2017. május 19., péntek

More life

Tegnap ugye nem dolgoztam, sőt, végül betegszabit sem kellett kivennem. Ma viszont rengeteget, volt egy pontja a napnak, mikor egyszerre kellett volna bent ülnöm felügyelni egy vizsgán, SOS javítanom kellett volna egy másikat, hogy gyorsan készen legyen az idegennyelvi része, és egy kollégám haza tudja vinni javítani a többit, és közben kiírtak helyettesíteni is. Aztán kiderült, hogy csak félreértés, de amilyen elvárások vannak időnként, komolyan elgondolkoztam, hogy hogyan fogom ezt a hármat egyszerre kivitelezni. Na mindegy, nem annyira érdekes, csak kissé szürreálisnak éreztem. Aztán elmentem edzeni, meghallgattam közben egy csomó zseni zenét és minden a helyére került.

Aztán itthon csináltam magamnak vacsit. Nyílt egy új, modern, csilivili hentes hozzánk nagyon közel, benéztem tegnap, hát ott minden kapható, ami szem-szájnak ingere, de olyan cuccok, amiről én nem is tudom, hogy micsodák (meg amúgy lehet, hogy nem is akarom tudni). Hosszas gondolkodás után igen kreatív módon vettem egy csirkemell-filét, és ma egy részét megsütöttem vacsira salival, a maradék meg a holnapi ebéd lesz, anyuék is nálam menzáznak majd. Nem olyan sokszor eszünk együtt, de hétvégén szoktunk azért. Olyankor (már így nyáron) varázsolok a teraszon terülj-terülj asztalkámat, felbontok egy üveg bort, és akkor hosszasan, olaszosan ücsörgünk.

ez a ma esti szitu volt

Ezt a Kislaki Matacs Chardonnay-t a Lidl-ben találtam, és szívem-lelkem nyitva állt, nagyon akartam szeretni, de nem. Pedig gyönyörű a címkéje, imádom a nevét és az ára is korrekt volt, de nekem túl testes, túl muskotályos, a rossz tokaji borok jutnak róla eszembe. Szeretek kísérletezni, és elég jól el szoktam találni a saját ízlésem, de rég nyúltam így mellé borral. 

Tudjátok, meséltem, van a Spotify-nak ez a fícsöre, hogy minden hétfőn összeállít neked személyre szólóan egy válogatást azok a zenék alapján, amiket hallgatni szoktál. Szerintem egy a fícsör egy csoda. Főleg azért szeretem, mert egy csomó olyan zenét szokott mutatni, amiket nem ismerek, és tényleg bejönnek. 

És most ez, hát ah, mindenhez jó: bicajozáshoz, duna-parti naplementéhez, piacramenéshez, súlyzók emelgetéséhez stb. Nagyon szeretem. 

6 megjegyzés:

  1. olyan klasszak ezek a tanyerok, honnan szerezted be oket?

    VálaszTörlés
  2. Én mindig nagyon várom hétfőnként a Spotify listákat, és esküszöm szinte még soha nem volt olyan, amelyik tetszett volna.. Nem értem, úgylátszik nem elég hallgatni a kedvenc zenéidet, playlisteket gyártani belőle, hanem kedvencelgetni is kellene, hogy megjegyezze miket szeretek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem kell semmit kedvencelgetni, még csak playlisteket sem kell gyártani, mert elvileg mindenképpen követi a zenehallgatási szokásaidat és megjegyzi a stílusodat. Lehet, hogy nagyon változatos a stílusod, vagy még nem hallgattál elég zenét(?)
      Nekem is jókat állít mindig össze, imádom.

      Törlés
    2. nem tudom, mi a titok. az exemnek is nagyon gáz zenéket ajánlott mindig, nekem viszont 90%-ban eltalálja az ízlésemet. szerintem hallgasd sokat továbbra is, hátha megtanulja, mit szeretsz.

      Törlés