2017. december 25., hétfő

Sweater weather

Na de a tegnapi nap!

Mindössze öt órát aludtam, mert éjjel meg kellett beszélni a barátaimmal a világ dolgait, és aztán reggelre beállítottam az órát, mert tudtam, hogy egész nap nagyon kell majd pörögni. Elvittem a sógornőmet meg a gyerekeket bevásárolni (kellemes meglepetésként nulla tömeg volt), aztán sütöttem Jamie-féle sültcsirkét, meg gravy-t hozzá, kicsit takarítottam, ajándékokat pakolásztam, majd megjött a 11 fős kis hadsereg, és hát velük csak imádni lehet a karácsonyt. Mikor késő délután kissé túlpörögtek, akkor beraktam a Reszkessetek betörőket, és lehetett kicsit pihenni. És gondolhatjátok, hogy egy ilyen intenzív nap után azt sem bánom, hogy este egyedül maradok. Egyébként, ha emlékeztek, pont egy éve, karácsony este került kórházba anyu törött térddel, ami sokként ért mindannyiunkat, mert hát nekünk anya a család középpontja. De újra visszatért a világ rendje. Mi felnőttek már nem ajándékozunk, illetve csak jelképesen, a gyerekek szoktak apróságokat kapni, illetve én a két kiscsajnak szoktam venni valamit, most egyen kapucnis pulcsikat kaptak, a fiúkat már harmadik éve moziba viszem, és most is. 

Ma meg sokáig aludtam, salátát ebédeltem a csirkéhez, majd elvittem a kutyát a ligetbe. Olyan meleg volt, hogy a kezemben vittem a sálam meg a kesztyűm, de legszívesebben a kabátom is levettem volna. Gyönyörűen sütött a nap, tökéletes tavaszi időjárás volt, nem tudom, mikor láttam ennyi embert a parton. A kutty némileg el volt kenődve, mert nem engedtem bele a Dunába, pedig ő a mínuszokban is úszna, utána viszont napokig behordja a sarat, és folyamatosan takaríthatok utána. Valamelyik nap leültettem, fogtam egy ollót és levagdostam a lenőtt tincseket a lábairól, hogy kisebb tappancsnyomokat hagyjon. Ezt egy darabig hagyta, majd nemes egyszerűséggel elém hányt (erről Mici macskája jutott eszembe). Ennél, azt hiszem, nem nagyon nyilváníthatott volna egyértelműbb véleményt. 




nagyon tetszett ennek az autónak a színe

Aztán hazavittem őt, felfújtam a bicajom kerekét és elmentem tekeregni, amihez sajnos nem öltöztem elég melegen, meg kesztyűt sem húztam, de így is nagyon jót tett testemnek, lelkemnek. 

És mutatni akartam, hogy van az a két barátom, akiknek nyáron volt az esküvőjük, és olyan ajándékot kaptam tőlük, hogy muszáj megmutatnom. 





A receptkönyvecskét SK csinálták ők ketten, a lány rajzolta a borítót, a férje pedig megszerkesztette és kinyomtatta, szerintem zseniális. A télapó egy ceruza, a szarvas pedig egy ceruzahegyező, azt mondták, én jutottam róla eszükbe. Én szerintem nagyon jól tudok ajándékot választani, de meg szoktam venni, nem erősségem, hogy SK elkészítsem, és hát ez most nagyon, nagyon magasra teszi a mércét. Egy csomószor előveszem, és csak nézegetem őket, annyira tetszenek.

És nem mondtam, de nyilván nagyon boldog karácsonyt kívánok mindenkinek. 

4 megjegyzés: