2013. november 15., péntek

My life right now

Ma rámszólt egy ismerősöm, hogy kicsit lelkesebben újságoljam már, hogy középiskolában fogok tanítani. Hát, igen, meglehetősen ellentétes érzelmek kavarognak bennem ezzel az egésszel kapcsolatban. 

Tudom, hogy nehéz lesz. Sok lesz. Ma láttam dolgozatokat: a kölykök (főleg a szakmunkásképzősök) konkrétan SEMMIT nem tudnak, úgy, hogy már általánosban is tanultak. Beszélgetni velük, feltételezni hogy megértik amit mondasz, esetleg hogy készülnek, írnak leckét, tanulnak - ááá, dehogy. Magyarul sem tudnak olvasni, szöveget érteni, a véleményüket kifejezni dolgokról, fogalmuk sincs a nyelvtanról. Ráadásul nem érdekli őket az egész: hiszen ők Mucsaröcsögén lesznek bolti eladók, oda meg minek az angol? Szerintem tökéletesen elölről kellene kezdeni velük az alapokat, de nem lehet, mert van tanmenet, és aszerint kell haladni. Tehát teljesen reménytelennek tűnik az ügy. :( Én mindig elképedek, hogy Magyarországon az emberek nem beszélnek angolul, pedig könyörgöm, 300 szóval, jelen idővel, a múlt idővel meg a will future-rel már mindent meg lehet oldani. Hát itt a magyarázat. Ez egy több összetevős, elbaszott történet. 

A barátnőm mondta, és talán klisé, de ha egyetlen gyereknek hatással vagy az életére, már az számít, már akkor megéri. És csak ezzel tudom motiválni magam, hogy hátha... Hátha vevők lesznek rám. Hátha tőlem többet tanulnak mint mástól.

És tudjátok, kellett hogy valami történjen, mert nem érzem magam jól mostanában. Mert van reggel általában 1 diákom, meg délután 4-től 1-2 másik, napközben meg lógatom a lábam - jó, elvagyok, de elmegy mellettem az élet, anélkül hogy igazán dolgoznék, hogy kihoznám magamból a maximumot. Közben nincsen pénzem, aggódom hogy mi lesz decemberben meg nyáron, mikor nem jönnek a diákok, és közben nincsenek rendben a hivatalos dolgaim. Hát tessék, most megkapom. Heti 29(!!!) óra mission impossible, plusz megtartom minden magándiákomat, akiket eddig tanítottam. Nagyon kemény lesz, de nem bánom. Akarom csinálni. És akarom hogy kihívás legyen, akarom hogy fájjon. Plusz lesz pénzem, lesz tavaszi, meg nyári szünetem, és lesz önbecsülésem. 

Közben napok óta fojtogat a sírás, és sírtam tegnap is a barátnőmnek, meg most is potyognak a könnyeim, mert hihetetlen hogy ez az én életem most. Egyedül vagyok, és küzdök, és csinálom. Nincsen pasim, és kilátásom sincsen szerelemre, gyerekre. Pedig ott kellene lennem őmellette, a gyerekünket várni, és boldognak lenni. 

És a legdurvább, hogy egy órája ültem az igazgatóhelyettesnél, és hallottam hogy zizeg a telefonom, megnéztem, és 4 hónap csend után sms jött tőle. Hogy kerestem-e. Visszaírtam, hogy nem. De nagyon vissza kellett fognom magam, hogy ne azt írjam, hogy A KURVA ANYÁD. 

13 megjegyzés:

  1. Mekkora egy @£¥|*~^!(bocs). Ha kerested volna es fontos lett volna ugyis kerested volna megint...mire jo az ilyesmi,en sosem ertettem. De hajra Szilvi, kemeny lesz de jo lesz! Uj impulzusok, uj tapasztalatok, nagyon szurkolok.Igaza van a baratnodnek, mar egy emberert is megeri.

