2014. március 8., szombat

Aha

Már láttam magam előtt, hogy mennyire jól fogok spórolni ebben a hónapban, az összes bevételem felét félre tudom tenni. A hétvégére van 4000 ft-om, a hűtőm, mélyhűtőm tele, a buliba tudok vinni Olivért, amiből szintén van betárazva itthon, a bringázás, kutyasétáltatás, kirándulás, pihenés nem kerül pénzbe, tulajdonképp nem is fogom tudni elkölteni, a számlámhoz meg főleg nem kell hozzányúlnom, hétfőn pedig több diákomtól is kapok pénzt. 

Aha.

Most üres a pénztárcám, mert vettem almát, narancsot, tulipánt, Kinder bon bonst, voltam edzésen, a többi pénz mondjuk nem tudom hova tűnt. Erre mondják hogy kifolyik a pénz a kezeim közül. Továbbra is áll mondjuk a fogadalom, úgyhogy most lesz művészet a hétvége. Ha sikerül, akkor írok egy könyvet arról hogy Hogyan éljünk pénz nélkül, és csúnyán meggazdagszom. 

Na jó, szerintem megérte

8 megjegyzés:

  1. hol veszed a tulikat, ilonka? (én virágosnál szoktam, de egy szép nagy csokor 1300 fele van, kicsit sajnálok érte annyit)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elzarándokoltam a lidlibe, már nem voltam ezer éve.
      Nem voltak már tulik :(
      De a zöldség-gyümölcs részük egész jó!

      Törlés
    2. Amikor én vettem, pont akkor pakolták ki. Itt a városban kettő üzlet van, és nagyon különböző a felhozataluk, szóval nem tudom, meg gondolom Bp-en hamarabb le is rabolják. Anyukám szerint a reklámújságjukban is benne volt a tuli.

      Törlés
    3. Jajj, ne haragudj, ha félreérthető voltam, nyilván nem akartam rajtad számon kérni a tulipánokat! :)
      na majd jövő héten a piacon!

      Törlés
  2. én pont tegnap ebéd után nyitottam meg az exceltáblát, hogy most akkor tényleg jegyzek mindent és meglesem, hol lehetne spórolni, stb (mert kell majd megint spórolt pénz, mert a mostanit el fogom verni laptopra, mert már használhatatlan teljesen, kb 5 perc egy oldal betöltése, az excelt, a böngészőt még bírja együtt, de egy harmadik valamit már nem). Szóval fel is írtam mindenfélét, megfontoltam az uzsonnára való mindenfélénél, hogy azt veszem meg, ami 230 ft és nem 270, mert spórolás van és egészen elégedett volna magammal. Ebédre is főztem, nem vásároltam (heti egy vásárolt kaját engedélyeztem magamnak), szóval büszke voltam és boldog, mint állat. Aztán a gonosz barátnőim elrángattak este szórakozni és két különböző helyen boroztunk és tekkkiláztunk és hátömmm, fel sem tudtam jegyezni, hogy mennyit költöttem. Ennyit a spórolós elhatározásokról.
    Ja, a tulipánnak én ellenálltam, pedig az az ultimate kedvenc virágom, de hát ugye Nagy Spórolás van, nem akartam rögtön az első napon a "luxus" fület is költekezéssel teleírni (így az öccá' helyett lett ötezer) :P
    Pedig meg is ígértem magam, hogy rövidtávú célom, hogy ha ügyesen spórolok, akkor megvehetem magamnak a Vegasztrománia könyvet, mert az valahogy foodporn nekem, de most ezt szépen elittam :( Szörnyűek ezek a mai lányok :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem jól sikerült görbe estékre sosem szabad sajnálni. :) Jól tetted hogy mulattál!

      Törlés