2017. július 4., kedd

Running errands

Reggel elmentünk anyával a piacra, sántikálva mindketten, mert a térdtörés után még nem az igazi a lába, nekem pedig fáj még  lábam a lábujjam miatt. Anyának van banyatankja, tudjátok, ez a kerekeken guruló, magad után húzható táska, és el kell mondanom, hogy óriási találmány, mert egy csomó mindent vettünk mindketten, de cipekednünk így egyáltalán nem kellett. Az egyik ős kofa, aki mindkettőnket ismer, de még együtt nem látott minket, megkérdezte tőlem, mikor odaértem, anya meg állt a hátam mögött, hogy ő a nagymama? Mondom, nem, anya. Ezt mondjuk úgy, hogy idén 40 éves leszek, erősen bóknak veszem, főleg úgy, hogy nekem van a legcsinosabb, legfiatalosabb 74 éves anyukám a világon. Sétáltunk hazafelé, nagyon szép a város így nyáron, és annyira durva érzés volt, hogy kedd délelőtt van és nem kell dolgoznom - sőt holnap sem, meg azután sem. 

Utána elmentem mosogatógépet nézni, illetve igazából a fejemben volt, hogy mit szeretnék, mert a múltkor már megnéztem a Media Markt kínálatát, és tulajdonképpen kinéztem egyet, egy nagyon szép, inox, rendkívül halk, minden tekintetben csodálatos és modern darabot. De most elmentem itt a városban, és úgy döntöttem, nem szarozok tovább, megrendeltem és kifizettem. Ez azzal jár, hogy mivel holnap ki is szállítják, elkezdhetem a projektet, és további döntéseket kell hoznom a konyhafelújítással kapcsolatban, de majd határozott leszek, gyorsan túl leszek rajta és szebb és praktikusabb lesz a konyhám. És onnantól sokkal kevesebbet kell majd mosogatnom és sokkal kevesebb vizet használok majd.

Délután elmentem a fodrászomhoz, akinél még nem született meg a baba, de sokkal csendesebb volt, mint szokott, gondolom, nagyon izgul. Levágta a hajam, kicsit szurkoltam, hogy majd csörög a telefonja és elrohan, otthagyva engem félig levágott hajjal, de végül minden rendben volt. Megint tökéletesen az történt, amit kértem, egy centivel sem vágott többet, csak szép egészségesre megigazította a tincseimet. Már majdnem olyan hosszú elöl a hajam, mint a többi tincs, és nagyon tetszik, úgyhogy egy darabig nem lesz frufrum. 

9 megjegyzés:

  1. Megkérdezhetem, milyen mosogatógépet vettél? Pont most akarok venni én is, a régi 15 év után megadta magát, javítani már nincs értelme, pontosabban nem gazdaságos.
    Egyébként meg a lányok legjobb barátja nem a gyémánt, hanem a saját autó meg a mosogatógép és persze a robotporszívó is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kutatásaim arra engedtek következtetni, hogy Bosch tuti választás, ha mosogatógépről van szó, valamint nekem csak 45 cm széles helyem van, szóval ő lett a befutó: http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_bosch-sps-53-e-18-eu-mosogat%C3%B3g%C3%A9p-1192361.html

      Törlés
    2. Ilyenem van, nagyon jó választás, szuper kis gép. Mióta megvettem sokkal jobban szeretek főzni és sütni, mert nem kell azon agyalni mennyi mindent kell utána mosogatni. :)

      Törlés
    3. én is a Bosch-ra voksolok. közel hasonló típusunk van (nagyobb), és igen szeretjük.

      Törlés
    4. Köszi Lányok! 15 év alatt, a kimúlt Electroluxomat kizárólag a gyors programmal használtam, ami 60 fokon mosogatott, tökéletes eredménnyel. Tányérok, poharak, evőeszközök mosogatasahoz elég 45 fok? Milyen hosszú a normál program ezen?

      Törlés
    5. Nekem fogalmam sincs:) de azt írják, hozzáigazítja a koszossághoz meg az edények mennyiségéhez az időt, a vízmennyiséget meg az intenzitást. Sztem okosabb mint én;)

      Törlés
  2. http://dolcevitakonyha.hu/index.php/kiegeszitok/bevasarlo-kocsi/gimi-valentina-senso-bevasarlokocsi-huzhato-50l-30-kg-fekete.html

    Modern banyatank

    VálaszTörlés
  3. Szerintem a legjobb tabletta, nagyon szepen mosogat és messze a legjobban ez éri meg és vasárnaptól akciós lesz az Aldiban. Van egy olcsóbb változat is, de szerintem messze nem olyan jó mint ez. https://www.aldi.hu/hu/kinalatunkbol/akcio-20170709-tol-0712-ig/reszletes-oldal/ps/p/alio-mosogatogptabletta-power-1/

    VálaszTörlés