    VálaszTörlés
  2. Jaj, Ilonka, ez kemény lehetett (ivorynak igazai van!)...Viszont figyi, nincs okod bármi miatt büntetni magad ("akarom, hogy fájjon"). A 29 óra plusz magántanítvány elég húzósan hangzik...vigyázz magadra. (Egyébként biztos osztálya válogatja majd, milyen lesz, biztosan lesznek, akik megszeretik az óráidat! nyelvet az egyik leghálásabb dolog tanítani (elméletben - persze nem árt, ha van hozzá motivált tanítvány is...). Nagyon szorítok neked.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Talán az akarom hogy fájjon helyett úgy kellett volna fogalmaznom, hogy I want to feel alive.

      Törlés
  3. Mondjuk a központi tanmenet, ahelyett, hogy autonóm módon működnének az iskolák az egyéni helyzetekhez igazodva, az gáz :( . de azért kitartás, a humorod, az egyéniséged, a kreativitásod mind jól fog most jönni...

    VálaszTörlés
  4. Kitartás!! Én érzem, hogy itt valami jó dolog készülődik! :)

    VálaszTörlés
  5. Rosszat sejtek.
    Az ilyen "kerestél-e"-történet mindig óvatos próbálkozás. Főleg sms-ben, mikor egy sokkal szenvtelenebb/hivatalosabb e-mailt is lehetne írni.
    Verziók: A. Nyígik x hónapja egyedül, nem jött a várva várt életminőségi változás (nyilván nem, hiszen nem azon változtatott, amin kellett volna), és megbánta B. Nem jött össze tercsi-fercsi-kata-klára, és magányos C. Téged ugyan nem akar, de most kezdi el szégyellni magát, hogy hogy intézte ezt az egészet. Ilyenkor barátkozni akar, meg hogy valahogy elsimítsátok az ügyet, és ne kelljen például a következő jelöltnek arról beszámolni, hogy milyen végtelenül szemétláda tud lenni.

    (d. Vagy van az, hogy annyira pszichó, hogy észre se veszi, mennyire gáz egy ilyen sms-t írni, csak úgy eszébe jutott, és bepötyögte. De talán itt csak nem tartunk.)


    Én kb 3 nap múlva írtam volna vissza, hogy "ja bocs, nem" de ezt a fegyelmezettséget már csak két ilyen pofáraesés után, mint a tied, sajátítottam el.
    Eszik ám a kefét ilyenkor ugyanis, trust me.
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fogalmam sincs mi járhat a fejében, mindenesetre azt elérte, hogy megint annyira szomorú vagyok, hogy meg tudnék halni. :( Pedig már kezdtem úgy érezni, hogy van bennem egy lendület, de most huss.

      Törlés
    2. Abszolút ismerem az érzést. Legközelebb ügyelj rá, hogy ne válaszolj azonnal (sőt, lehetőleg inkább másnap vagy később). És nem a játszmázás a lényeg, hanem a folyamat, amikor megállod, hogy nem válaszolsz, és elzárod a témát egy fiókba, és azt mondod, hogy jó, itt van ez az sms/email, de nekem még ma úszni kell menni, vagy tanítani, vagy valamit főzni akartam, és ez RÁÉR. Hiszen őszintén - nem ér rá? Neki is ráért valahogy.

      Törlés
    3. vagy inkább nem is kell válaszolni, b*ódjon meg. mérges vagyok.

      Törlés
  6. Nekem ugyanez jutott az eszembe, amit Trillian leírt. Kérdés, rátalált-e a blogodra, és látja, nélküle is boldogulsz, mindenesetre nem nyűgsz, és nem akarja, hogy túl legyél rajta. Vagymi.. Nekem is ismerős helyzet. Ez is olyan mint a kutya vacsorája..moslék... Felejtsd el! Várható volt, hogy felbukkan, hisz nem kerested.

    VálaszTörlés
  7. Hihetetlen ügyi vagy!!!! Ami a munkát illeti.

    Az sms...hát, nehéz lehet. Csak felborzolja az érzelmeket :(

    VálaszTörlés
  8. Ádámnak van igaza, b...djon meg! Ne engedd, hogy még ezzel is szívja az energiádat. A holnaphoz meg szorítok!

    VálaszTörlés