Végül meggyőztem hétfőn Danit, hogy menjen el Anyuékhoz egy napra és aludjon is ott. Mostanában retteg, hogy nekünk biztosan mindenféle kalandokban van részünk, míg ő nincsen velünk, és ő így mindenről lemarad (Ne csináljatok semmi izgalmasat, amíg nem vagyok itthon!). Levittem őt délelőtt Vácra, nagyon durva forgalom volt, másfél óra alatt értünk le, pedig max egy óra szokott lenni. Anyuék nagyon várták őt, óriási játékban volt, mikor ott hagytam, csak egy gyors puszira volt ideje. Ráadásul a bátyám is átment hozzá délután és lementek a Dunához csúzlizni, szóval szuperjó napja volt. Ma Apu behozza őt, csak a Nyugatiba kell kimennem. Holnap már megy oviba, meg úszni is.
Mi meg tegnap elmentünk és kipróbáltuk a Blaha Lujza téren lévő Time Out Marketet hogy nektek ne kelljen. Mi Lisszabonból ismertük, ha nem ismernétek, azt kell róla tudni, hogy modern food hall, ahol egy város legjobb éttermei, séfjei és street food helyei egy tető alatt jelennek meg, a helyi konyha mellett mindenféle ízvilág megtlálható Vannak látványkonyhák, bárok, sör és bor, vannak kulturális programok, lehet sport eseményeket nézni. Budapesten ott van a 101 Bisztró (ázsiai), az Anyukám Mondta Encsről (olasz), a Pigrumba (közel-keleti), A Szaletly (magyar), a Canteen by Pesti istván (magyar, házias), a Casa Christa (balatoni), a Bigfish (seafood), a Tuning Burger (street food), M'EAT by Rácz Jenő (mediterrán, tapas), LIRA by essencia (fine dining) és a Hai Nam Pho (vietnámi). Mindenütt van pár előétel, főételek és mondjuk 2 desszert, de összesen kb 10 ételt kínál minden pult. Megrendeled, kifizeted, leülsz, és zizeg a zizegőd, ha kész az ételed. Üdítőt, bort, koktélt, bort mind más-más bárban kapsz. Az egész egy hatalmas, nyitott tér letisztult, dizájnos bútorokkal, az éttermek is jól néznek ki (mind ugyanúgy egyébként), nekem nagyon tetszett. Végignéztük a választékot, minden csodálatosan hangzott, végül 1-1 főételt ettünk, én kacsamájat dióágyon almachutney-val (egy hónapja először kóstoltam húst, nagyon finom volt), Barni pedig cordon bleu-t a Szaletlyből. Viszont sajnos aránylag drágák és elég kicsik az adagok (bár utólag jöttem rá, hogy az enyém tapas volt, és úgy érthetőbb azért). Ha eszel egy előételt, egy főételt és egy desszertet, szerintem az úgy jó lehet, és turistáknak ez maga a gourmé paradicsom (mint ahogy a portugál változata is az volt). Meglepő volt amúgy, hogy alig lézengtek emberek, sehol nem kellett várnunk, igaz, hogy kedd délután volt, és mindenki szuperkedves. Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni.
Összesen két fotót csináltam, a kajafotón pedig eltakarja a lényeget két uncsi zöld levél, haha. Nem lenne belőlem jó influ.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése