2017. augusztus 20., vasárnap

Modern technology


  • Tegnap elromlott a kávéfőzőm, nem pumpálja el a vizet a kifolyóig. Vigasztalhatatlan vagyok. Annak idején anyuéknak is vettem, de alig használják, mert továbbra is a kotyogósban főzik a kávéjukat, csak nagy ritkán főznek maguknak 'gyors kávét', főleg, ha csak egyikük inna épp, szóval amíg az enyém rossz, áthozhatom, és tudom azt használni, de hát na. A Nespressonak van már olyan szolgáltatása, hogy ha rendelsz kávét, a futár elviszi a használt kapszuláidat, ennek nagyon örülök, hogy nem kell külön becipelnem Budapestre, mint eddig - bár kint már 2011-ben az volt, hogy a szelektív szemétgyűjtőnél külön földalatti tartály volt elhelyezve a kapszuláknak. Nagyon sok szemetet gyártunk a kapszulákkal, és ha már így van, fontos, hogy újrahasznosítsuk őket. Mindenesetre kérem vissza a kávéfőzőm. Már néztem megszerelős youtube videókat, de még nem jutottam semmire. Egyébiránt nagyon remélem, hogy most akkor nem az következik, hogy elromlik a tévém meg a mosógépem meg a laptopom meg a vasalóm is (mondjuk vasaló nélkül pont tudnék élni). 
  • A mosogatógép zseniális, én sosem tudnám ilyen csillogó tisztára elmosogatni a dolgokat, ráadásul rengeteg időt megspórolok vele. Mindig rend van a konyhában, hiszen ha valamit használok, egyből bepakolom a gépbe, így nincsenek útban, meg szem előtt a koszos edények. Az volt a használati utasításban, hogy nem kell víz alatt elöblíteni a cuccokat, csak a nagyobb ételdarabokat kell letolni a tányérokról, mert a gép elintéz mindent, szóval tényleg, alig van bármi, amit el kell mosnom. Mondjuk amikor a tesómék megvették az övéket, akkor mesélték, hogy most már nem azon veszekednek, hogy ki mosogasson el, hanem hogy ki pakoljon ki a mosogatógépből. És hát ezt már én is megfigyeltem, hogy nem pakolódik ki magától, úgy tűnik, a Bosch sem tökéletes. 
  • Az autót is nagyon szeretem, ezzel egy élmény furikázni, mondjuk én a régit is nagyon szerettem vezetni. Őszintén szólva, most kicsit megértem azokat az embereket, akik mindenhová kocsival mennek, mert kényelmes, hogy ott áll a ház előtt, és bármikor csak belerakom a fenekem és huss, de persze én továbbra is tudatosan főleg bicajozom meg tömegközlekedek. Olvastam a teszteken, hogy annak ellenére, hogy ez egy normál, benzines autó, iszonyúan halk, és tényleg. Ha benne ülsz, nem hallatszik, hogy jár a motor. Ezzel csak annyi a baj, hogy a múltkor majdnem elütöttem egy pasit, mert simán kilépett elém, és már másokon is láttam, hogy meglepődnek, mikor odaérek, és felém nézek, mert gondolom, a fülükre támaszkodva nem számítanak rá, hogy jön egy autó. Szóval kicsit stresszes, hogy figyelgetni kell a gyalogosokat az út szélén, hogy mikor veti elém magát valaki, de hát nem autózhatok úgy, hogy közben folyamatosan dudálok. 
  • Tegnap az egyik barátnőnk mesélte, hogy látott a villamoson egy csávót, aki a telefonján egy applikációval horgászott. Rendesen úgy csinált a telóval, mintha horgászbot lenne a kezében, bedobta, majd egy idő múlva jelzett a telefon, hogy kapás van, valahogy kifogta, és akkor látszott a képernyőn, hogy milyen halat fogott, mekkora a mérete, súlya stb. Ez egy igazán hiánypótló app.

11 megjegyzés:

  1. Ha felhívod a nespressot, küldenek futárt a gépedért, és a javítás idejére küldenek cseregépet. (Legalábbis a mi garanciás gépünk javításakor így volt)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de ez egy 2009-es gép, nem garis:(

      Törlés
    2. Azért egy telefont megérhet..
      Illetve azért is megérhet egy hívást, mert nekem éppen most szóltak, hogy kedvezményesen vehetek gépet ebben a hónapban.
      Lehet hogy neked is tudnak valamit felajánlani..

      Törlés
  2. Re kavefozo: Bocs, ha "state the obvious" : vizkooldoval atnyomtad mar? Nekem egyszer csinalt ilyet a gepem, (az enyem Krupp), talaltam valamit a neten arrol hogy kell kitisztini es hey presto, azota kutya baja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Át, igen, ez volt az első, meg amúgy is szoktam néhány havonta, sajna nem ez a gond.

      Törlés
  3. Tanácsos azért a zsír nagyrészét letörölni az edényekről, a legtöbb mosogatógép- halál amiatt van ( a szerelő szerint) , hogy a csöveken megtapadt zsíron összegyűlik a kosz és a gép bedugul. Én épp most voltam kénytelen újat venni emiatt, mert valami okból ez szinte javíthatatlan.
    És egyetértek, legjobb találmány a mosógép mellett (naná hogy egy nő találta fel...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanez volt nalunk is, Trisóval érdemes max hőfokon időnként átmosni. Az enyémet még sikerült megmenteni. A hőfokszabályzót teszi tönkre egyébként és azt baromi drága javítani.

      Törlés
  4. Nekem is kb. 5-6 éves a Nespresso gépem, és 1-2 éve elromlott, ugyanez volt a gond: nem pumpálta fel a vizet. (gondolom ahhoz elég rutinos Nespressos vagy már, hogy azt tudod, hogy ha úgy próbálsz kávét főzni véletlenül, hogy kifogy a víz, a tető előre-hátra tolásával lehet felpumpálni a vizet és megjavul). Egy ismerős univerman pasi megszerelte nekem a tesómmal egyetemben, meg nem mondom hogy, de valami banális dolog volt, amihez alkatrész se kellett. Azóta szuperül működik (amúgy sose vízkőoldóztam, csak minden kávé előtt és után tiszta vizet nyomok). Szóval valami enyhén műszaki beállítottságú férfiemberrel szerintem érdemes lehetne ránézetni.

    VálaszTörlés
  5. Ó, remélem egyszer nekem is lesz mosogatógépem ebben az univerzumban, semmi mást nem utálok annyira, mint mosogatni! Mondjuk előbb egy saját lakás lenne jó, de ha már az ember kíván, akkor kívánjon nagyot :)))

    Én mindig csak negatív dolgokat hallottam amúgy eddig a mosogatógépről, meg hogy csak nagy családoknak ideális, két főnek nem, erre annyira jó olvasni pont az ellenkezőjét Tőled, hogy csuda! Teljesen felvidultam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Korábban én is így gondoltam, mígnem egy mosogatógéppel ellátott lakásba költöztünk párommal. Igaz, hogy két teljes étkészletünk van, mert viszonylag lassan telik meg a gép (illetve nem is kicsi), de még így is teljesen megéri. :) :) (gyorgyi1987 voltam)

      Törlés