2013. december 12., csütörtök

Gyógyleves

Mivel Kékleány úgyis kérte, előkerestem ezt a receptemet, és főztem magamnak narancsos-gyömbéres sárgarépalevest, annyi változtatással, hogy a fele sárgarépát lecseréltem sütőtökre. Tettem bele némi csilit is, az majd kizavarja belőlem a bacilusokat. Régen ezt a levest tejjel csináltam, de ma már kerülöm, helyette kókusztejjel lazítható, ha azt szeretnétek hogy krémesebb legyen, bár nekem most az sem hiányzott belőle. Viszont a tányéromba dobáltam apróra vágott hagymát és parmezánpelyheket, amik szépen beleolvadtak a narancssárga levesbe.
Isteni finom, pont ezt kívántam!

Narancsos-gyömbéres sárgarépaleves

1 hagyma
1 gerezd fokhagyma 
fél hüvelyknyi gyömbér 
fél kg sárgarépa
másfél zöldségleves kocka
kókusztej (elhagyható)
1 narancs
fél csili

Picire vágjuk a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a csilit. Kicsi olívaolajon összepároljuk őket, majd mehet rá a darabokra vágott répa. Felengedjük annyi vízzel hogy ellepje, beletesszük a leveskockát (természetesen nálam menőbb gasztroangyalok használjanak házi húslevest), és addig főzzük míg meg nem puhul a répa. Ha megpuhult, botmixerrel turmixoljuk, kóstoljuk, sózzuk-borsozzuk ha kell, majd amikor kész, levesszük a tűzről, kifacsarjuk 1 narancs levét, és elkeverjük benne. 

Adhatunk mellé sajtos (fokhagymás-fűszerolajos) pirítóst, vagy sajtropogóst.




1 megjegyzés:

  1. Ó, köszönöm, nem is vettem észre, hogy olyan hamar feltetted! Egyébként majdnem így csináltam, ahogyan a leírásodban van, hurrá, hurrá! :)

    VálaszTörlés