2014. január 8., szerda

Customer feedback

Internet, kütyük. Függő vagyok. Imádom. Rengeteg időt töltök velük. Wifiaddikt vagyok. Alapnak tartom, hogy mindent azonnal elérek, látok, és hogy három kütyüt, plusz ezer dolgot használok egyszerre, mégis hasítanak a megabájtok, minden azonnal, pillanatok alatt betöltődik, takkra működik. És el is vagyok kényeztetve. Engem a programok ne kérdezgessenek, hanem találják ki a gondolataimat, minden legyen szinkronizálva, és legyen kompatibilis mindennel. És ha mégis valami bug csúszik a rendszerbe, szabályosan érzem, ahogy a pumpa felmegy bennem. Hibaüzenet? A feltöltés nem sikerült?? Próbáljam meg újra??? Mi van????

És íme a három top mumus.

  1. Index - megnyitom, érkeznek a hírek a reggelim mellé. Katt, bejön a nyitóoldal, emelem a számhoz a müzlis kanalat. És akkor szép lassan megindul az egész oldal jobbra, én meg követem a szememmel, megáll a kanál a kezemben, wtf, hová megy az olvasnivalóm, földrengés van? És akkor szépen az oldal helyére becsúszik egy k**vanagy, totál érdektelen reklám. Ilyenkor már 250/300 a vérnyomásom, de mikor KAMU bezáró X van a reklám jobb felső sarkában, ami megnyitja a reklámot, na azt neee... Olyankor már csukom is be az egész böngészőt. Kell nekem szívroham a reggelim mellé?
  2. Youtube - nem használom túl sokat, de persze időnként megnézek valami videót. Az elején elindul valami reklám, oké, 3 mp után kikapcsolható, annyit kibírok. De hogy nézek valami kellemes kis zenét, és kiírják, hogy 6 MILLIÓ FORINT AZONNAL! Azon totál ki szoktam akadni. Teljesen. 
  3. Blogok - szinte mindenki használja, időnként még én is, a kedvenc Paul Auster* regényeim tele vannak vele, és nem bíííírom, nem értem, nem akarom. Erről beszélek: * Igen, a kis csillagról, vagy a számocskáról, ami arra utal, hogy lent, lábjegyzetben valami extra információt találunk. A baj vele, hogy én nem tudom megcsinálni hogy ilyenkor én legörgetek a lap aljára, és megkeresem az extra információt, mert sokszor a mondat közepén vagyok, és megakasztana. Ezért én általában végigolvasom a posztot (regénynél oldalt), majd elolvasom a lábjegyzeteket, de akkor már fogalmam sincs mire vonatkoznak, így elkezdem keresgélni a posztban a csillagocskákat, de persze nem találom őket, és én ilyenkor szoktam eljutni oda, hogy nyuszika, b***meg a létrádat, és hagyom az egészet.

Ti hogy vagytok ezekkel?

*Ő konkrétan külön kisregényeket ír a lábjegyzetekbe, őrjítő. Egyébként pedig hihi.

20 megjegyzés:

  1. 1. ponthoz: Ha minden ok nélkül elkezdek üvöltözni a gép előtt, akkor A. tudja, hogy vmi reklám ikszét üldözöm hogy be tudjam csukni, tombolok mindig :D

    VálaszTörlés
  2. 2. pont: adblock plus - böngésző kiegészítő, ami letiltja az összes reklámot :)
    3. én is úúúgy utálom a csillagozást, helyette inkább zárójelezek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, letöltöttem, kíváncsi vagyok, köszi szépen! azAnna, hallod ezt:)?
      Zárójel, igen, hát nem egyértelmű:)?

      Törlés
  3. :)
    1. hát, azokat a reklámokat a kollégáim vásárolják oda, mit mondhatnék...tök örülünk, ha egy ügyfelet rá tudunk beszélni, h használjon mobilhirdetést..
    2. a youtube-on engem is NAGYON idegesítenek a reklámok (mondjuk ebben is benne van a kollégák keze...)
    3. utálok letekerni és aztán vissza, le a lábjegyzetekkel! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üzenem a kollégáidnak, hogy neeeeeee:)!

      Törlés
    2. :))))) (hát, most mondhatnám azt, h nem kell fizetnünk a tartalomért, de cserébe el kell viselnünk a reklámokat, mert ki kell fizetni az újságírókat valamiből.. de nem mondom, mert olyan közhelyes:))) )

      Törlés
  4. Igen, adblock, és igen, utálom a csillagokat! :)

    VálaszTörlés
  5. kicsit sértő, h nem engem kérdeztél meg erről :) hadd használjam már jóra a tudásomat is!
    adblock plus és esetleg adblock for youtube, utóbbit még én is használom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja és az oldalratolós hirdetésben az X nem kamu (főleg indexen), kivéve ha véletlenül elbaszták :)
      de adblock megoldja ezt is

      Törlés
    2. Amúgy abszolút gondoltam rá hogy hozzád kéne fordulnom, ne haragudj h nem tettem! :) Letöltök mindent! Jó, a kamu x-el lehet hogy másutt találkoztam, és lehet hogy a poszt kedvéért túloztam egy picit. :I A couchtuneren viszont meg szoktam ettől őrülni, majd jól kipróbálom, ott működik-e

      Törlés
    3. na azért :) néha nagyon is sokat dolgozunk azzal az x-szel (már h működjön) :)

      Törlés
  6. Hát az adblock kiegészítő firefoxba nagyon alap, de nekem még pl olyanjaim is vannak, hogy GreaseMonkey, amibe custom scripteket lehet beletölteni, és akkor az pl kiszűri egy kommentfolyamból a spam-eket, meg amikor valaki flood-ol. De én pl Bamboo Feed Readert is használok, abba be van lőve vagy 35 blog, amit követek, és felugrik a kis szám, hogy hány új bejegyzés van, nem kell egyenként rámenni ám a blogokra. A kis sarki listából látni, hogy kik írtak új bejegyzést, ha ráviszed az egeret, még kis előnézet is van.
    Annyi okosság van, hogy csak na :)

    A lábjegyzetelés nekem bejön, én a szkennelős technikával nyomom, először elolvasom a bejegyzést, aztán szemre már ki is szúrom a legelső csillagot, lent elolvas, vissza, de szerintem ez azért lehet, mert én ugye tényleg informatikus vagyok, és tetszőleges karaktersztringet egy másodperc alatt kiszúrok. Esküszöm, olyanok, mint a kutyák, hogy idővel egyre jobban hasonlít a gazdi :D

    (A legújabb legborzasztóbb geekságom az volt, hogy akárhányszor beszállok egy liftbe, és rossz gombot nyomok, őrülten keresem a cancel gombot, és teljesen elkeseredem, amikor nincs. De már olyan is volt, hogy leszeltem egy kenyeret, és akkor rájöttem, hogy mégsem ezt akartam, és csak álltam a késsel a kezemben, és arra gondoltam, hogy CANCEL.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)))) én mindig visszavonni akarom a dolgokat az "igazi" életben is :))))))

      Törlés
    2. Chrome-ot használok. Ilyen Bamboo Feed Readert nagyon szeretnék, és a zárt blogok is látszanak benne?

      Törlés
    3. nekem feedly-m van (chrome) sajnos a zárt blogokat nem tudja követni :(

      Törlés
  7. én szoktam csillagozni, de a kedvedért majd zárójelezek is :)

    VálaszTörlés