2018. június 4., hétfő

last minute pre-holiday blues

A múlt héten nagyon fegyelmezetten jártam edzeni és dolgoztam mellette sokat, de így is találtam rá időt esténként, hogy segítsek az egyik barátnőmnek lektorálni egy szakmai szöveget, találkozzam Katával, vagy fetrengjek a kanapén a pasimmal. Hétvégére viszont nagyon elfáradtam, és nagyon vártam, hogy végre aludhassak, ne kelljen mindig rohanni valahova, és kizárólag olyasmiket csináljak, amihez kedvem van.

Péntek este találkoztam a lányokkal a  (volt) törzshelyünkön, és elképesztő, hogy még nincs június sem, de még éjfélkor is egy szál rövidnadrág (bocsánat: skort)-pólóban ültem a teraszon egy fotelben a csajokkal meg a fröccsömmel együtt. Az utóbbi időben megint elkezdtem cigizgetni, ha iszom, pedig már egy jó ideje nem, de most ugye megint nyáááár és freeeedom, de valamelyik nap annyira rosszul estek az előző este elszívott cigik, hogy elhatároztam, hogy ez baromság (nyilván), és az a furcsa, hogy azóta tök jó érzés, hogy nem gyújtok rá. És így akkor nem is értem, hogy eddig miért erőltettem, mert tulajdonképpen kellett. Végül 1 körül kerültem ágyba, és szombat reggel megint tökéletesen kialvatlanul, órára keltem, mert aztán a pasimmal találkoztam Budapesten, hogy a felújítás előtt egy kicsit összerázzuk a lakását, ahova frissen beköltözik, és ahol szerintem nekem is jut majd egy fiók. Én most láttam először (már a lakást), picike, mégis praktikus és pont nekünk való. Iszonyúan izgi, hogy lesz ezentúl Budapesten is haszienda, ahol tudunk bandázni, méghozzá mindössze pár percre a Margit hídtól, aminél tökéletesebb helyszínt el sem tudok képzelni. 

Aztán pedig voltunk enni a Khan-ban, amit továbbra is verhetetlennek találok, ha ázsiairól van szó (a nyári tekercsük valami elképesztő nyár-íz), pihiztünk, filmeztünk és aludtunk. Vasárnap meg hasonlóan voltunk (in)aktívak, aztán később ő elment egy focimeccsre, én pedig találkoztam Pillával és Clarával a Pagonyban, ami hiánypótló volt, és most, hogy többet leszek Budapesten, szeretnék sokkal több ilyet. Aztán találkoztunk megint, és hazaautóztunk hozzám, kb megdögönyözni a kuttyot meg aludni. 

Az a baj, hogy én már annyira nyári szünet üzemmódban vagyok, hogy vasárnap alig bírtam elhinni, hogy hétfőn nekem dolgoznom kell majd. Amúgy minden oké a suliban, ha már ott vagyok, tudom a dolgom, és csinálom, mint a kisangyal, de reggel bemenni, odakoncentrálni, és nem azon fantáziálni, hogy mi minden mást csinálhatnék, ha nem a 35 fokos tanteremben feleltetném a gyerekeket a jobb jegyért, na az nem könnyű. Múlt héten nem egy órát tartottam úgy, hogy kivittem az osztályomat a partra, és belelógattuk a lábunkat a vízbe, mert máskülönben reménytelennek látszott, hogy bármi értelme legyen benntartani őket a 7.-8. órában. Egyébként azok az órák tök jók voltak. És azt is csak halkan mondom el, hogy bemásztam az osztályommal együtt egy ezer éve üresen álló, elhagyatott, beriasztózott épületbe, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen belülről, ők meg már jártak bent. Avagy sulis kalandjaink.

És vennem kellett banános Body Shop termékeket, de nagyon régen nyúltam ennyire mellé, sajnos annyira förtelmesen erős műbanán, hogy a pasim megkért, hogy ha vele vagyok, légyszi inkább ne ezt használjam, és az az igazság, hogy lehet, hogy akkor sem ezt kenem majd magamra, ha egyedül vagyok. Pedig mikor megvettem, még tetszett. 

Ez pedig egy tipikus nyári ebédem, ha egyedül vagyok (plusz só, bors, olívaolaj, parmezán, forró sütő 12 percig), annyira csak a zöldséget-gyümölcsöt kívánom, esetleg a halat, semmi mást.

3 megjegyzés:

  1. awwww, de jó a lakásozás <3

    Nekem általános iskolában az volt az egyik kedvenc matekórám, amikor bombariadó volt és el kellett hagyni az épületet, de nekünk is vagány menő tanárnénink volt és levitt minket a kb 10 percre lévő dunapartra és nem csak ott ácsorogtunk x méterre az iskolától, mint a többi gyerek. Annyira jó emlék <3
    Nekik is biztos megmarad szép emléknek ez a fajta óra :)))

    VálaszTörlés
  2. Ilonka, en sose kommentelek ide, de most megtorom a jegyet, mert szeretnem veled megosztani az egyik kedvenc youtube csatornamat: https://www.youtube.com/channel/UC3Q4UGkWGvBZtTodFI01Ntg
    Ez a nő eszmeletlenul nőies, 5 gyereke van és énekesnő, es mindezt olyan egyszeruen es magatol ertedoen adja elo, semmilyen nagyzolas nincsen benne!

    VálaszTörlés