irni, hogy mekkora lenne, ha pont o menne arra a tajekoztatasra ;)

      Törlés
  4. ez tényleg az egyenruha lesz. rám elképesztő hatással tud lenni, tiszta vicc.

    mondjuk mióta a cirkószerelő fiú munkásnadrágja is így hatott rám, picit elkezdtem aggódni :D

    VálaszTörlés
  5. hát, ez nagyon romantikus :)

    (aztán majd egy kedvenc parti helyeden összefuttok, te nem ismered fel, de ő téged igen, fröccsöztök, kiderül, hogy álruhás újságíró volt, aki épp a rendőrség mindennapjairól írt oda frissen beépülve...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem szerintem maradjon rendőr egy nyomozó munkája szerintem tök profi (Magyarországon is nem csak a flmekben).

      Törlés
  6. +1az egyenruhának :) nekem soha nem volt ilyen fétisem, de amikor meglátom Katonát beöltözve... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A ferjem rendor, inafom egyenruhaban. Tavalyig en is az voltam, civil ruhas. Azota atmentem tuzoltoekhoz, egyenruhas lettem, es a ferjemen is ugy latom bezsongatja az egyenruha...o se kutya benne 😂😂😂

      Törlés
  7. Apukám tűzoltótiszt, így kvázi egyenruhások között nőttem fel.

    VálaszTörlés
  8. De szép történet. Szeretném ha folytatódna...

    VálaszTörlés
  9. Juj, de jó, jó volt olvasni, hogy is mondjam, olyan, olyan .... napsugaras

    VálaszTörlés
  10. Még az is lehet, hogy este mesélte a barátjának, hogy: te, ha tudnád micsoda nővel találkoztam ma
    😃😃

    VálaszTörlés
  11. igen, tuti az egyenruha. :) nekem mindkét szülőm katona volt, a férjem is az, és én rendesen mindig elérzékenyülök, ha bemegyek a laktanyába, és látom azokat a szép sudár legényeket egyformában. :D szerencsére tini koromban immunis voltam rá és nem csináltam semmi hülyeséget.

    nagyon örülök, ez a sztori még nekem is feldobta a napom :)

    VálaszTörlés
  12. Az egyenruhások közül rám csak a tűzoltók vannak hatással :D a többiek semlegesek. De olyan szép tűzoltó fiúkat láttam, hogy jaj... Mindent a szemnek persze :D

    VálaszTörlés
  13. Csatlakoznék, Kecskeméten jártam a katonai reptéren tegnap munka ügyben és mikor megjött egy kisbusznyi katona, akkor mondtam is a kollégáknak, hogy mostaztánkvagyorsanvigyetekinnen, mert nem vállalom a tetteim után a felelősséget. :D

    VálaszTörlés
  14. Érdekes, de rám így soha nem hatott az egyenruha, pedig ugye tűzoltók közt sokat voltam. Inkább büszke voltam apára, hogy ő is odatartozik és milyen fontos a hivatása.
    Jó, oké, én eleve nem vagyok egy pasinézegetős, szédülös lány. 36 éves létemre eddig egy ilyen hűha élményem sem volt mint Milonkának.

    VálaszTörlés
  15. Öcsém katona, és először nagyon megdöbbentem, milyen jó pasik vannak 😮
    Az igazán jó pasi viszont sima fehér pólóban is az, úgyhogy igyekszem őket elképzelni abban is, és van, aki így már kiesik 😁

    VálaszTörlés
  16. Nyilván a srác kisugárzása fogott meg. Az egyenruha csak rátett egy lapáttal. 😶 🤴 Izgi!

    VálaszTörlés