2014. január 19., vasárnap

Cupcake

Bár nem sokszor kóstoltam, először úgy egy éve New Yorkban, nem volt nehéz megállapítanom, hogy a cupcake nem az én világom. Egy darab piskóta, krémmel a tetején. Én a tészta nélküli sütiket szeretem, a pohárkrémeket, a sajttortát, a jégkrémet, ilyesmit. De anyukám vágyakozott egy muffinforma után, én meg valamelyik nap vettem neki, azzal a feltétellel, hogy ne muffin, ami az én szememben csak egy darab sült tészta, hanem inkább cupcake legyen. Ma megsütöttük, ő a tésztáért, én a krémért voltam felelős. És tessék. 



Cukik, nem? És egész finomak, a tésztába alma van sütve, a krém sajtkrémes, citromos. Én mégis továbbra is macaron rajongó leszek. Kár hogy azt nem tudom megsütni. 

9 megjegyzés:

  1. Hû, ez jól néz ki! :) Egyszer sütöttem cupcake-et, úgy, hogy kivágtam a közepét kúp alakban, és eperszószt töltöttem bele. A tetejére pedig ment a tejszínhab. Próbáld ki töltelékkel! Minitorta. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebbe oda van belesütve az alma! De az eperszósz is nagyon jó ötlet, ki fogom próbálni, köszi!

      Törlés
    2. én olyat csináltam, hogy - az egész Annalight hibája, ő kommentelte be hozzám egyszer a lemon curd-öt -, levagdostam a tetejét és orange curd-ot tettem rá. A tésztája kakaós-diós volt. Nem volt diétás.

      Amúgymeg csak azt akartam kommentelni igazából, hogy de übermenő a pöttyös szalvéta!

      Törlés
  2. hűha, de szuperül néz ki :) én ma megsütöttem életem első tökéletes palacsintáját, tudom, h mindenki szerint egyszerű a palacsinta, de nekem nem ment eddig. de most megvan a tökéletes recept :)))

    VálaszTörlés
  3. én bnőkkel csináltam fél éve makarónt, bár az semmit sem jelent, mert nem ettem eredetit soha, de sztem ilyen lehet az íze, mint amit mi csináltunk, elég pepecselős, de egynek jó volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wow, ügyesek vagytok, állítólag egy csomó dolgon bukhat a dolog, nem egyszerű. Én egyedül nem mernék nekiállni, főleg hogy nem valami ügyes a sütőm.

      Törlés
  4. elkérhetem a receptet, netes. aztán kipróbálod és ha nem olyan, majd alakítasz rajta ezt- azt, h végül olyan legyen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, de én max professzionális segítséggel mernék nekiállni, már megbeszéltem az egyik barátnőmmel, aki cukrász, hogy majd együtt, mert ő tud. Addig meg én ki vagyok elégítve azzal hogy havonta, 2 hetente egyszer veszek néhányat:).

      Törlés
  5. Én pont a héten végeztem el a tanfolyamot. Tökéletes lett. :) úgyhogy a jövő hét végén jönnek a csajok hogy süssünk. Feltéve ha nem fog esni az eső vagy a hó. Párás időben nem képződik rajta hártya..

    VálaszTörlés